Lipfillers: de ervaring van Paul

07 juni 2021 | Lipfillers

Op social media zijn het vaak vrouwen die gebruik maken van lipfillers en trots hun vollere lippen showen. Toch is het ook een ingreep die vaak door mannen gekozen wordt. Mannen kunnen immers net zo goed dunne lippen hebben en zich hieraan storen. Zo ook Paul. “Op een gegeven moment werd het zo erg, dat ik niet eens meer in de spiegel wílde kijken”, vertelt hij openhartig.

Al zolang hij zich kan herinneren, stoort Paul zich aan zijn lippen. “Je gelooft het misschien niet”, lacht hij. “Maar ik had het als kind al. Nu kan ik erom lachen, maar ik weet nog dat ik voor mijn eerste dag op de middelbare school in de spiegel keek en alleen maar die vreselijk dunne lippen kon zien. Ze gaan me sowieso pesten, dacht ik.” 

Gepest wordt Paul gelukkig niet. Sterker nog, hij kan zich niet herinneren dat iemand ooit iets over de lippen gezegd heeft. “Nee, eigenlijk niet. Maar dat maakt ook niet uit, vind ik. Als het mij stoort en ik kan er iets aan doen, waarom niet?” En zo is het. 

Lipfillers als verjaardagscadeau

Hoewel het nog even duurt voor hij die stap uiteindelijk neemt, hakt hij op zijn dertigste de knoop door. “Een mooi verjaardagscadeau, vond ik. Ik heb er lang over gedaan om een geschikte kliniek te vinden. Je hoort zoveel nare verhalen dus ik wilde zeker weten dat ik de goeie te pakken had.” Lees hier onze tips voor het vinden van de beste kliniek voor lipfillers.

Zoals bij iedere cosmetische behandeling, begint een behandeltraject met lipfillers ook met een eerste consult. “Dat was voor mij eigenlijk de bevestiging dat ik de goede kliniek gekozen had. Het zag er allemaal ontzettend netjes uit en de arts kwam heel kundig over. Ze stelde me veel vragen om erachter te komen wat ik precies wilde bereiken.”

Minder millimeter filler dan gedacht

Uiteindelijk besluit Paul samen met de arts dat ze in beide lippen 0,5 milliliter injecteert. “Eerlijk? Ik vond het nogal weinig”, geeft Paul toe. “Maar ze liet me zien wat het resultaat zou zijn en dat was al een wereld van verschil. Als ik het naderhand alsnog niet voldoende vond, kon ik altijd opnieuw langskomen.”

Een week later kan hij al terecht. Dat is mooi, want dan is hij helemaal hersteld voor het grote feest dat hij drie weken later organiseert. “Voor mijn verjaardag natuurlijk, hoewel het ook wel een beetje voelde als de big reveal. Lekker Amerikaans!”

Herstellen en pronken

De ingreep zelf valt hem niet tegen, het resultaat achteraf wel. “Mijn lippen waren gigantisch! Ik kon niet geloven dat er maar 0,5 milliliter in zat en wilde bijna tekeer gaan tegen de arts. Gelukkig was ze me voor en vertelde ze dat het de zwelling was, dat zou nog wel wegtrekken.”

En dat deed het ook. Zodanig, dat Paul twee weken later vol trots zijn lippen - inclusief fillers - kan showen op zijn verjaardag. “Geweldig was het! Ik weet zeker dat ik het weer laat doen, als deze lading is uitgewerkt.” 

Overweeg je ook lipfillers? Zorg dan dat je, net als Paul, aanklopt bij een goede kliniek. Die vind je bijvoorbeeld door onafhankelijke reviews te checken. Goed om te weten: alle reviews op KliniekErvaringen.nl worden geverifieerd. Je leest dus altijd echte verhalen van echte mensen.