Laserontharen: de ervaring van Sandra

31 juli 2023 | Laserontharen

Wondjes op haar benen, geïrriteerde oksels en een bikinilijn die in de zomer zeker drie keer per week bijgewerkt moest worden. Sandra was het zat. En dus besluit ze te kiezen voor laserontharen. Haar ervaring? Daar vertelt ze graag over.

“Eerlijk gezegd was ik er al jaren over aan het twijfelen, maar laserontharen is natuurlijk niet goedkoop”, begint Sandra gelijk te vertellen. “En ik had in mijn omgeving ook niet echt iemand die het had gedaan en het mij kon aanraden.” En dus duurt het nog jaren voordat Sandra eindelijk overstag gaat. 

Jaren waarin ze overigens wel van alles uitprobeert. Ontharingscrème, waxstrips, sugaring bij de salon en epileren. “Ik kreeg overal een zere huid van. Rode bultjes, jeuk… En dat minstens iedere week, want het haar bleef ook niet lang weg.” 

Het eerste consult

Waarom dan uiteindelijk toch laserontharen? “Er werd een mooie salon geopend bij mij in de buurt waar ik via social media al veel goede verhalen over had gehoord. Ze deden een Black Friday-actie waardoor ik weliswaar alsnog veel geld betaalde, maar wel veel minder. Het was een pakketactie dus ik kon direct m’n onderbenen, bikinilijn en oksels laten doen.” 

Voor Sandra het pakket definitief afsluit, krijgt ze een eerste consult. “Dat was verplicht, maar ook heel fijn. De specialist bekeek mijn huid en stelde een aantal vragen. Bijvoorbeeld welke medicijnen en vitaminen je gebruikt. In mijn geval is dat bijvoorbeeld vitamine B12 en dat stimuleert de haargroei, daar ben ik voor gewaarschuwd.” 

“Pijnvrij? Ik dacht het niet!”

Toch neemt Sandra dat risico. “Ik was het zo zat, vooral met mijn benen. Iedere keer die rode, jeukende bultjes. In een korte rok of broek liep ik niet, want die benen zagen er niet uit. Dus toen heb ik met mijn ogen dicht betaald en gelijk een afspraak gemaakt voor de eerste behandeling. Dat kon pas zes weken later omdat ik tot die tijd mijn benen epileerde. Dat heeft met het haargroeiproces te maken.” 

Zes weken later is het dus zo ver. Zenuwachtig is ze niet, ook al kan laserontharen wel pijnlijk zijn. “Ik dacht: dat valt wel mee. Maar dat deed het dus niet. Het doet hartstikke zeer! Gelukkig trekt de pijn wel direct weg als ze stoppen met behandelen. Na drie kwartier had ze m’n onderbenen, oksels en bikinilijn gedaan en was ik klaar. Aloë vera erop en vier weken uit de zon blijven.”

Vijf behandelingen verder

Sandra vertelt verder: “Ik moet eerlijk zeggen, die pijn wordt niet minder naarmate je meer behandelingen gehad hebt. En dat is me echt wel tegengevallen. Maar ik ben inmiddels vijf behandelingen verder en het resultaat mag er echt wel zijn. Onder m’n oksels en op mijn benen is het op wat dunne haartjes na al helemaal weg en mijn bikinilijn begint ook al flink uit te dunnen.” 

En die korte broek? “Ja, die durf ik nu dus aan! Mijn benen zien er zoveel beter uit! Direct na een laserbehandeling zijn ze nog wel rood, maar dat is de dag erna al weggetrokken. Het ziet er zoveel beter uit. Dit had ik jaren eerder moeten doen!” 

Wil je ook een gladde huid zonder scheren? Vind een kliniek voor laserontharen bij jou in de buurt, vergelijk onafhankelijke reviews en maak direct een afspraak voor een eerste consult. Op naar die korte broek!