Tixel: de ervaring van Franka

29 mei 2023 | Tixel

Franka heeft last van rosacea, rode vlekken op haar wangen. Zodanig dat ze er vanaf wil. Daarom probeert ze een behandeling met Tixel. Ze vertelt over haar ervaring en natuurlijk het resultaat. 

Tijdens een behandeling met Tixel worden heel veel kleine gaatjes in de huid gemaakt met een pinnetje. Dit pinnetje geeft warmte af waardoor je huid gecontroleerd beschadigd wordt en gestimuleerd om meer collageen en elastine aan te maken. Het kan best een pijnlijke behandeling zijn. “Zo klinkt het ook he?”, lacht Franka. 

Rosacea na de zwangerschap

Ze begint te vertellen: “Die rosacea is eigenlijk op komen zetten na mijn eerste zwangerschap. Daarvoor had ik, op wat jeugdpuistjes na, nooit last van mijn huid.” Die rosacea vindt ze dus wel vervelend, ze is het niet gewend om permanent rode wangen te hebben. “Maar echt knalrood he! Ik kreeg regelmatig de vraag of ik het te warm had.”

Franka probeert haar huid te kalmeren met verschillende crèmes, maar zonder veel resultaat. “Af en toe werd het iets minder, maar het kon ook zo weer erger worden. Ik wilde een permanentere oplossing.”

Tixel tegen rosacea

Online komt ze Tixel tegen, een behandeling die wel eens zou kunnen werken. “Het klonk inderdaad vrij pijnlijk, maar ik was wel bereid het te proberen. Tijdens het eerste consult werd mij al snel verteld dat Tixel mij inderdaad kon helpen.”

Twee weken later kan ze terecht voor de daadwerkelijke behandeling. Vol goede moed en met een beetje zenuwen stapt Franka de kliniek binnen. “Uiteindelijk viel het best mee. De naaldjes voel je wel, je huid wordt als het ware een beetje verbrand. Maar vooraf werd me goed uitgelegd wat er ging gebeuren. Ze waren heel lief in de kliniek.”

Het resultaat

“De eerste dagen na de behandeling liep ik flink voor schut. De specialist had me wel gewaarschuwd dat de huid behoorlijk rood zou zijn, maar ik dacht dat het wel mee zou vallen en had geen vrij genomen van werk. Thuiswerken gaat bij mij niet dus ik zat met een knalrode kop op kantoor. En daar wilde ik nou juist van af”, lacht Franka. 

Maar zonder gekkigheid: hoe tevreden is ze met haar behandeling? “Enorm! Ik had eerlijk gezegd niet zo’n goed resultaat verwacht. De rosacea is niet helemaal weg, maar wel grotendeels. En de rest van m’n gezicht ziet er ook veel beter uit.” 

Je kunt een Tixel behandeling nemen voor een aparte zone, bijvoorbeeld alleen de wangen. Maar Franka heeft haar hele gezicht laten behandelen. “Tja, ik dacht: ik ben er nu toch. En het doet ook wonderen tegen kleine rimpeltjes. Die heb ik na m’n bevalling ook wel gekregen. Ik laat nu ieder half jaar weer een Tixel behandeling doen om het resultaat te behouden. En de pijn? Die valt inmiddels best mee!” 

Plan een vrijblijvend eerste consult voor een Tixel behandeling bij een kliniek bij jou in de buurt.