6 veelgestelde vragen over cryolipolyse

18 oktober 2021 | Cryolipolyse

Cryolipolyse, oftewel: het bevriezen van vet. Het klinkt ideaal, vet bevriezen terwijl je ligt. Maar is dat het ook? En hoe zit dat dan precies? In deze blog beantwoorden we de 6 veelgestelde vragen over cryolipolyse

Tijdens een cryolipolyse-behandeling zuigt een apparaat je huid vacuüm, inclusief onderhuidse vetlaag. Daarna wordt de huid zo koud, dat vetcellen bevriezen en afsterven. Ze worden daardoor afgevoerd door je eigen lichaam. Het is een ideale behandeling om hardnekkig vet te verwijderen dat je niet kwijt raakt door bijvoorbeeld te sporten of diëten. 

Hoe koud wordt het apparaat?

Dat ligt een beetje aan het apparaat, maar in principe min negen tot min elf graden. Je vetcellen worden hierdoor ongeveer min vier graden. Pas dan gaan de vetcellen daadwerkelijk bevriezen. Apparaten die minder koud worden dan min negen, zullen dus niet hetzelfde effect hebben.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Dat ligt helemaal aan de plek die je wilt behandelen en hoeveel vet daar weg moet. Meestal zijn dit tussen de drie en zes behandelingen. Je kunt dit het beste even navragen bij de specialist tijdens het eerste intakegesprek.

Hoe snel zie je resultaat na cryolipolyse?

Dat duurt even, je bent helaas niet direct kilo’s vet kwijt als je onder het apparaat vandaan komt. Je lichaam moet nog flink aan het werk na de behandeling, zo moeten de vetcellen eerst nog afgevoerd worden. Pas na een week of vier zie je het uiteindelijke resultaat. Daarom zit er altijd een flink aantal weken, zo’n tien tot twaalf, tussen twee cryolipolyse-behandelingen.

Hoeveel vet verlies je met cryolipolyse?

Dat verschilt echt per persoon en per lichaam. Denk er wel aan dat cryolipolyse niet bedoeld is om kilo’s gewicht te verliezen. Het is echt een manier om je lichaam te shapen en dus de laatste beetjes hardnekkig vet te verliezen, die je op geen enkele andere manier kunt kwijtraken. Bijvoorbeeld het vet op de heupen, buik of de binnenkant van je bovenbenen. 

Is het resultaat blijvend?

Ja. De vetcellen die zijn behandeld, sterven af en komen niet meer terug. Natuurlijk betekent dit niet dat je helemaal niet meer kunt aankomen. Het is belangrijk dat je een goede levensstijl houdt, dus gezond eet en regelmatig sport. Anders worden er gewoon weer nieuwe vetcellen aangemaakt en ben je terug bij af.

Is het helemaal veilig?

Jazeker. Er zijn verschillende klinische studies uitgevoerd die cryolipolyse als veilige behandeling bestempelen. Daarnaast is CoolSculpting - een manier van cryolipolyse - goedgekeurd door de Amerikaanse FDA, een hele strenge organisatie.

Overweeg je ook een behandeling? Tijdens een eerste intakegesprek hoor je precies wat je kunt verwachten en hoeveel dit dan kost. Dit is vaak vrijblijvend, wel zo fijn. Bekijk hier alle klinieken voor cryolipolyse bij jou in de buurt.