Je huid voorbereiden op een chemische peeling

08 mei 2023 | Chemische peeling

Een chemische peelingis goed voor je huid. Het verwijdert dode huidcellen en geeft je huid een seintje dat het moet gaan vernieuwen. Toch is een goede voorbereiding essentieel. Voor een goed resultaat en om te voorkomen dat je huid slecht reageert op de peeling. We vertellen je hoe je dat doet. 

Maar vraag vooral ook aan de specialist tijdens het eerste consult wat in jouw geval een goede voorbereiding op een chemische peeling is. Hij of zij kent jouw situatie en jouw huid en kan je specifieke tips geven.

Een huid in goede conditie

Voor een optimale werking van de chemische peeling is het belangrijk dat je huid in optimale conditie is. Een peeling werkt namelijk het beste op een huid die niet te vet, maar ook niet te droog is.

Sommige klinieken schrijven een speciale skincare routine voor ter voorbereiding op de peeling. Bijvoorbeeld met vitamine C in de ochtend en vitamine A in de avond. 

Ontstekingen voorkomen

Probeer ontstekingen te voorkomen, denk hierbij aan acne, ontstoken haarzakjes of schimmelinfecties. Goede hygiëne is dus belangrijk. En kom niet te veel aan de huid in je gezicht.

Een maand van tevoren

Stop met roken en vermijd de zon vanaf ongeveer een maand voordat je peeling gepland staat. En nee, je mag dus ook niet onder de zonnebank. Dit is namelijk erg slecht voor je huid en die moet nu juist ideaal zijn voor je aan de peeling begint. Zorg er daarom ook voor dat je geen andere huidbehandelingen inplant in de maand voor je afspraak.

Een week van tevoren

Verwijder je normaal gesproken haren op je gezicht door middel van harsen? Bijvoorbeeld een snor, baard of je wenkbrauwen? Zorg dan dat je dit ruim een week voor de peeling voor het laatste gedaan hebt. Dit geeft je huid genoeg tijd om te herstellen.

Een dag van tevoren

Gebruik geen exfoliant meer op je gezicht, dit beschadigt de huid te veel en zorgt ervoor dat je huid misschien wel te heftig reageert op de peeling. Gebruik in plaats daarvan een vochtinbrengende crème en zorg dat je overdag altijd een crème smeert met spf. 

Op de dag van de behandeling is het belangrijk dat je het te behandelen gebied van tevoren scheert. Dus niet epileren of harsen, maar wel zorgen dat het gebied haarvrij is. Dit geldt natuurlijk niet voor je wenkbrauwen, wel voor een baard of snor. 

Wil je een afspraak maken voor een chemische peeling, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan helpen wij je op weg. Vind een kliniek voor een chemische peeling bij jou in de buurt, vergelijk onafhankelijke reviews, bekijk voor- en nafoto’s en maak direct een afspraak. Snel en helemaal online geregeld, wel zo makkelijk.