De eerste keer sporten na een borstvergroting

27 juni 2022 | Borstvergroting

Hardlopen, krachttraining, HIIT; heerlijk! Je deed het dan ook regelmatig, maar nu die borstvergroting een paar weken achter de rug is, weet je het ineens niet meer zeker. Kan dat eigenlijk wel met je nieuwe vriendinnen? Ja hoor! Met deze tips in je achterhoofd gaat dat helemaal goed.

Een borstvergroting is een flinke operatie, daar moet je lichaam van herstellen. Nou willen we je natuurlijk niet ontmoedigen, want je kan zeker weer sporten na een borstvergroting. Het is alleen wel belangrijk dat je lichaam eerst goed herstelt. Wacht daarom minstens zes weken tot je weer begint. En overleg met de specialist die je heeft behandeld als je twijfelt. Hij of zij kent jouw situatie en weet dan ook precies wat wel en niet kan.

Rustig wandelen

Kun je voor die zes weken dan helemaal niks? Nee hoor, geen zorgen. Je hoeft geen zes weken op de bank te zitten. Rustig wandelen kan prima. Sterker nog, door in beweging te blijven kun je je herstel bespoedigen.

Een goede sportbh

Realiseer je dat je sinds je borstvergroting grotere borsten hebt. En grotere borsten hebben meer steun nodig, zeker tijdens het sporten. Zorg daarom voor een goede, stevige sportbh die je borsten voldoende ondersteunt. 

Krachttraining of zwemmen

Het zijn niet twee sporten die je vaak in één adem noemt, toch hebben ze wat met elkaar te maken. Je gebruikt de borstspier namelijk intensiever bij krachttraining en zwemmen dan bij de meeste andere sporten. Dat zorgt ervoor dat je bij deze sporten extra voorzichtig moet zijn als je weer begint. Kies een lager gewicht en doe het rustig aan. Ook in het zwembad is het verstandig om niet direct een uur lang baantjes te trekken. Begin kalm en kijk wat het doet met je lichaam. Zo kun je langzaam opbouwen. 

Vechtsporten

Sommige sporten leveren helaas meer risico’s op dan anderen. Doe je aan vechtsport en wil je dat heel graag weer oppakken na je borstvergroting? Dat kan, maar wees je bewust van de risico’s. Een klap op je borst kan het implantaat verplaatsen en dat is geen pretje.

Luister naar je lichaam

Over het algemeen geldt voor iedere sport die je doet na een borstvergroting dat je moet luisteren naar je lichaam. Zwelling en pijn is niet normaal dus krijg je hier last van? Trek aan de bel bij de specialist of kliniek waar je bent behandeld. Ook als het al maanden geleden is sinds je operatie.

Overweeg je een borstvergroting? Een succesvolle behandeling begint bij de juiste specialist en kliniek. Die vind je door onafhankelijke reviews over de borstvergroting te vergelijken. Heb je een kliniek gevonden? Dan plan je gemakkelijk je eerste consult in. Dit is helemaal vrijblijvend. Je kunt dan ook gelijk navragen hoe het precies zit in jouw situatie, wanneer je weer volledig kunt sporten.