Borstlift of borstvergroting, wat past bij jou?

06 december 2021 | Borstlift , | Borstvergroting

Ben je extreem afgevallen? Heb je een zwangerschap achter de rug? Borstvoeding gegeven? Of gewoon last van zwaartekracht? Dan kunnen je borsten flink gaan hangen. De huid is verslapt. Het kan trouwens ook dat je dit van nature al hebt. Hoe het ook komt, je kunt er wat aan doen. Maar kies je dan voor een borstlift of borstvergroting? We vertellen je over de verschillen.


Het verschil tussen een borstlift en borstvergroting is eigenlijk heel simpel. De naam zegt het al. Bij een borstlift worden de borsten gelift, er wordt dus geen materiaal geïmplanteerd. Bij een borstvergroting is dit wel zo. Dan worden de borsten niet gelift, maar wordt er een implantaat ingebracht. 

Borstlift: hoe gaat dat?

Bij een borstlift wordt overtollige huid verwijderd. Daarnaast wordt de tepel vaak naar boven verplaatst, waardoor je borst voller lijkt. Er komt een litteken rondom het tepelhof en vaak ook van de tepel naar beneden en in de borstplooi. Het overtollige huidweefsel wordt weggehaald, zo ontstaat een soort push-up effect. Er wordt niets nieuws in je borst geplaatst dus het resultaat van een borstlift is vrijwel altijd natuurlijk. 

Een borstvergroting met implantaten

Bij een borstvergroting wordt er een implantaat in je borst geplaatst, zo krijg je vollere borsten. Dit kan bijvoorbeeld een siliconen implantaat zijn of een met zout water. Maar het is ook mogelijk om een borstvergroting met eigen vet te laten doen, dit heet lipofilling. Je krijgt een litteken rondom de tepel, onder de borst of bij je oksel. Dit is afhankelijk van hoe het implantaat geplaatst wordt. 

Borstlift en borstvergroting combineren

Je kunt beide ingrepen ook combineren, dit geeft vaak het beste resultaat. Zeker als je last hebt van hangende én kleine borsten. Voor een borstlift is namelijk wel wat volume nodig in je borsten. Heb je dit niet of niet voldoende? Dan zul je met een borstlift ook weinig resultaat behalen. Goed om te weten: je kunt niet altijd in één keer een borstlift en een borstvergroting laten uitvoeren. Soms moet je dus twee keer geopereerd worden. Hoe dat in jouw geval zit, vraag je aan de specialist tijdens het eerste consult.

Wat past bij mij?

Het klinkt heel flauw, maar ook daarvoor is dat eerste consult. Iedereen is namelijk anders en alle borsten zijn anders. Wat voor jou de beste behandeling is, hangt af van hoe jouw borsten eruit zien en wat voor resultaat je wilt behalen. Of dat alleen een lift is of ook flink vollere borsten bijvoorbeeld. Een specialist kijkt graag met je mee. 

Goed om te weten: dit eerste gesprek is altijd vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Je vindt hier gemakkelijk een kliniek voor jouw borstcorrectie. Vergelijk onafhankelijke reviews en plan direct een eerste consult in.