Stephanie krijgt botox tegen migraine

21 februari 2022 | Botox

Minstens drie keer per maand lag Stephanie op bed met migraine. En dan niet een avondje, maar een paar dagen achter elkaar. Niet te doen, en dus ging ze naarstig op zoek naar een oplossing. Die vond ze niet in medicijnen, maar in botox. Hoe dat precies werkt en wat het voor haar heeft gedaan, vertelt ze graag zelf.

“Migraine is echt meer dan alleen een zware hoofdpijn”, begint Stephanie te vertellen. “Het voelt alsof je hoofd uit elkaar barst. Ik kan niets meer zien, laat staan iets doen. Zelfs het kussen doet pijn aan mijn hoofd. Tijdens een migraineaanval zit ik rechtop in een donkere kamer met een kopje thee, te wachten tot het overgaat.” 

En dat drie keer per maand, soms vaker. Niet gek dat haar werk en privéleven er behoorlijk onder leden. “Ik was vaker niet dan wel op feestjes en afspraken moest ik soms last minute afzeggen. Dat werd me niet altijd in dank afgenomen. Nadat ik het concert van mijn lievelingsband aan me voorbij moest laten gaan door een aanval, besloot ik dat het genoeg was. Er moest iets aan te doen zijn.”

Geen enkel medicijn werkt 

Stephanie slikte al medicijnen tegen migraine. Zodra ze een aanval voelt opkomen, neemt ze de pillen die de boel moeten remmen. Maar dat werkt lang niet altijd. “Het punt is dat je al snel te laat bent. Hoe vaak ik het ook al gehad heb, het kwartje valt soms gewoon niet. Pas op het moment dat ik een deel van mijn zicht verlies, denk ik: shit, daar gaan we weer.” 

Op zoek naar een andere oplossing dus. “Ik trok het gewoon niet meer”, knikt Stephanie. Ze besluit eerst zelf op onderzoek uit te gaan. “Urenlang zat ik op mijn laptop te researchen. Er kwamen verschillende dingen voorbij. Dingen die ik ook al met mijn dokter had besproken, maar door hem werden afgeraden, dingen die niet werkten of simpelweg niet bij mij pasten.” 

Botox tegen migraine

“Ik moet je eerlijk zeggen dat ik tijdens die research-sessies al vrij snel bij botox tegen migraine terecht kwam, maar ik geloofde er niet zo in. En de prijs hield me ook wel tegen, want ik krijg het niet vergoed van mijn zorgverzekering. Dat had ik vast wel even gecheckt”, lacht ze. 

“Toch zag ik ze steeds vaker voorbij komen, de positieve verhalen.” Het is het proberen waard, vindt Stephanie. En dus gaat ze op zoek naar een kliniek in de buurt. “Wat had ik te verliezen? Botox is niet iets permanents dus baat het niet dan schaadt het niet, dacht ik.” 

Het eerste consult

Tijdens een eerste consult bespreekt Stephanie haar klachten met een specialist. “Hij was heel begripvol en vertelde dat er vaker mensen bij hem op consult kwamen die hoopten dat hij wat aan de migraine kon doen. En, wat ik heel hoopvol vond, hij kreeg vaak positieve reacties terug!” 

Naar aanleiding van de pijn die Stephanie beschrijft, stelt de specialist voor om een paar spuitjes botox in haar voorhoofd en bij haar slapen te plaatsen. “Een kleine hoeveelheid, om te kijken hoe ik erop zou reageren.”

Minder hoofdpijn!

Die reactie laat niet lang op zich wachten, want al na een week merkt Stephanie verschil. “Ja, echt bizar was dat. Misschien is het ook een psychisch effect hoor, maar ik had echt het gevoel dat ik de spanning van me af voelde glijden.” 

Inmiddels zijn we een jaar verder en is ze net terug van haar derde behandeling. “We hebben de dosis uiteindelijk iets verhoogd na die eerste keer, maar eigenlijk werkte het direct al heel goed. Ik heb nu ongeveer een keer per maand nog migraine. En dan ook een stuk minder pijnlijk dan voorheen. Wat een verschil! Ik ben ontzettend blij dat ik dit ondanks mijn twijfels toch heb geprobeerd.” 

Overweeg je ook een botoxbehandeling te proberen tegen migraine? Vergelijk klinieken voor botox en lees onafhankelijke reviews. Heb je een goede kliniek gevonden bij jou in de buurt? Dan plan je gemakkelijk een eerste consult in. Succes!