De grootste misverstanden over de borstvergroting

14 juni 2021 | Borstvergroting

Geen behandeling is zo veelbesproken als de borstvergroting. Kun je het zien als iemand haar borsten heeft laten vergroten? Worden je borsten keihard van implantaten? Zijn siliconen altijd gevaarlijk? In deze blog lees je hoe het echt zit met de grootste misverstanden rondom een borstvergroting

Je borsten zijn nauwelijks gegroeid sinds de pubertijd. Op zich niet erg, maar het zit je wel dwars. Bikini’s vind je vervelend, strakke kleding draag je niet en in je bh zit altijd een flinke vulling. Tijd om er wat aan te doen misschien? Een borstvergroting kan de oplossing zijn. Maar er is zoveel informatie over te vinden, dat je er een beetje bang van wordt. Lees snel verder over hoe het precies zit, wat zijn de feiten en wat de fabels?

Een borstvergroting kun je zien

Als het goed gebeurt niet. Daarom is het belangrijk dat je altijd een goede arts en kliniek kiest. Een ervaren plastisch chirurg zal het dan misschien kunnen zien, maar in principe ziet het resultaat van een borstvergroting er natuurlijk uit. Alsof die cup D er gewoon tijdens de pubertijd is aangegroeid.

Implantaten zijn keihard

Dit zie je vooral veel terug in Amerikaanse comedies: keiharde borsten die geen millimeter meer bewegen. Gelukkig is dat niet de realiteit. Implantaten bestaan uit zachte siliconen of zijn gevuld met zout water. Een vloeibare substantie dus, die hartstikke natuurlijk aanvoelt. 

Je krijgt altijd implantaten

Maak je je toch zorgen om implantaten? Dan kun je ook kiezen voor lipofilling. Dat is een borstvergroting met eigen vet. Er wordt vet weggehaald vanuit een andere plek op je lichaam, bijvoorbeeld de heupen of buik, en ingebracht in je borsten. Goed om te weten: een borstvergroting met behulp van lipofilling geeft je ongeveer één cupmaat groter. Wil je meer erbij? Dan ontkom je niet aan implantaten. 

Je kunt geen borstvoeding meer geven na een borstvergroting

Tijdens een borstvergroting wordt niets van je borst weggehaald, er wordt alleen iets ingestopt. De melkklieren die voor de borstvoeding zorgen, worden als het goed is dus niet beschadigd. Je kunt daarom ook na een borstvergroting prima borstvoeding geven. Lees hier meer over borstvoeding na een borstvergroting.

Borstimplantaten zijn gevaarlijk

Recent zijn er een hoop berichten in de media geweest over lekkende en gevaarlijke implantaten. Een logische zorg dus. Wanneer je kiest voor een goede kliniek en gecertificeerde specialist kun je er vanuit gaan dat er goede implantaten gebruikt worden. Dit zijn implantaten die uitvoerig getest zijn en niet kunnen lekken. Vraag dit ook altijd even tijdens het eerste consult, bijvoorbeeld welk merk en type implantaten gebruikt wordt. 

Ben je op zoek naar een goede kliniek voor jouw borstvergroting? Vergelijk onafhankelijke reviews en plan direct een eerste consult in. Zo kun je alle vragen die je hebt, stellen aan de specialist.