De ooglidcorrectie van Samira

05 mei 2021 | Ooglidcorrectie

Moe, verdrietig, teleurgesteld; hangende oogleden kunnen je allerlei emoties doen uitstralen. Ook als je gewoon hartstikke vrolijk bent. Daar weet Samira alles van. Na een tip van een vriendin laat ze een ooglidcorrectie uitvoeren. Haar ervaring? Daar vertelt ze graag zelf over. 

“Altijd moe, zo zag ik eruit”, vertelt Samira. “En dat was ik vaak ook, want mijn hangende oogleden gaven continu een soort drukkend gevoel op mijn ogen. Daardoor had ik vaak hoofdpijn en ging ik meestal vroeg naar bed, dan kon ik m’n ogen ten minste dichthouden. Mensen vroegen me vaak of het wel goed met me ging, omdat ik er zo teneergeslagen uitzag.” 

Ooglidcorrectie tegen hangende oogleden

Na jarenlang haar klachten maar gewoon te accepteren, hoorde Samira van een vriendin over een ooglidcorrectie. “Ik had daar zelf nooit over nagedacht. Dat is voor als je rimpels en wallen hebt, dacht ik. Een vriendin vertelde me dat zij iemand kende met precies hetzelfde probleem als ik. En dat diegene onwijs blij was sinds ze een ooglidcorrectie had laten doen.” 

“Die eerste afspraak was verhelderend!” 

Samira zoekt online naar meer informatie en ervaringen van anderen over een bovenooglidcorrectie en weet al snel: dit kan mij helpen. “Ja absoluut! Ik las zoveel positieve verhalen. Toen ik een kliniek met goede reviews bij mij in de buurt vond, heb ik gelijk een afspraak ingepland.” 

“Die eerste afspraak was zo verhelderend!”, vertelt ze glunderend. “De arts herkende mijn klachten direct en zei dat het heel vaak voorkwam. Nog beter: ze zei dat het heel makkelijk te behandelen was met een bovenooglidcorrectie. Die hebben we dus direct ingepland. Ik was zo klaar met dat vermoeide gevoel de hele dag.” 

Eindelijk van haar klachten af

Op de dag van de operatie is Samira weliswaar zenuwachtig, maar heeft ze er vooral veel zin in. “Nou ja, niet in de operatie”, lacht ze. “Maar ik had er wel veel zin in om het resultaat te zien. En natuurlijk in dat mijn klachten eindelijk over zijn.” 

Uiteindelijk valt de operatie haar mee en is het alleen achteraf even vervelend. “De verdoving deed pijn, maar verder heb ik op een drukkend gevoel rondom mijn ogen na, weinig van de operatie gemerkt. De eerste week na de behandeling vond ik wel vervelend. Het blijft toch een operatie, dat merk je dan wel. Het best nog pijn en mijn ogen waren bont en blauw.”

“Had ik dit maar jaren eerder laten doen!”

Na twee weken gaat Samira weer de deur uit. Aan het werk en uit eten met vriendinnen. Een beetje spannend is het wel, die eerste keer, maar dat blijkt nergens voor nodig. “Iedereen was zo enthousiast! Als ze wisten dat ik het had laten doen, ten minste. Mensen die het niet wisten, zag het ook niet. Mijn ogen waren niet meer blauw of opgezwollen, het zag er heel natuurlijk uit. Sindsdien heb ik nooit meer te horen heb gekregen dat ik er zo moe uitzie. Had ik dit maar jaren eerder laten doen!”

Een goede kliniek vinden, net als Samira

Online vond Samira een goede kliniek voor haar ooglidcorrectie. Toch is dat ook een beetje oppassen. Er is zoveel aanbod, dat je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Zorg er daarom voor dat je altijd flink wat onafhankelijke reviews vergelijkt, voor je kiest voor een kliniek. 

Tip: je kunt verschillende vrijblijvende intakegesprekken inplannen, zodat je een kliniek en specialist kunt vinden die bij jou past.