Botox: tips om je voor te bereiden

12 juli 2021 | Botox

Je bent helemaal klaar met die lach- en fronsrimpels. Tijd voor een beetje botox! De afspraak is gemaakt dus nu is de vraag: hoe bereid je je voor? Daar helpen we je mee! Met onderstaande tips ben jij goed voorbereid op je botox-avontuur.

Het is geen ingrijpende operatie, botox. In vergelijking met een liposuctie of borstvergroting is het een simpele, cosmetische behandeling. Toch is het altijd verstandig om je goed voor te bereiden hierop met deze tips.

Let op je voeding

Tijdens een botox-behandeling wordt met kleine naaldjes in je gezicht geprikt. Het is daarom slim om 24 uur van tevoren bepaalde dingen niet meer te eten of medicijnen niet meer te slikken. Het gaat dan vooral om bloedverdunnende middelen, denk bijvoorbeeld aan:

  • aspirines
  • ontstekingsremmers zoals ibuprofen en diclofenac
  • alcohol

Ook is het verstandig om even geen omega-3 en vitamine E te slikken. De specialist die je gaat behandelen, kan je hier alles over vertellen tijdens het intakegesprek. Vraag dit dus vooral. En zorg van tevoren dat je een lijstje hebt van de medicijnen en vitamines die je slikt.

Voorkom blauwe plekken

Omdat de naaldjes zo dun zijn, is de kans op blauwe plekken na een botox-behandeling klein. Toch kun je de kans nóg kleiner maken. Bijvoorbeeld door van tevoren arnica-druppels of -tabletten te slikken. Wat ook helpt is vlak na de behandeling koelen.

Een schone huid

Voor je behandeld wordt, is het belangrijk dat je een schone huid hebt en geen make-up draagt. Mocht je tijdens de lunch gaan - botox wordt niet voor niks de lunch break treatment genoemd - dan is het dus wel slim om een cleanser in je tas te gooien. Overigens mag je daarna ook even geen make-up op. Houd daar ook rekening mee, mocht je na die tijd weer terug naar je werk moeten.

Een goede kliniek vinden

Het laatste onderdeel van de beste voorbereiding op botox is het vinden van een goede kliniek. Er zijn zoveel aanbieders van deze behandeling dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe vind je de beste? Daar hebben we ook een blog over geschreven. Lees hier alles over het vinden van de beste kliniek voor je botox-behandeling.