Gezichtsbeharing verwijderen: dit zijn de opties

01 mei 2023 | Elektrische epilatie , | Laser facial , | Laserontharen

Hoewel bij mannen een baardje vaak als iets aantrekkelijks gezien wordt, is dat bij vrouwen wel anders. Gezichtsbeharing bij vrouwen wordt vaak gezien als onaantrekkelijk, een probleem dat je uit de weg wilt ruimen. En dat kan. Lees snel verder en ontdek wat je opties zijn.

Waar gezichtsbeharing bij vrouwen precies vandaan komt, is niet altijd even duidelijk. Het kan zijn dat je een bepaalde aandoening hebt, medicijnen gebruikt die haargroei stimuleren of dat het erfelijk bepaald is. Vaak zijn hormonen de boosdoener. Als vrouw heb je namelijk ook mannelijke hormonen in je lichaam, androgenen. 

Ben je daar gevoelig voor? Of gaat je lichaam er extra van produceren? Dan kun je last krijgen van overtollige haargroei, ook in je gezicht. Het goede nieuws is dat je er wat aan kunt doen. 

Laserbehandeling

Je kunt de haren in je gezicht weg laten laseren. Laserontharing kan pijnlijk zijn, maar is wel erg effectief. Daarnaast kun je de behandeling vergoed krijgen door je zorgverzekering. Dit geldt alleen voor extreme haargroei en je moet je hier aanvullend voor verzekeren. De regels verschillen per zorgverzekeraar, check dus goed bij die van jou hoe dit precies zit.

Epileren, harsen of waxen

Ook dit is geen pretje, maar geeft wel een goed resultaat. Omdat de huid in je gezicht gevoelig en kwetsbaar is, kun je hiervoor het beste een schoonheidsspecialiste inschakelen.

Bleken

Heb je vooral dunne haartjes in je gezicht? Dan kun je kiezen voor bleken. Dit doet geen pijn en is relatief goedkoop, maar ook niet zo effectief. Zodra je haartjes weer beginnen te groeien, komt de donkere onderkant tevoorschijn. 

Ontharingscrème

Het is iets effectiever dan bleken: ontharen met een crème. Dit breekt de haartjes namelijk af. Maar ook hier geldt: zodra de boel weer begint te groeien, zie je de haartjes in je gezicht weer zitten.

Elektrisch epileren

Ook wel elektrolyse genoemd. Hierbij wordt door middel van verschillende elektrische stroomstootjes in het haarzakje het haar verwijderd. Net als laserontharen is dit een behandeling die alleen een gecertificeerde specialist kan uitvoeren. 

Heb je last van gezichtsbeharing en wil je hier langdurig vanaf? Dan zijn laserontharen of elektrisch epileren goede opties. Doe dit bij de juiste specialist in een erkende kliniek, het gaat immers wel om je gezicht. Vind een kliniek bij jou in de buurt, vergelijk onafhankelijke reviews en bekijk voor- en nafoto’s. Zo ben je vast goed voorbereid. Een eerste consult plan je daarna makkelijk online in.