6 tips tegen kraaienpootjes

01 augustus 2022 | Botox , | Fillers

Op een dag kijk je in de spiegel en ineens vallen ze je op: kraaienpootjes. Kleine rimpeltjes naast en onder je ogen. Nee he! Daar zit je niet op te wachten. Toch is het niet gek, bijna iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Hoe kom je er vanaf? Met deze tips kom je een heel eind.

Na je 25e vermindert de conditie van je huid. Collageen en elastine breekt af, daardoor wordt je huid slapper en krijg je rimpels. Kraaienpootjes dus. Het is dan ook helemaal niet gek dat je die kleine rimpeltjes naast en onder je ogen op een gegeven moment in de spiegel ziet verschijnen. Maar hoe kom je er weer vanaf? Kan dat überhaupt? Jawel hoor. Bekijk deze tips maar eens.

1. Draag een zonnebril

Kijk eens tegen het licht in. Wat gebeurt er? Juist, je gaat met je ogen knijpen. En wat zie je verschijnen? Kraaienpootjes. Als je vaak met je ogen knijpt, rekt de huid op en worden rimpels zichtbaar. Draag daarom een zonnebril als je naar buiten gaat. Ook fijn tegen de uv-straling op de dunne huid onder je ogen.

2. Smeer met een spf

Over uv-straling gesproken: smeer altijd met een spf, ook als het bewolkt is. Ook dan geeft de zon uv-straling af. De huid rondom je ogen is ontzettend dun en daarom heel gevoelig. Om beschadiging - en daarmee rimpels - te voorkomen is het belangrijk om deze het hele jaar door te beschermen met een spf, het liefst 30 of meer.

3. Hydrateer! 

Met een uitroepteken, want zo belangrijk is het. Drink voldoende water, maar zorg ook voor hydratatie van buitenaf. Smeer met een crème die extra hydrateert bijvoorbeeld. Eventueel kun je ook nog een extra serum gebruiken, eentje met vitamine c en niacinamide bijvoorbeeld. 

Om irritatie en een droge huid te voorkomen is het daarnaast slim om je badkamerkastje eens goed door te lichten. Vermijd crèmes en make-up met irriterende stoffen zoals parfum en alcohol. Die wil je eigenlijk niet gebruiken rond je ogen.

4. Smeer met retinol

Retinol - ook wel vitamine a - stimuleert de productie van collageen en elastine. En dat is nou precies waar je huid na je 25e zo’n behoefte aan heeft. Het maakt de huid rond je ogen gladder en kraaienpootjes minder. 

5. Probeer baby botox 

Lukt het niet met crèmes of wil je gelijk een rigoureuze aanpak? Dan is baby botox misschien een optie voor jou. Dit klinkt gek, maar is eigenlijk de benaming voor een klein beetje botox. Hiermee kun je de spieren rondom de ogen laten ontspannen zodat de kraaienpootjes verminderen. Snel resultaat! Het nadeel: na ongeveer vier tot zes maanden verminderd het effect. Je zult daarna dus weer opnieuw een behandeling moeten ondergaan.

6. Laat fillers injecteren

Ook fillers kunnen helpen tegen kraaienpootjes. Door een beetje filler in te spuiten rondom je ogen wordt de huid opgevuld en verminderen de rimpels. Een filler bestaat uit hyaluronzuur, dit is een lichaamseigen stof. Ook hiervoor geldt: na een paar maanden breekt je lichaam dit af en vermindert het resultaat.

Wil je van je kraaienpootjes af door botox of fillers? Zorg er dan wel voor dat je dit bij een goede kliniek laat doen. Vergelijk onafhankelijke reviews en ontdek wat anderen voor jou van de behandeling vonden. Zo vind je gemakkelijk een goede kliniek bij jou in de buurt.