Tips: een kliniek voor je buikwandcorrectie vinden

12 december 2022 | Buikwandcorrectie

Je hebt last van overtollige huid. Misschien van een zwangerschap of omdat je flink wat gewicht verloren bent. Wat de reden ook is, het zit je in de weg. Hoog tijd om er wat aan te doen dus. Een buikwandcorrectie is voor jou de perfecte behandeling, denk je. Maar hoe vind je de juiste kliniek? Met de tips in deze blog kom je een heel end.

Tijdens een buikwandcorrectie wordt door middel van een grote incisie onder de buik overtollige huid weggesneden. Best een operatie dus. Des te belangrijker is het dat je die laat uitvoeren in een goede kliniek door een gekwalificeerde, ervaren specialist. Een waar jij je goed bij voelt, want ook dat is belangrijk in de keuze voor een cosmetische kliniek. 

Tips van vrienden en familie

En wie kan je beter helpen bij een kliniek die gevoelsmatig goed is, dan familie of vrienden? Misschien heb je iemand in je omgeving die al eens een behandeling heeft ondergaan. Dit kan een buikwandcorrectie zijn - dat is natuurlijk ideaal - maar ook een andere cosmetische behandeling. In dat geval heeft iemand namelijk wel al een indruk van de kliniek en misschien een specialist die je kan behandelen. Vragen is altijd een goed idee! 

Onafhankelijke reviews lezen

Of je nu wel of geen familie of vrienden in de buurt hebt die een buikwandcorrectie hebben ondergaan, het is verstandig om naast die mond-tot-mondreclame ook onafhankelijke reviews te bekijken. Zo kun je meerdere ervaringen lezen van mensen die eerder dezelfde behandeling kregen, bij dezelfde kliniek. 

Voor- en nafoto’s bekijken

Naast ervaringen, zijn voor- en nafoto’s ook een goede leidraad voor de kwaliteit van een kliniek. Je kunt per kliniek voor- en nafoto’s van buikwandcorrecties bekijken. Dit is trouwens ook een goede tip voor het eerste consult: neem foto’s mee van resultaten die je aanspreken. Zo kun je met de specialist bespreken of dit resultaat in jouw situatie ook haalbaar is.

Keurmerken en certificaten checken

Zorg er altijd voor dat de kliniek die je kiest is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Daarnaast kun je de specialist opzoeken in het BIG-register. Iedere medisch professional is hierin te vinden. Zo zie je wat zijn of haar medische titel is en welke behandelingen dus uitgevoerd mogen worden.

Meerdere eerste consults inplannen

Dat kan gewoon! Een eerste consult bij een kliniek is altijd vrijblijvend. Dit is een ideaal moment om je vragen te stellen aan de specialist die je op het ook hebt. Maar ook om een gevoel te krijgen bij die specialist en de kliniek. Voel je je niet helemaal op je gemak? Of wil je nog even verder kijken? Dan kun je bij een andere kliniek óók een eerste consult inplannen. Goed om te weten: een eerste consult is niet altijd gratis. Check dit van tevoren bij de kliniek waar je hem in wilt plannen.

Bekijk hier alle klinieken voor buikwandcorrecties, lees onafhankelijke reviews en plan direct een eerste consult in.