X
img

Schaamlipcorrectie

87

Gebaseerd op 149 ervaringen

Er zijn situaties dat een vrouw haar kleine schaamlippen als een bron van schaamte, ongemak of pijn ervaart. Bijvoorbeeld als de kleine(binnenste)schaamlippen relatief groot zijn, waardoor ze teveel uitsteken. In zo'n geval zou u een ingreep kunnen overwegen, waarbij de schaamlippen operatief kleiner worden gemaakt.

Een schaamlipverkleining is een relatief eenvoudige ingreep. Tijdens het consult wordt u door de chirurg geïnformeerd over hoe u zich het beste kunt voorbereiden op de behandeling. Over het algemeen wordt de behandeling onder lokale verdoving uitgevoerd middels enkele prikjes in het operatiegebied. Tijdens de behandeling wordt overtollig weefsel verwijderd en worden de schaamlippen opnieuw gemodelleerd. Vervolgens wordt het gehecht met oplosbare hechtingen.

 

Na de operatie wordt over het algemeen weinig pijn ervaren, wel kan er enige zwelling ontstaan die ongeveer een week kan aanhouden. Koude kompressen kunnen eventueel ongemak verlichten. Vanzelfsprekend krijgt u van ons een overzicht mee van wat u wel en niet mag doen direct na de behandeling.
Houdt u er rekening mee dat u na een week voor controle terug moet komen. Een eventuele tweede controle vindt plaats 6 weken na behandeling.

Het uiteindelijke resultaat laat slechts een paar weken op zich wachten. Het tevredenheidpercentage ligt zeer hoog, hetgeen het tot een dankbare operatie maakt. De behandeling geeft bovendien een permanent resultaat.

Ondanks het feit dat het hier gaat om een relatief eenvoudige en veilige ingreep, kunnen er zich complicaties voordoen bij een schaamlip correctie. Hoewel de kans klein is bestaat de kans op nabloeding of infectie. Een goede nazorg verdient te allen tijde dan ook extra aandacht. 

Laatste reviews

Bekijk alle (149)

Boerhaave Medisch Centrum Schaamlipcorrectie Review door Itsme
28 augustus 2015

10

Gisteren vond de operatie plaats, zo zenuwachtig als ik was, is het me 100 % meegevallen. De verdoving prikjes merk je weinig... ...

ACCZ I A Klinieken Utrecht Schaamlipcorrectie Review door Loes
24 augustus 2015

90

Hoi allemaal, Even mijn ervaring van de schaamlipcorrectie. Ik heb zo veel aan de eerdere recensies gehad, het gaf me zoveel... ...

Praktijk Gabriels - Diana Gabriels Schaamlipcorrectie Review door Anoniem
6 augustus 2015

84

Na heel erg lang twijfelen om de financiële kosten vooral doe ik het dan nu eindelijk ! Ik heb me laten behandelen bij kliniek... ...

Schaamlipcorrectie klinieken in de buurt