Liposuctie: de ervaring van Elisa

30 januari 2023 | Liposculptuur , | Liposuctie

Ze had zeker geen overgewicht, maar dat overtollige vet op haar buik zat haar dwars. In bikini ging ze niet en strakke jurkjes moest ze steeds weer links laten liggen. Zonde! Via een vriendin hoort ze over liposuctie. Dit is haar ervaring.

“Ik kon sporten wat ik wil, maar dit ging er niet mee weg”, begint Elisa haar verhaal, terwijl ze met haar handen over haar buik wrijft. Waar het vet vandaan komt weet ze niet, ze is met haar dertig jaar te jong voor de overgang en heeft geen kinderen. “Toch zat het er ineens, sinds een paar jaar. En ik kreeg het dus niet weg, ook niet terwijl ik vier keer per week me uitsloof in de sportschool en elke calorie noteerde in een app.”

Afvallen helpt dus niet, en het vet op haar buik zit haar flink dwars. “In de zomer durfde ik echt niet in bikini en tijdens kerst droeg ik nooit de strakke jurkjes die ik zo mooi vond. Iedere keer tijdens het shoppen nam ik vol goede moed de items mee naar de paskamer die ik mooi vond, maar het was iedere keer weer een teleurstelling.

Het eerste consult

Niet gek dat Elisa’s vriendin vond dat ze er wat aan moest laten doen. “Zo lief, ze had allemaal research gedaan en vertelde me uiteindelijk dat ze dacht dat liposuctie wel wat voor mij was. Ze had over een techniek gelezen die niet veel bijwerkingen zou hebben en mooi resultaat opleverde. Ik hoefde zelf geen research meer te doen!”

Direct maakt ze een afspraak bij een kliniek bij haar in de buurt. “Bij het eerste consult voelde het direct goed. De specialist die me zou helpen was heel aardig en behulpzaam. Ze snapte mijn probleem precies.” Samen kijken Elisa en de specialist wat voor haar het beste resultaat oplevert. Uiteindelijk kiezen ze voor liposuctie van twee zones die zowel haar buik als haar taille weer strak zullen maken.

De dag van de operatie

“Ik was enorm zenuwachtig”, roept Elisa als we vragen naar de operatie. “Gelijk ‘s ochtends al, ik heb zelfs de kliniek gebeld of ik een kalmeringspilletje mocht. Dat hielp gelukkig wel. En de manier waarop ik in de kliniek werd opgevangen ook, ze waren ontzettend aardig.” Elisa krijgt een roesje voor tijdens de operatie en dan is het zover. 

Na de operatie schrikt Elisa van haar lichaam. “Ik moet je eerlijk zeggen, het was heftiger dan ik dacht. Ik zat onder de blauwe plekken en had best veel pijn. Letterlijk alsof er een auto over me heen gereden was. Alles deed zeer. Gelukkig kreeg ik wat extra pijnstilling mee toen ik naar huis mocht.” 

Het herstel

Eenmaal thuis gaat Elisa direct op bed liggen. Haar vriendin is mee om voor haar te zorgen. “Dat was ook echt wel nodig, want de eerste dag kon ik vrij weinig. Ik had echt even de tijd nodig om bij te komen, dat er dan iemand voor je is om te koken en de huishoudelijke klusjes op te pakken is enorm waardevol.”

Na de behandeling krijg je een drukpak aan om het lichaam zo goed mogelijk te laten herstellen. “Dat ding zit strak! Maar het is ook wel weer een fijn idee dat je niet per ongeluk iets kunt beschadigen ofzo. Alleen naar de wc gaan was even een opgave.” 

Het resultaat

Na een week mag het pak weer uit en worden de hechtingen verwijderd. Tijd om het eerste resultaat te zien! “Ja, heel spannend. Natuurlijk was m’n huid nog wel wat blauw en gezwollen, maar het zag er al heel mooi uit. De vetophopingen waren helemaal weg, geen muffin top meer!” 

Inmiddels zijn we twee maanden verder en heeft Elisa ze eerste shopsessie alweer achter de rug. “Natuurlijk! Ik heb er direct gebruik van gemaakt dat ik niet alles na het pashokje weer terug moest hangen. En raad eens? Inmiddels heb ik zelfs een bikini in huis! Kom maar op met die zomer!”

Overweeg je ook een liposuctie om deze zomer vol vertrouwen in bikini het strand op te kunnen? Zorg er dan voor dat je een goede kliniek en specialist kiest voor je behandeling. Vergelijk onafhankelijke reviews en vind een kliniek voor liposuctiedie bij jou past. Via de profielpagina boek je gelijk een eerste consult, dat is helemaal vrijblijvend.