Voorbereiden op een schaamlipcorrectie

07 augustus 2023 | Schaamlipcorrectie

Een goed begin is het halve werk en een goede voorbereiding zorgt voor een goed resultaat. Heb jij je schaamlipcorrectie al ingepland? Lees dan snel verder. Met deze tips ben jij goed voorbereid op je behandeling.

Een schaamlipcorrectie wordt ook wel labiaplastiek genoemd. De naam zegt het al: de grootte of de vorm van de schaamlippen wordt aangepast. Bijvoorbeeld omdat je er last van hebt tijdens het sporten of omdat je het er simpelweg niet mooi uit vindt zien. Om ervoor te zorgen dat de behandeling goed verloopt en je het optimale resultaat behaalt, houd je deze tips in gedachten. 

Kies de juiste kliniek en specialist

Heb jij al onafhankelijke reviews bekeken? Ontdekt of de specialist die je gaat behandelen de juiste kwalificaties en ervaringen heeft? Of uitgebreid voor- en nafoto’s bekeken? Dit zijn allemaal belangrijke stappen bij het kiezen van de juiste kliniek en specialist. Zo weet je vooraf wat je kunt verwachten.

Stel vragen tijdens het eerste consult

Voor je een schaamlipcorrectie ondergaat, krijg je een eerste consult. Dit is belangrijk, omdat de specialist dan jouw situatie kan bekijken en jij kunt uitleggen wat je dwars zit. Of wat het resultaat is dat je wilt behalen. Tijdens het eerste consult vertelt de specialist precies wat er gaat gebeuren. Heb je vragen? Stel ze dan! Dit is hét moment.

Tip: schrijf vooraf alle vragen die je hebt op. Begin hier tijdig mee, zo kun je steeds weer vragen toevoegen als je iets te binnen schiet. Zo vergeet je niets en weet je precies waar je aan begint.

Plan voldoende hersteltijd

Een schaamlipcorrectie is een operatie. Dat betekent dat er in je lichaam gesneden wordt. Je lichaam heeft daarom tijd nodig om te herstellen. Ook dit kun je tijdens het eerste consult met de specialist bespreken. Hoeveel tijd is er ongeveer nodig? Wat zijn de bijwerkingen? En wanneer kun je bijvoorbeeld weer aan het werk of naar de sportschool? Zorg ervoor dat je genoeg rust krijgt en zware lichamelijke activiteiten vermijdt voor zolang als dat nodig is.

Stop met roken en bloedverdunners

Roken vermindert de bloedtoevoer naar de weefsels, wat het herstel kan vertragen en complicaties kan veroorzaken. Sommige medicijnen, zoals aspirine en ibuprofen, hebben bloedverdunnende eigenschappen en kunnen het risico op bloedingen tijdens en na de behandeling vergroten. Daarom vraagt de specialist tijdens het eerste consult welke medicijnen en vitamines je slikt. Wees hier eerlijk over, want het is erg belangrijk voor je genezingsproces.

Vermijd ondergoed van synthetische materialen

Het is belangrijk om het behandelde gebied - dat gebied daar beneden dus - de mogelijkheid te geven om te herstellen. Dat doe je bijvoorbeeld door ondergoed te dragen van ademende materialen, zoals katoen of bamboe. Synthetisch ondergoed ziet er misschien mooier uit, maar kan de boel flink irriteren. En dat is niet goed voor het genezingsproces.

Goed, het moge duidelijk zijn dat een optimale voorbereiding je het beste resultaat oplevert. Je begint met het zoeken van een kliniek voor een schaamlipcorrectie bij jou in de buurt. Op het profiel van deze kliniek kun je:

  • onafhankelijke reviews en voor- en nafoto’s van echte klanten bekijken
  • een prijsaanvraag doen
  • een afspraak maken voor een eerste consult