Cryolipolyse

Een bierbuikje, zwembandjes of schurende dijen. Daar wil je vanaf. Maar na uren zweten in de sportschool zie je nog maar weinig resultaat. Gelukkig is er nu een andere, snellere manier om van dat vervelende overtollige vet af te komen: cryolipolyse, oftewel vet bevriezen. Dit is een vrij nieuwe behandeling die geen medische ingreep vereist, maar wel een topresultaat laat zien.

Wat is het?

Het bevriezen van vet wordt cryolipolyse genoemd. Het is een populaire behandeling die is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Door de vetcellen onder de huid te verkoelen tot ongeveer vier graden, sterven ze af. Een populaire behandelmethode om dit te doen is onder andere CoolSculpting. Je lichaam voert deze vetcellen vervolgens via de lever en nieren op een natuurlijke manier af. Ze blijven vervolgens permanent weg, mits je gezond leeft natuurlijk. En dat zonder operatie!

Cryolipolyse is voornamelijk geschikt voor het weghalen van kleinere hoeveelheden vet, maar dat betekent zeker niet dat het resultaat ook klein is. Hieronder zie je een aantal voor en na foto’s van mensen die de behandeling ondergingen.

Cryolipolyse behandeling

Een cryolipolyse behandeling begint uiteraard altijd met een intake. Tijdens deze intake, die vaak vrijblijvend is, bekijkt de door jou gekozen specialist allereerst of cryolipolyse voor geschikt is in jouw situatie. Is dit het geval, dan maakt hij of zij samen met jou een behandelplan. Hierin staan onder meer de plekken die behandeld worden, hoe vaak dit gebeurt en wat precies de kosten hiervan zijn.


 • Het cryolipolyse-apparaat

  Afhankelijk van het type apparaat, begint de behandeling vaak met het aanbrengen van folie of gelpad op de huid die behandeld gaat worden. Op de folie wordt vervolgens het cryolipolyse-apparaat gezet. Dit apparaat zuigt als het ware jouw huid, inclusief onderhuidse vetlaag, vacuüm tussen twee koude plakkaten.
 • Het bevriezen

  Vervolgens is het tijd voor de effectieve behandeling. De temperatuur van de platen in het apparaat wordt verlaagd naar zo’n min elf graden celsius, hierdoor wordt de temperatuur van de vetcellen slechts vier graden en zullen ze bevriezen. Het is bewezen dat vetcellen afbreken bij een temperatuur van minder dan negen graden celsius.

  Hoe lang dit proces duurt is afhankelijk van de apparatuur, de plek die behandeld wordt en hoe die plek er bij jou uitziet. Dit kan een half uur zijn, maar bijvoorbeeld ook drie uur. Neem daarom een boek of wat tijdschriften mee die je gedurende die tijd kunt lezen. Zo hoef je je ten minste niet te vervelen.
 • Het afvoeren van de vetcellen

  Zodra de vooraf vastgestelde tijd is verstreken, worden de applicators van jouw huid afgehaald. Geen zorgen, dit is volledig pijnloos. Zorg er wel voor dat je fijne, loszittende kleding aantrekt of meeneemt voor na de behandeling, om je huid wat te ontzien.

  Direct resultaat zie je helaas niet. Omdat jouw lichaam even de tijd nodig heeft om de bevroren vetcellen af te voeren, zie je het eerste resultaat pas na een week of vier. Het voordeel hiervan is dat jouw huid hierdoor de kans krijgt om geleidelijk mee terug te veren, je hebt na een behandeling dus geen last van loszittende huid.

Ervaringen en klinieken

Lees reviews van anderen en vergelijk alle klinieken voor cryolipolyse om de juiste keuze te maken.

Alle cryolipolyse reviews Alle cryolipolyse klinieken

Het herstel

Doordat er bij cryolipolyse geen sprake is van een operatie is de herstelperiode kort. Er wordt namelijk niet in jouw huid gesneden of geprikt. Je kunt in principe gelijk weer verder met je dagelijkse bezigheden en gewoon aan het werk, afhankelijk van wat voor werk je doet uiteraard. De huid kan dankzij de lage temperatuur namelijk wel wat gevoelig zijn.

Kosten

Wat voor jou precies de cryolipolyse prijs is, is lastig te zeggen. Hoeveel behandelingen er nodig zijn en hoe lang deze behandelingen duren is namelijk afhankelijk van jouw wensen, situatie en apparatuur. Gemiddeld kost een dergelijke behandeling zo’n 1300 euro per twee uur, maar het kan dus goed zijn dat jij duurder of juist goedkoper uit bent. Vraag dit daarom goed na tijdens het eerste consult dat je hebt bij de kliniek naar keuze.

Ervaringen

Wij kunnen je natuurlijk wel vertellen hoe cryolipolyse in z’n werk gaat, maar het blijft altijd fijn om het te horen van mensen die daadwerkelijk zo’n behandeling hebben ondergaan. Daarom hebben we hieronder een aantal recente cryolipolyse ervaringen verzameld.

Cryolipolyse ervaringen

10
02 mei 2024 Cryolipolyse
“ Uitstekend ” M

Dit is de 3e behandeling en het resultaat is echt super mooi! De dames zijn deskundig en vriendelijk. Ik zou deze kliniek zeker aanraden

84
01 mei 2024 Cryolipolyse
“ Prima! ” Sandra

Zoals beloofd en uitgebreide referentie.

89
24 april 2024 Cryolipolyse
“ Beoordeling Next Fatfreeze Clinics (Behandeling: Cryolipolyse) ” Marit

Dit werkt echt! Mijn cellulites is sterk verminderd door deze behandeling. Zou het iedereen aanraden.

Veelgestelde vragen

 Er zijn diverse klinische studies uitgevoerd die deze behandeling als veilig bestempelen.

CoolSculpting is een populaire methode. CoolSculpting is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), een zeer strenge organisatie.

Deze behandeling is vooral erg succesvol wanneer er weinig vet weggehaald moet worden bij de heupen, buik en rug. Wil je een flink aantal kilo’s aan vet laten verwijderen, dan is het verstandiger om toch voor liposuctie te kiezen. Deze behandeling heeft daarnaast ook geen effect op het zogenaamde orgaanvet.

Vanwege de extreem lage temperatuur, kan het zijn dat je huid de eerste paar dagen wat gevoelig is. Denk hierbij aan een rode huid, tintelend of prikkelend gevoel en misschien zelfs blauwe plekken. Dit trekt binnen een paar dagen weer weg.

Goede vraag, je wilt immers zeker weten dat de behandeling goed uitgevoerd wordt. Kies daarom altijd voor een kliniek die gecertificeerde apparatuur gebruikt. 

Daarnaast is het verstandig om de reviews van verschillende klinieken te bekijken en met elkaar te vergelijken.

Dat verschilt per kliniek, hoewel het wel gebruikelijk is om een kosteloze eerste afspraak aan te bieden. Tijdens dit consult kun je samen met de specialist bekijken of de behandeling die jij op het oog hebt wel geschikt is voor het probleem dat je wilt aanpakken en of deze bij jou past. Daarnaast kun je tijdens zo’n gesprek een indicatie van de kosten aanvragen.

In principe wel. De bevroren vetcellen worden vernietigd en daarmee in aantal verminderd. Ze komen dus niet meer terug. Wel is het natuurlijk zo dat je een gezonde levensstijl moet onderhouden om blijvend resultaat te zien. Doe je dit niet, dan worden weer nieuwe vetcellen ontwikkeld door je lichaam.