Voorbereiden op een laserbehandeling

04 juli 2022 | Laserontharen

Haren op je benen, oksels, rug, bikinilijn én in je gezicht. Het liefst wil je er vanaf, maar scheren werkt maar heel even en epileren of waxen is behoorlijk pijnlijk. Laserontharen kan dan de oplossing zijn. Een laserbehandeling is vaak pijnloos en het resultaat blijft lang. Ideaal dus! Maar hoe bereid je je het beste voor op zo’n behandeling? Door dit artikel te lezen!

Laserontharen wordt steeds populairder. Dat is niet zo gek, want er zijn steeds meer klinieken die het doen. Daar waar een behandeling eerst nog flink in de papieren kon lopen, wordt het door het grotere aanbod steeds betaalbaarder. Maar let wel op: een goede kliniek is het geld waard. Staar je dus niet blind op de prijs.

Lees onafhankelijke reviews

Dat brengt ons direct bij tip één: lees onafhankelijke reviews over een kliniek of specialist voor je een afspraak maakt voor een behandeling. Zo weet je hoe mensen die je voorgingen de behandeling vonden.

Stel vragen aan de kliniek

Tijdens een eerste consult kun je vragen stellen aan de specialist die je gaat behandelen. Doe dit ook. Of als je dit spannend vindt, doe het vooraf. Als je telefonisch een afspraak maakt bijvoorbeeld. Of per e-mail. Vraag naar de ervaring en opleiding van de arts. Hoewel er een wetswijziging in aantocht is, is het op dit moment voor iedereen nog toegestaan om laserbehandelingen uit te voeren. Hier heb je dus geen specifieke opleiding of diploma voor nodig. 

Bescherm je huid tegen de zon

Dit is natuurlijk altijd belangrijk, maar zeker zes weken voor de behandeling. Een laserbehandeling is intensief voor je huid dus het is belangrijk dat die in goede conditie is. Vermijd daarom de zonnebank en smeer je extra goed en vaak in als je wel de zon in gaat. 

Vertel over medicatie

Slik je medicijnen of bepaalde supplementen? Vertel dit dan aan de specialist voor de behandeling. Dit kan van invloed zijn op het laserontharen of op de bijwerkingen achteraf. Bedenk dus goed wat je allemaal neemt en vertel dit tijdens het eerste consult. 

Stop met epileren en waxen

Om goed te kunnen zien waar de haarzakjes zitten die gelaserd moeten worden, zijn stoppels nodig. Als je de haren epileert of waxt, dan zijn die stoppels niet voldoende aanwezig en kan de specialist niet zien waar hij het laserapparaat precies neer moet zetten. 

Scheer van tevoren

Wat je juist wel moet doen van tevoren, is scheren. Doe dat maximaal één dag van tevoren zodat de specialist goed bij de haarzakjes kan met het laserapparaat. Sommige klinieken rekenen extra als ze het te behandelen gebied nog moeten scheren. Denk hier dus goed aan. Ontharingscrème mag je trouwens ook gebruiken, zolang je de haartjes er maar niet met wortel en al uithaalt.

Zorg voor een schone huid

Gebruik voor de behandeling geen make-up, bodylotion, deodorant of parfum. Je huid moet helemaal schoon zijn. Anders kun je last krijgen van irritaties of andere bijwerkingen na het laseren.

Heb je de tips goed doorgelezen? Vind hier een kliniek voor laserontharen en maak direct een afspraak. Wel zo makkelijk.