22 april 2024

Tixel: feiten en fabels

Behandelingen om onze huid jonger te doen lijken? Dat zijn er nogal wat! Toch komen er steeds weer nieuwe behandelingen bij. Eén van de nieuwste technologieën op het gebied van huidverjonging is Tixel. Maar wat is dat eigenlijk? En wat zijn de feiten en fabels rondom deze nieuwe behandeling?

Tixel is eigenlijk de naam van het apparaat waarmee de behandeling gegeven wordt. Een klein, handzaam apparaatje dat titanium pinnetjes op de huid plaatst. Hier maakt het gebruik van zogenaamde thermomechanische ablatie: warmte en energie. De pinnen worden kort verhit, waarna er door een soort impuls kleine gaatjes in de bovenste huidlaag geprikt worden. Dit stimuleert het herstellend vermogen van de huid en zorgt ervoor dat er collageen aangemaakt wordt. 

Tixel helpt tegen littekens, pigmentvlekken en zonbeschadiging

Klopt, een behandeling met Tixel kan uiteenlopende huidproblemen verhelpen. Denk hierbij aan fijne lijntjes en rimpels, maar ook littekens door bijvoorbeeld acne, striae en inderdaad pigmentvlekken en zonbeschadiging.

Tixel doet geen pijn

Oei, dat is lastig te zeggen. Tixel is helaas niet volledig pijnloos, maar het is voor iedereen zelf te bepalen of het echt veel pijn doet. Wel zeggen veel mensen dat het een wat ongemakkelijk gevoel geeft, alsof iemand continu met een elastiekje tegen je huid aan tikt. Ben je bang dat het pijn doet? Geef dit dan aan tijdens het eerste consult, zodat de specialist met je mee kan denken. Misschien kun je vooraf bijvoorbeeld paracetamol slikken tegen de pijn.

Je herstelt sneller van Tixel dan van een laserbehandeling

Ja, een laserbehandeling is invasiever dan een behandeling met Tixel. Het herstelproces na een laserbehandeling duurt dan ook langer. Na een Tixel-behandeling duurt het ongeveer een week voor je huid hersteld is, bij een laserbehandeling kan dit tot drie weken duren.

Je hebt maar één behandeling nodig

Nee, helaas. Om het optimale resultaat te bereiken, zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Hoeveel precies, hangt af van het huidprobleem dat je wilt aanpakken. Zo duurt het vaak langer voor je van littekens af bent, dan wanneer je alleen de fijne lijntjes in je gezicht wilt aanpakken. Gemiddeld heb je drie tot vier behandelingen nodig. Tijdens het eerste consult met de specialist kan hij of zij een inschatting maken van hoeveel behandelingen je nodig hebt. 

Tixel is helemaal veilig

Zeker! Het mag dan een relatief nieuwe behandeling zijn, er gaat een uitgebreid goedkeuringsproces aan vooraf voordat zoiets in Nederland mag worden uitgevoerd. Het is wel belangrijk dat je de behandeling laat uitvoeren door een gespecialiseerde en ervaren huidtherapeut die precies weet hoe de Tixel werkt.

Goede tip, maar hoe vind je nou zo’n huidtherapeut? Daar kunnen wij je bij helpen. Bekijk alle klinieken voor een Tixel behandeling bij jou in de buurt en vergelijk onafhankelijke reviews van mensen die je voorgingen. Bekijk direct de voor- en nafoto’s om een goed beeld te krijgen van het mogelijke resultaat. Specialist gevonden? Plan dan een vrijblijvend eerste consult in. Zo ben je goed voorbereid op de behandeling. Succes! 

9 Tixel klinieken
Deel het artikel: