4 behandelingen om een onderkin weg te halen

29 november 2021 | Kincorrectie

Een onderkin is vervelend. Je ziet hem continu en wordt er dus ook veel mee geconfronteerd. Daarnaast kun je er door een onderkin ouder en dikker uitzien dan je bent. En dat is niet nodig, want er is iets aan te doen. In deze blog nemen we je mee in drie verschillende behandeling om een onderkin weg te halen.

Je kunt sporten en diëten wat je wilt, maar die onderkin krijg je niet weg. Dat ligt niet aan jou. De onderkin is namelijk typisch een plek waar vet zit dat je lastig wegkrijgt door te trainen of minder te eten. Net als zwembandjes of het vet tussen je dijen bijvoorbeeld. Alleen als je last hebt van flink overgewicht en afvalt, kan ook je kin wat minder worden. Maar écht grote resultaten? Die behaal je met de onderstaande behandelingen. 

Fillers

Met verschillende prikjes in en rond je kin wordt de filler hyaluronzuur in je huid gespoten. Hierdoor verbeteren de contouren van je gezicht. Een mooiere kaaklijn dus. En er hoeft niet in je huid gesneden te worden bij deze behandeling, er is dus geen sprake van littekens. 

Het resultaat van deze behandeling is na ongeveer drie tot vier maanden goed te zien. Dit zal ongeveer een jaar zo blijven. Daarna breekt je lichaam het hyaluronzuur langzaam af en zal het resultaat verminderen. Hoe lang het precies duurt voordat het resultaat niet meer te zien is, verschilt per persoon.

Liposuctie

Een andere optie is liposuctie van je kin of hals. Hierbij worden kleine sneetjes gemaakt waardoor het vet wordt weggezogen door een naald. Dit is een ingrijpendere oplossing dan bijvoorbeeld fillers. Je krijgt na de behandeling een band om je hoofd om de zwelling tegen te gaan. Na een week of twee zie je er niks meer van en kun je genieten van het leven zonder onderkin. 

Lipolyse

Een alternatief voor liposuctie is lipolyse. Hierbij wordt er niet gesneden in je huid, maar wordt via een injectie de stof deoxycholinezuur in je onderkin gespoten. Dit middel breekt vetcellen af, deze worden vervolgens door je lichaam afgevoerd. Het effect van de behandeling is dus blijvend. 

Deoxycholinezuur is een lichaamseigen stof, het wordt van nature al aangemaakt door je lichaam. Door het extra in te spuiten wordt het teveel dat je aan vet in je kin hebt door je lichaam afgebroken. En omdat er niet in je huid gesneden wordt, ben je snel hersteld.

Cryolipolyse

Een vierde optie om je onderkin weg te halen is cryolipolyse. Hierbij wordt een applicator op je onderkin geplaatst. Deze wordt verkoeld tot min elf graden. De vetcellen in je kin worden hierdoor twee tot vier graden en breken af. Daarna worden ze op een natuurlijke manier afgevoerd door je lichaam. Ook dit is een ingreep met definitief resultaat. Vetcellen die zijn afgebroken en afgevoerd komen niet meer terug. 

Weg met die onderkin!

Ben je klaar om vaarwel te zeggen tegen het overbodige vet dat onder je kin hangt? Snappen we! Je kunt zelf vast bedenken welke manier jij het prettigst vindt. Maar een specialist kan je hier ook bij helpen. Plan een vrijblijvend eerste consult in en hij of zij zal je precies kunnen vertellen wat voor jou de beste optie is. Vind hier gemakkelijk een kliniek voor je kincorrectie.

36 Kincorrectie klinieken
Vergelijk alle klinieken