Cryolipolyse

Een bierbuikje, zwembandjes of schurende dijen. Daar wil je vanaf. Maar na uren zweten in de sportschool zie je nog maar weinig resultaat. Gelukkig is er nu een andere, snellere manier om van dat vervelende overtollige vet af te komen: cryolipolyse, oftewel vet bevriezen. Dit is een vrij nieuwe behandeling die geen medische ingreep vereist, maar wel een topresultaat laat zien.

Ervaringen en klinieken

Lees reviews van anderen en vergelijk alle klinieken voor cryolipolyse om de juiste keuze te maken.

Alle cryolipolyse reviews Alle cryolipolyse klinieken

Cryolipolyse, wat is het?

Het bevriezen van vet wordt cryolipolyse genoemd. Het is een populaire behandeling die is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Door de vetcellen onder de huid te verkoelen tot ongeveer vier graden, sterven ze af. Een populaire behandelmethode om dit te doen is CoolSculpting. Je lichaam voert deze vetcellen vervolgens via de lever en nieren op een natuurlijke manier af. Ze blijven vervolgens permanent weg, mits je gezond leeft natuurlijk. En dat zonder operatie!


Cryolipolyse voor- en na foto's

Cryolipolyse is voornamelijk geschikt voor het weghalen van kleinere hoeveelheden vet, maar dat betekent zeker niet dat het resultaat ook klein is. Hieronder zie je een aantal voor en na foto’s van mensen die de behandeling ondergingen.

De behandeling

Een cryolipolyse behandeling begint uiteraard altijd met een intake. Tijdens deze intake, die vaak vrijblijvend is, bekijkt de door jou gekozen specialist allereerst of cryolipolyse voor geschikt is in jouw situatie. Is dit het geval, dan maakt hij of zij samen met jou een behandelplan. Hierin staan onder meer de plekken die behandeld worden, hoe vaak dit gebeurt en wat precies de kosten hiervan zijn.


 • Het CoolSculpting-apparaat

  De behandeling begint met het aanbrengen van folie op de huid die behandeld gaat worden. Op de folie wordt vervolgens het CoolSculpting-apparaat gezet. Dit apparaat zuigt als het ware jouw huid, inclusief onderhuidse vetlaag, vacuüm tussen twee koude plakkaten.
 • Het bevriezen

  Vervolgens is het tijd voor de effectieve behandeling. De temperatuur van de platen in het apparaat wordt verlaagd naar zo’n min elf graden celsius, hierdoor wordt de temperatuur van de vetcellen slechts vier graden en zullen ze bevriezen. Het is bewezen dat vetcellen afbreken bij een temperatuur van minder dan negen graden celsius.

  Hoe lang dit proces duurt is afhankelijk van de plek die behandeld wordt en hoe die plek er bij jou uitziet. Dit kan een half uur zijn, maar bijvoorbeeld ook drie uur. Neem daarom een boek of wat tijdschriften mee die je gedurende die tijd kunt lezen. Zo hoef je je ten minste niet te vervelen.
 • Het afvoeren van de vetcellen

  Zodra de vooraf vastgestelde tijd is verstreken, worden de applicators van jouw huid afgehaald. Geen zorgen, dit is volledig pijnloos. Zorg er wel voor dat je fijne, loszittende kleding aantrekt of meeneemt voor na de behandeling, om je huid wat te ontzien.

  Direct resultaat zie je helaas niet. Omdat jouw lichaam even de tijd nodig heeft om de bevroren vetcellen af te voeren, zie je het eerste resultaat pas na een week of vier. Het voordeel hiervan is dat jouw huid hierdoor de kans krijgt om geleidelijk mee terug te veren, je hebt na een behandeling dus geen last van loszittende huid.

Het herstel

Doordat er bij cryolipolyse geen sprake is van een operatie is de herstelperiode kort. Er wordt namelijk niet in jouw huid gesneden of geprikt. Je kunt in principe gelijk weer verder met je dagelijkse bezigheden en gewoon aan het werk, afhankelijk van wat voor werk je doet uiteraard. De huid kan dankzij de lage temperatuur namelijk wel wat gevoelig zijn.

Kosten

Wat voor jou precies de cryolipolyse prijs is, is lastig te zeggen. Hoeveel behandelingen er nodig zijn en hoe lang deze behandelingen duren is namelijk afhankelijk van jouw wensen en situatie. Gemiddeld kost een dergelijke behandeling zo’n 1300 euro per twee uur, maar het kan dus goed zijn dat jij duurder of juist goedkoper uit bent. Vraag dit daarom goed na tijdens het eerste consult dat je hebt bij de kliniek naar keuze.

Ervaringen

Wij kunnen je natuurlijk wel vertellen hoe cryolipolyse in z’n werk gaat, maar het blijft altijd fijn om het te horen van mensen die daadwerkelijk zo’n behandeling hebben ondergaan. Daarom hebben we hieronder een aantal recente cryolipolyse ervaringen verzameld.

 • Cryolipolyse ervaringen
 • Veelgestelde vragen
 • Klinieken per stad

Cryolipolyse ervaringen

93
03 december 2018 Cryolipolyse
“ Beoordeling Dorien.nl Anti-Ageing Center (Behandeling: Cryolipolyse) ” Ilona

Zeer tevreden

96
22 november 2018 Cryolipolyse
“ Uitstekend ” Anonieme gebruiker

Altijd een goede ervaring met de kliniek gehad. Personeel is ook altijd vriendelijk en behulpzaam.

91
19 november 2018 Cryolipolyse
“ Beoordeling CoolSculpting Centers Amsterdam (Behandeling: Cryolipolyse) ” Anonieme gebruiker

Bijzonder vind ik het juiste woord. De behandeling zelf best onprettig, niet pijnlijk overigens, het voelt ook daarna raar. Belangrijkste het…

Veelgestelde vragen

Is cryolipolyse helemaal veilig?

Er zijn diverse klinische studies uitgevoerd die deze behandeling als veilig bestempelen. Daarnaast is CoolSculpting goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), een zeer strenge organisatie.

Wanneer is het laten wegvriezen van vet niet geschikt voor mij?

Deze behandeling is vooral erg succesvol wanneer er weinig vet weggehaald moet worden bij de heupen, buik en rug. Wil je een flink aantal kilo’s aan vet laten verwijderen, dan is het verstandiger om toch voor liposuctie te kiezen. Deze behandeling heeft daarnaast ook geen effect op het zogenaamde orgaanvet.

Wat zijn de bijwerkingen?

Vanwege de extreem lage temperatuur, kan het zijn dat je huid de eerste paar dagen wat gevoelig is. Denk hierbij aan een rode huid, tintelend of prikkelend gevoel en misschien zelfs blauwe plekken. Dit trekt binnen een paar dagen weer weg.

Hoe kies ik een goede kliniek om deze behandeling te laten uitvoeren?

Goede vraag, je wilt immers zeker weten dat de behandeling goed uitgevoerd wordt. Kies daarom altijd voor een kliniek die gecertificeerde CoolSculpting-apparatuur gebruikt. Daarnaast is het verstandig om de reviews van verschillende klinieken te bekijken en met elkaar te vergelijken.

Kan ik een vrijblijvend consult aanvragen?

Dat verschilt per kliniek, hoewel het wel gebruikelijk is om een kosteloze eerste afspraak aan te bieden. Tijdens dit consult kun je samen met de specialist bekijken of de behandeling die jij op het oog hebt wel geschikt is voor het probleem dat je wilt aanpakken en of deze bij jou past. Daarnaast kun je tijdens zo’n gesprek een indicatie van de kosten aanvragen.

Is het resultaat van het invriezen permanent?

In principe wel. De bevroren vetcellen worden vernietigd en daarmee in aantal verminderd. Ze komen dus niet meer terug. Wel is het natuurlijk zo dat je een gezonde levensstijl moet onderhouden om blijvend resultaat te zien. Doe je dit niet, dan worden weer nieuwe vetcellen ontwikkeld door je lichaam.

Klinieken per stad

Bekijk reviews
Bekijk klinieken