Een kliniek voor fillers: zo vind je de beste

26 september 2022 | Fillers

Fillers kunnen een prachtig resultaat opleveren. Ze helpen tegen rimpels en kunnen je volle, natuurlijke lippen geven als je die van jezelf niet hebt. Klinkt goed, maar dan moet je de behandeling wel door een echte specialist laten uitvoeren. Het is namelijk belangrijk dat fillers goed gezet worden. Hoe vind je die specialist? Wij helpen je.

Tijdens een behandeling met fillers wordt een soort gel op basis van hyaluronzuur in je huid gespoten. Hyaluronzuur houdt vocht vast, waardoor de plek die behandeld is direct voller lijkt. Schrik niet van het eerste resultaat, door de kleine injecties die tijdens de behandeling gebruikt wordt, kan je huid eerst extra opgezwollen zijn. Dit is na één tot drie dagen verdwenen en dan kun je genieten van het resultaat.

Een prachtig resultaat, als je de behandeling laat uitvoeren door in de juiste kliniek. Met deze tips gaat dat zeker lukken.

De juiste papieren en ervaring

Een belangrijke eerste stap is het checken van de opleiding en de ervaring van de specialist die je in gedachten hebt. Goed om te weten is dat je jezelf in Nederland niet zomaar cosmetisch arts mag noemen, daar heb je de juiste opleiding voor nodig. Je kunt dat checken in het BIG-register. Je ziet dan ook direct wat de specialisatie van iemand is.

Tijdens het eerste consult kun je vragen wat de ervaring is van de specialist die je gaat behandelen. Dat is een hele logische vraag en helemaal niet raar. Vind je dit toch spannend? Dan kun je vooraf ook de kliniek bellen met die vraag.

Onafhankelijke reviews vergelijken

Zodra je weet dat iemand gekwalificeerd is om een behandeling met fillers uit te voeren, kun je onafhankelijke reviews gaan lezen. Je kunt op de website van de kliniek zelf kijken, maar realiseer je dan wel dat de kliniek bepaalt welke reviews wel en niet online komen. Op een onafhankelijke website zoals KliniekErvaringen.nl bepaalt de kliniek dat niet. Komt er een slechte review? Dan wordt die gewoon gepubliceerd. Zo krijg je een eerlijk beeld van de kliniek of specialist.

Producten onderzoeken 

Naast de specialist, kun je ook in de producten duiken die gebruikt worden. Er zijn namelijk verschillende merken fillers op de markt en niet ieder merk is even goed. De meest gebruikte in Nederland zijn bijvoorbeeld Juvéderm, Restylane, Belotero en Radiesse. Je kunt er vanuit gaan dat dit goede producten zijn. Welke het beste werkt voor jou is afhankelijk van je situatie. Ook dit kun je altijd navragen tijdens het eerste consult.

Gebruik je ogen

Dat eerste consult kun je ook gebruiken voor de laatste tip die je naar de perfecte kliniek voor fillers gaat leiden. Kijk eens goed rond. Ziet de kliniek er schoon en hygiënisch uit? Draagt iedereen een mondkapje, handschoenen en de juiste kleding? Is de specialist vriendelijk, geduldig en krijg je goed antwoord op je vragen? Dit alles draagt bij aan of jij voelt dat je bij een goede kliniek bent.

Heb je nog geen kliniek gevonden? Je vindt hier makkelijk een kliniek voor fillers in de buurt en plant direct een eerste consult in. Wel zo makkelijk!