Lippenstift na lipfillers: zo zit dat

14 februari 2022 | Lipfillers

Een paar spuitjes hyaluronzuur hebben je prachtige volle lippen opgeleverd. Die wil je laten zien! En het liefst nog een beetje extra accentueren, met een kleurtje bijvoorbeeld. Maar die mooie rode lippenstift die je voor de gelegenheid gekocht hebt, mag je die zomaar gebruiken? Waar moet je rekening mee houden als je lippenstift wilt smeren na lipfillers?

Laten we beginnen bij het begin: wat zijn lipfillers ook alweer? Kies je voor een behandeling met lipfillers, dan wordt er via kleine naaldjes een gel van hyaluronzuur in je lippen gespoten. Dit lichaamseigen middel zorgt voor meer volume onder de huid, waardoor je minder rimpels krijgt of - inderdaad - vollere lippen. Omdat het een lichaamseigen stof is, breekt je lichaam de hyaluronzuur langzaam af. Na zes tot acht maanden is het effect verdwenen.

Na de behandeling

Je kunt een behandeling met fillers in principe ‘even tussendoor’ laten doen. Net als botox, waardoor dat ook wel de lunch break treatment genoemd wordt. Houd er echter wel rekening mee dat je lippen extra gezwollen kunnen zijn. Daarnaast kunnen er blauwe plekjes ontstaan op de plekken waar met de naald geprikt is. Aan jouw de keus of je op die manier terug naar je werk wilt of je er toch voor kiest om een paar dagen vrij te nemen. 

Na een dag of drie zijn deze bijwerkingen verdwenen. Je ziet dan goed het resultaat van de behandeling en kunt dit ook showen aan de buitenwereld. Tijd voor een lippenstiftje dus! 

Even geen make-up

Maar wacht even, het is niet altijd verstandig om direct je make-uptas in te duiken na een behandeling met fillers. In ieder geval die eerste drie dagen niet. Make-up bevat namelijk veel bacteriën. De naalden waarmee de filler is ingespoten hebben kleine wondjes achtergelaten in je huid. Komen hier bacteriën in? Dan kan de boel gaan ontsteken. Het is dus niet verstandig om die blauwe plekken te camoufleren met een concealer. En je wacht liever even een paar dagen met die mooie nieuwe lippenstift.

Goed om te weten: het is heel verstandig om een nieuwe lippenstift te gebruiken nadat je lipfillers ingespoten hebt gekregen. Zo weet je namelijk zeker dat er geen ‘oude’ bacteriën op de lippenstift aanwezig zijn. 

Na een dag of drie…

…zijn de wondjes dicht. Heb je dan toch nog last van een flinke zwelling, blauwe plekken of doet het behandelde gebied pijn? Neem dan contact op met de kliniek of de specialist die je behandeld heeft. Heb je nergens last meer van? Dan kan die rode lippenstift met een gerust hart uit de kast getrokken worden! 

De ervaring van anderen

Voor je een behandeling met lipfillers laat doet, is het handig om ervaringen te lezen van andere mensen die dezelfde behandeling hebben ondergaan bij de specialist die jij op het oog hebt. Lees onafhankelijke reviews over lipfillers en je weet beter waar je aan toe bent.