Handig om te weten over Profhilo

08 augustus 2022 | Profhilo

Het is dé nieuwe techniek op het gebied van huidveroudering: Profhilo. Een behandeling die rimpels vermindert en huidverslapping tegengaat. Klinkt goed! Maar hoe werkt dat dan precies? We leggen het je uit, in dit artikel vol handige weetjes en informatie over Profhilo.

Profhilo is een merknaam. Het is de naam van een behandeling waarin door middel van kleine naaldjes pure hyaluronzuur in de huid gespoten wordt. Omdat hyaluronzuur de huid prikkelt om meer collageen en elastine aan te maken, werkt het als een trein tegen rimpels en huidverslapping.

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof

Van nature komt hyaluronzuur onder meer voor in je botten en in je huid. Het grote voordeel van deze gel-achtige stof is dat het tot wel duizend keer zijn eigen gewicht in water kan vasthouden. Dat maakt het enorm hydraterend. Helaas neemt de hoeveelheid hyaluronzuur die van nature aanwezig in je huid af naarmate je ouder wordt. Een injectie met hyaluronzuur vult de huid weer op en zorgt ervoor dat rimpels tijdelijk verdwijnen.

Je lichaam breekt hyaluronzuur af

Tijdelijk, want je lichaam breekt hyaluronzuur ook weer af. Vaak gebeurt dit na zes tot twaalf maanden. Daarom is het verstandig om na zes maanden een vervolgbehandeling te laten doen. Zo blijft het resultaat zichtbaar. 

Profhilo is iets anders dan fillers

Bij een behandeling met fillers wordt de hyaluronzuur op een zodanige manier ingespoten dat je direct meer volume ziet. Bij Profhilo is dit anders. De hyaluronzuur is anders bereid en er wordt minder ingespoten. Het zorgt ervoor dat de huid gestimuleerd wordt om meer elastine en collageen aan te maken. Je huid moet dus zelf aan de slag, het duurt daarom ook even voordat je resultaat ziet na Profhilo. 

Een behandeling bestaat vaak uit tien injecties

Er wordt tijdens een behandeling met Profhilo dus een stuk minder hyaluronzuur ingespoten dan bij een behandeling met fillers. Wel krijg je vaak tien injecties, vijf aan elke kant van je gezicht. Dit lijkt veel, maar het is de beste manier om het middel zo goed mogelijk over je gezicht te verspreiden voor het optimale resultaat. 

Laat de behandeling uitvoeren door een ervaren specialist

Overweeg je een behandeling met Profhilo? Bekijk dan eerst eens onafhankelijke reviews over Profhilo. Zo kun je een weloverwogen keuze maken of deze behandeling iets voor je is. En bij welke specialist je het beste terecht kunt. Net als bij andere cosmetische ingrepen is het ook bij Profhilo namelijk belangrijk dat je kiest voor een goede kliniek en een ervaren specialist. Geen zorgen, er zit er altijd wel één bij jou in de buurt. Gevonden? Plan dan direct een eerste consult in. Succes!