Liposuctie in het gezicht: 5 veelgestelde vragen

26 december 2022 | Lipofilling , | Liposculptuur , | Liposuctie

Wie denkt aan liposuctie, denkt vaak aan overtollig vet rondom de buik, billen of heupen. Misschien zelfs aan de bovenarmen. Maar denk je ook aan liposuctie in het gezicht? Want het kan. Bijvoorbeeld om je kaaklijn te verduidelijken of tegen een onderkin. 

Het is best een onbekende behandeling, liposuctie in het gezicht. Misschien klinkt het zelfs een beetje eng, omdat je de beelden van vroeger kent waarbij vrij hardhandig vet verwijderd werd. Tegenwoordig is de behandelmethode heel anders, een stuk vriendelijker. En liposuctie in het gezicht kan hele mooie resultaten opleveren. Hoog tijd om de veelgestelde vragen eens te beantwoorden dus.

Kan een liposuctie in het gezicht helpen tegen een onderkin?

Zeker! Sterker nog, het is de perfecte behandeling tegen een onderkin. Met een dunne, holle naald wordt het overtollige vet in je kin en hals weggehaald. Het resultaat? Weg onderkin!

Doet het pijn?

De behandeling zelf niet, je wordt namelijk plaatselijk verdoofd. Wel kan het zijn dat de behandelde plekken gevoelig zijn nadat de verdoving uitgewerkt is. Geen zorgen, dit trekt na een paar dagen weer weg. Echt pijn hoort het niet te doen. Heb je toch pijn? Neem dan direct contact op met de specialist of kliniek die je behandeld heeft. 

Wat kost liposuctie in het gezicht?

Bij een liposuctie spreken we altijd over zones, je wordt per zone behandeld en betaalt dus ook per zone. Eén zone kost rond de duizend euro. Een tweede zone is vaak wat goedkoper en een derde is weer iets goedkoper. Hoe meer je laat doen, hoe goedkoper het relatief vaak is dus. Meestal ben je bij liposuctie in het gezicht met één zone wel klaar. Dit kun je het beste navragen aan de specialist tijdens het eerste consult. Hij kan dit aan de hand van jouw situatie en het resultaat dat je wilt het beste beoordelen.

Is het resultaat blijvend?

Normaal gesproken wel. Hoewel het resultaat wel onderhevig is aan veranderingen van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan gewichtsverlies of juist flink aankomen, dit zal effect hebben op het resultaat van de liposuctie. Ook ouderdom draagt hieraan bij, omdat je huid gedurende de jaren slapper wordt door de afbraak van elastine en collageen. 

Is liposuctie gevaarlijk?

Nee, liposuctie is in principe niet gevaarlijk. Net als iedere operatie heb je kans op complicaties, zoals een nabloeding of een infectie. We snappen dat je misschien huiverig bent om een operatie uit te laten voeren in je gezicht. Daarom is het des te belangrijker dat je kiest voor een goede kliniek voor je liposuctie. Vergelijk onafhankelijke reviews en plan een vrijblijvend eerste consult in bij de kliniek die je op het oog hebt.