De beste voorbereiding op een ooglidcorrectie

24 mei 2021 | Ooglidcorrectie

Na jaren twijfelen heb je de knoop doorgehakt: er moet een einde komen aan die hangende oogleden. Je krijgt er hoofdpijn van, letterlijk én figuurlijk. Daarom heb je een ooglidcorrectie ingepland. Binnenkort ben je aan de beurt. We helpen je graag op weg met de voorbereiding op een ooglidcorrectie

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze toch? In het geval van een ooglidcorrectie is dat zeker waar, want het kan infecties en bijwerkingen helpen voorkomen. En het maakt de periode na de behandeling een stuk prettiger. Doorloop onderstaande stappen en je bent er helemaal klaar voor.

Informatie verzamelen 

Het is belangrijk dat de specialist die je gaat behandelen volledig op de hoogte is van jouw situatie en medische achtergrond. Heb je een aandoening? Of slik je medicijnen? Misschien denk je dat het helemaal niets met de ingreep aan je ogen te maken heeft, toch is het verstandig om de specialist op de hoogte te stellen. Zo mag je voor de ingreep bijvoorbeeld geen bloedverdunners slikken. Aspirines en ibuprofen moet je ook even niet slikken.

Stoppen met roken, alcohol en koffie

Goed, koffie moet je - gelukkig - alleen de dag van de operatie even links laten liggen. Voor alcohol geldt dat je een dag of drie van tevoren niet meer moet drinken. En roken kun je beter een week of vier voor de operatie mee stoppen. Dit zorgt er namelijk voor dat de wondjes trager genezen. Daarnaast heb je kans op bloedingen, dat wil je natuurlijk liever niet.

Arnica en vitamine C slikken

Door twee weken voor de ooglidcorrectie dagelijks Arnica en vitamine C te slikken, voorkom je bloeduitstortingen. Dit haal je gewoon bij de drogist.

Vervoer naar huis regelen

Na de behandeling kun je niet zelf naar huis rijden. Zorg er dus voor dat je iemand bij je hebt die je naar huis kan brengen. Als je de mogelijkheid hebt, is het zelfs fijn als diegene de eerste twee dagen bij je kan blijven. Schoonmaken en boodschappen doen kan lastig zijn. Als je kleine kinderen hebt, is het sowieso verstandig een oppas te regelen. Zwaar lichamelijke inspanning is echt een no go.

Inkopen doen

Het is slim om van tevoren wat boodschappen te doen, ook als je die hulp wel hebt. Zo is het fijn om na de behandeling zo snel mogelijk te koelen. Dat kan met een koelbril, als je die hebt, maar ook met een zak groenten uit de vriezer bijvoorbeeld. Daarnaast is het slim om vast een littekencrème in huis te halen. Let wel op: deze mag je pas gebruiken als de wondjes volledig geheeld zijn.

Vrije dagen opnemen

Het hoeft niet per se, maar als het kan wil je misschien een weekje vrij nemen na je ooglidcorrectie. De eerste dagen kunnen je ogen namelijk behoorlijk blauw en opgezwollen zijn. Daarnaast heb je nog hechtingen en kan het gebied wat pijnlijk zijn. Een paar rustige, vrije dagen zijn dan wel zo fijn. 

Een kliniek zoeken

Ben je nog op zoek naar een goede specialist voor je ooglidcorrectie? Begin eens met het lezen van onafhankelijke reviews. Zo weet je hoe andere mensen die dezelfde behandeling ondergingen een kliniek ervaren hebben. Eerlijke informatie, daarmee kom je het verst.