Rimpels voorkomen in je hals en decolleté, de tips

13 september 2021 | Chemische peeling , | Fillers

Er zijn maar weinig mensen die blij worden van rimpels. Daarom smeren we voor tientallen - soms zelfs honderden euro’s - aan crème op ons gezicht om ze te voorkomen. Maar daarbij worden de hals en decolleté vaak vergeten. En dat is zonde. Want ook daar treed huidveroudering op.

Sterker nog, daar gaat het vaak sneller. De huid van je hals en decolleté is namelijk dunner dan die van je gezicht. Daardoor droogt hij sneller uit en is hij vatbaarder voor bijvoorbeeld verbranding in de zon. Hoog tijd om er wat extra aandacht aan te besteden dus. Hoe? Daar hebben wij wel wat tips voor.

Smeren

Rimpels voorkomen begint eigenlijk altijd bij het smeren van een goede crème. Op je gezicht, maar dus ook net zo goed in je hals en decolleté. Je kunt hier een speciaal product voor gebruiken, als je dat wilt, of die huid gewoon meenemen in je dagelijkse routine. Begin met een exfoliant met vitamine A en smeer daarna een verstevigend serum. Sluit je huidverzorgingsroutine af met een hydraterende crème en je huid is weer helemaal gelukkig.

Wil je je decolleté een extraatje geven? Dan kun je altijd een speciaal decolletémasker gebruiken. Deze verstrakken en hydrateren de huid nog net een beetje extra. 

Let op de zon

Ook dit is een beetje een inkoppertje als het gaat om rimpels voorkomen in je hals en decolleté. UV-straling van de zon is enorm schadelijk voor je huid. Blijf dus zoveel mogelijk uit de zon en smeer altijd met een spf. Ook als er alleen sprake is van een beginnend lentezonnetje. 

Slapen

Iets minder voor de hand liggend: hoe slaap je? Op je zij? Dan kun je sneller rimpels krijgen. Dat komt doordat je borsten - en daarmee de huid van je decolleté - door die zijligging in elkaar gedrukt worden. Slapen op je rug is wat dat betreft het beste. 

Spray parfum op je haar 

Waarschijnlijk draag jij je parfum achter je oren en in je hals. Toch? Overweeg dan eens om je geur niet op de huid, maar op je kleding of in het haar te sprayen. In parfums zitten namelijk vaak chemische stoffen die niet goed zijn voor je huid.  

Verbeter je houding

Naast je slaaphouding, kan ook de houding die je overdag aanneemt helpen rimpels te verminderen. Tegenwoordig zitten mensen veel achter hun laptop en op hun smartphone. Je kijkt dan vaak omlaag, waardoor de huid van je hals rimpelt. Door je kin meer omhoog te houden, kun je die rimpels voorkomen. Een beetje op letten dus.

Rimpels laten behandelen

Lees je dit artikel en denk je: allemaal leuk en aardig, maar die rimpels die er al zitten dan? Goed punt. Gelukkig kun je ook daar wat aan (laten) doen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Een chemische peeling. Door een chemische vloeistof op de huid te smeren, wordt deze als het ware beschadigd. Hierdoor maakt je huid nieuwe cellen aan en worden rimpels minder.
  • Een laserbehandeling, waarbij met een laser kleine gaatjes in de huid gemaakt worden. Ook dit stimuleert je huid om nieuwe cellen aan te maken.
  • Met fillers kunnen rimpels in je hals en decolleté - net als in je gezicht - opgevuld worden. Het hyaluronzuur zorgt ervoor dat je huid voller en steviger wordt, waardoor rimpels verminderen.

Lijkt het je wel wat, zo’n behandeling tegen rimpels? Vergelijk klinieken om te ontdekken waar je het beste terecht kunt. Zo lees je bijvoorbeeld onafhankelijke reviews van mensen die een behandeling al eerder lieten uitvoeren.