Laserontharen

Ongewenste haargroei is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, plukken of behandeling met een hormoonpreparaat wordt getracht haargroei tegen te gaan. Met o.a. de moderne lasertechnologie is het nu mogelijk om haargroei veel effectiever te reduceren.

Welke lichaamsdelen kunnen onthaard worden?

Met de laser zijn vrijwel alle lichaamsdelen zoals het gezicht, de benen, armen en rug te behandelen. Het meest effectief is de laser bij donkere haren en lichte huid. Er zijn veel verschillende soorten lasers.

Ervaringen en klinieken

Lees reviews van anderen en vergelijk alle klinieken voor laserontharen om de juiste keuze te maken.

Alle laserontharen reviews Alle laserontharen klinieken

De meest bekende voor ontharen is de Lightsheer Diode laser. Een andere laser is bijvoorbeeld de Epixan Alexandrit of de Soprano van Alma lasers. Allemaal werken ze op een andere manier en verschillen de resultaten.


Net als IPL zet een laser licht om in warmte zodat de haarzakjes worden vernietigd. De laser is echter monochromatisch en gebruikt één golflengte (denk aan de laser aanwijs pen, één rechte rode lichtbundel). Hierdoor heeft de laser een spotgrootte van 1 x 1 cm. Indien grote oppervlakten worden behandeld moet het handstuk regelmatig verplaatst worden. Dit kost veel tijd en de kans op het missen van een stukje oppervlak is hierdoor groter dan bij bijvoorbeeld de Ellipse die een spotgrootte van 1 x 5 cm heeft.


Vergeleken met de flitslamp is de kans op bijwerkingen met laser iets groter en kunnen minder verschillende (donkerdere) huidtypes behandeld worden. Ontharen met laser mag in principe door iedereen uitgevoerd worden. Informeer daarom altijd naar de ervaring van de behandelaar. Laser in combinatie met Lipoxome maakt het mogelijk ook grijze, witte of zeer blonde haren te behandelen. Deze kunnen ook verwijderd worden middels elektrisch ontharen.

Omdat voor permanent ontharen meerdere behandelingen nodig zijn en je iedere keer na een behandeling moet betalen, financier je deze behandeling voor jezelf eigenlijk gespreid over meerdere maanden.

IPL (lichtflitsmethode)

Dit Ellipse-systeem maakt gebruik van een flitslamp waarbij het licht via een glasprisma per flits een groot gebied bereikt van 1 bij 5 cm. Hierdoor kunnen per flits honderden haarzakjes tegelijk uitgeschakeld worden en is het mogelijk grote oppervlakten snel te behandelen. Hierbij wordt na iedere lichtflits het handstuk van de Ellipse verplaatst over het te behandelen gebied.

Verbeterde lichttechnieken

Onder diverse (merk)namen zijn er de afgelopen jaren verbeterde technieken ontwikkeld voor permanent ontharen waarbij het toedienen van licht de basis is waarbij deze wordt omgezet wordt in warmte.

Bijvoorbeeld:

Elos techniek

CPL en VPL

UPL

FPL

Download via deze site een brochure of contact een kliniek om er achter te komen welke techniek het beste bij u past.

Laseren

Ook de laser werkt met licht dat omgezet wordt in warmte. De laser werkt echter met één rechte rode lichtbundel van één golflengte waardoor de spotgrootte maar ongeveer 1 bij 1 cm bedraagt. Nadelen van de laser in vergelijking met de IPL methode zijn:

Door de kleine spotgrootte moet het handstuk vaker worden verplaatst over het te behandelen gebied waardoor de kans op het missen van haartjes groter is en de behandeling langer duurt. Moderne lasers kunnen echter op automatisch worden gezet waardoor dit nadeel (deels) ondervangen wordt.

De kans op bijwerkingen is bij de laser wat groter.

De laser is vooral geschikt voor donkere haren op een witte huid en minder geschikt voor lichtere haren op een getinte huid.

Voordeel van de laser is dat hiermee kleinere plekken met hardnekkige haargroei effectiever kunnen worden behandeld omdat het licht minder makkelijk verstrooit aan de oppervlakte als bij het flitslicht van IPL. Dit is vooral nuttig bij mannen waar de haren vaak wat dieper staan dan bij vrouwen.

Gebruik van enzymen (Epilar) 

Bent u zowel voor de licht(flits)methode als voor elektrisch ontharen ongeschikt of heeft u gewoon liever geen behandeling met apparaten dan kan permanent ontharen met behulp van enzymen een alternatief zijn.

Het Epilar systeem maakt gebruik van twee gepatenteerde gels (de inhibitor en de activator). Na een tijdelijke ontharing waarbij zowel haar als wortel zijn verwijderd worden deze gels op de huid aangebracht en lichtjes ingewreven. De werking ervan is gebaseerd op het lichaamseigen enzym trypsine die zorgt voor duurzame verwijdering van de haren.

De voordelen van Epilar zijn:

het werkt bij alle soorten huid- en haartypen dus ook bij mensen die niet of slecht reageren op een IPL of laser behandeling

het is goed te verdragen en heeft geen bijwerkingen

de behandeling duurt relatief kort

zon of zonnebank voorafgaand aan de behandeling heeft geen invloed op de effectiviteit.

de totale behandelingskosten zijn lager dan bij IPL of laser

Nadeel van de methode is dat de werking ervan trager is waardoor er gemiddeld meer behandelingen nodig zijn dan bij IPL of laser.

Epilar is ontwikkeld door Scandinavische artsen en biochemici en is met goede resultaten getest op werking en veiligheid. De gel dringt niet door tot in de bloedsomloop en geeft geen allergische reacties.

 

Laatste laserontharen ervaringen

99
11 april 2024 Laserontharen
“ Echt blij mee! ” Anonieme gebruiker

Van a tot z top! Vriendelijk personeel, fijne sfeer en ik ben erg blij met het resultaat.

10
10 april 2024 Laserontharen
“ Betrouwbaar en goed! ” Anonieme gebruiker

Maandag voor de 6de keer mijn lichaam gelaserd door Rosaria. Erg deskundige huidtherapeut en heel vriendelijk. Ze laat je op je gemak voelen en geeft…

98
06 april 2024 Laserontharen
“ Uitstekend ” Wendy

Anne-Fleur is zeer vriendelijk, zorgzaam, betrouwbaar en deskundig.