6 vragen over de borstvergroting

18 april 2022 | Borstvergroting

Een borstvergroting, je leest er nogal wat over online. “Zij heeft haar borsten laten doen, daar ging het mis en kan zij nog wel slapen met die grote jetsers?” Niet altijd de meest objectieve, laat staan juiste informatie. Daarom vertellen we jou graag hoe het wel zit en beantwoorden we in dit artikel 6 veelgestelde vragen over de borstvergroting.

Er zijn verschillende soorten borstvergrotingen, laten we daar mee beginnen. Zo kun je allereerst al kiezen voor implantaten of een borstvergroting met eigen vet, lipofilling. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Maar welke methode je ook kiest, het resultaat is een grotere boezem. In deze blog geven we eerlijk antwoord op zes veelgestelde vragen over een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen. 

Hoeveel groter kunnen mijn borsten?

Het is lastig om daar een direct antwoord op te geven. Hoe meer cc er geplaatst wordt, hoe groter je borsten. Maar hoeveel cc er geplaatst kan worden en wat het effect daarvan is, is afhankelijk van hoe jouw borsten er op dit moment uitzien. Hoe breed zijn ze bijvoorbeeld? En hoe flexibel is je huid, hoeveel past er nog bij? Tijdens een eerste consult zal de specialist naar aanleiding van jouw borsten en jouw situatie precies vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Hoe herstel ik het snelst na een borstvergroting?

Vooral door voldoende rust te pakken en tegelijkertijd oefeningen te doen. Je kunt hier naar vragen bij de specialist die je behandelt. Er zijn oefeningen die je vooraf al kunt doen, om je voor te bereiden op de behandeling. En oefeningen voor na de operatie. Zo zorg je ervoor dat je spieren niet helemaal stijf worden, omdat bewegen de eerste dagen misschien lastig is. Dat helpt bij het genezingsproces. 

Kun je ongelijke borsten verhelpen met een borstvergroting?

Ja hoor, dat kan! Er zijn dan twee opties. Of alleen de kleinere borst wordt vergroot. Of beide borsten worden vergroot, maar de ene meer dan de ander. Dan wordt er bijvoorbeeld een implantaat met meer cc in de kleinere borst geplaatst. Zo krijg je twee gelijke borsten. 

Kan ik een borstvergroting doen, terwijl ik weet dat ik nog zwanger wil worden?

Dat kan wel, maar als je op korte termijn zwanger wilt worden, wordt het wel afgeraden. Niet omdat het gevaarlijk kan zijn, maar omdat je borsten behoorlijk veranderen tijdens een zwangerschap en eventuele borstvoedingsperiode. Het kan zijn dat het resultaat van een borstvergroting dan teniet gedaan wordt. En dat is zonde. Lees hier hoe het precies zit met het geven van borstvoeding na een borstvergroting.

Wanneer kan ik mijn mooie bh aan?

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om je nieuwe borsten te showen. Toch kan dat de eerste weken beter niet. Je nieuwe borsten zijn nog volop aan het herstellen en hebben zoveel mogelijk steun nodig om dat te kunnen doen. Daarom draag je tot ongeveer vier weken na de operatie een speciale bh, een soort sport-bh die extra veel steun geeft. 

Kun je het altijd zien als iemand haar borsten heeft laten vergroten?

Zeker niet. Dit is een beeld dat is ontstaan door bijvoorbeeld films en roddelbladen. Als een borstvergroting goed gebeurt, is het effect natuurlijk en ziet iemand die jou nooit eerder heeft gezien er helemaal niets van. Het is daarom wel belangrijk dat je een goede specialist zoekt om jou te behandelen. Zo weet je dat je een natuurlijk resultaat krijgt. Dit kun je trouwens ook nog eens benadrukken tijdens het eerste consult. 

Waar vind ik de beste kliniek voor mijn borstvergroting?

Een bonusvraag! Want die vind je natuurlijk via KliniekErvaringen.nl. Je vergelijkt onafhankelijke reviews, bekijkt voor- en nafoto’s en maakt gemakkelijk een afspraak voor een eerste consult. Liever eerst wat meer lezen? Check hier de grootste misverstanden over een borstvergroting.