Fillers: de ervaring van Eliza

31 oktober 2022 | Fillers

Donkere kringen, wallen, ingevallen ogen… kortom: een vermoeide blik. En dat terwijl ze altijd heel goed sliep. Na honderden - “nee, ik denk wel duizenden” - euro’s uit te hebben gegeven aan crèmes, is Eliza het zat. Ze kiest voor fillers om van die vermoeide uitstraling af te komen. 

“Heb je enig idee hoe irritant het is om continu te moeten uitleggen dat je echt niet moe bent?”, begint Eliza haar verhaal. De frustratie klinkt er direct in door. Hoewel die frustratie inmiddels grotendeels weg is, nu ze haar filler behandeling achter de rug heeft. “Ik zat echt prima in m’n vel, maar zag er niet zo uit.”

Ondanks die frustratie duurt het jaren voordat Eliza de stap zet naar de cosmetische kliniek, die notabene bij haar op de hoek zit. “Ik fiets er bijna elke dag langs dus ik had zeker al vaker nagedacht over fillers om van die wallen af te komen. Maar ik vond het toch spannend. Ik was bang voor de pijn, de prijs en het resultaat.” 

Het eerste consult

Uiteindelijk hakt ze de knoop door en maakt ze een afspraak voor een eerste consult. “Natuurlijk had ik wel eerst onafhankelijk reviews gecheckt”, lacht ze. “Dat die kliniek bij mij op de hoek zit, wil natuurlijk niet zeggen dat het een goede is.” Gelukkig zijn de reviews lovend en vindt Eliza direct wat voor- en nafoto’s die haar aanspreken. 

“Ja, dat wilde ik ook! Ik had de foto’s opgeslagen en meegenomen naar het eerste consult. De specialist was heel aardig. Ze vertelde me precies wat er in mijn geval allemaal mogelijk was. Eigenlijk waren we er snel uit: een traangootfiller zou bij mij het beste resultaat geven.”

Traangootfillers

Ondanks dat Eliza alleen komt voor een eerste consult, kan ze er voor kiezen om direct behandeld te worden. “Dat wilde ik wel. Ik had al zo lang nagedacht over de behandeling dat ik toch al zeker wist dat ik het wilde. Dan maar gelijk. Zo kon ik me ook niet zenuwachtig maken over de pijn.”

Zo gezegd, zo gedaan. Eliza krijgt verdovende crème onder haar ogen en moet even wachten tot de verdoving werkt. Intussen ziet ze hoe de specialist de filler klaarmaat. “Dat vond ik toch wel even spannend, het is best een flinke naald die dan zo naast je ligt. Gelukkig hielp de verdoving goed, ik voelde uiteindelijk alleen een beetje druk onder mijn ogen.” 

Direct resultaat

Nog geen uur later loopt Eliza mét fillers en zonder wallen de kliniek uit. Blij met het resultaat? “Zeker! Hoewel het nog wel wat afzwakte hoor, na de behandeling. Dat had ze me ook wel verteld. De eerste dagen is het nog wat opgezwollen vanwege de behandeling, daarna wordt het minder. Wat me wel tegenviel was de hoofdpijn achteraf. Ik heb nog zeker een week flinke hoofdpijn gehad.”

Eliza sluit af: “Ik ben zo blij met het resultaat van de traangootfillers! Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik dit niet eerder heb gedaan.”

Klinkt het verhaal van Eliza je bekend in de oren? Doe dan net als Eliza en vergelijk onafhankelijke reviews voor je een afspraak maakt bij een kliniek voor fillers. Zo weet je dat je goed zit.