Gele tanden: bleken en meer tips

05 juni 2023 | Tanden bleken

Een stralend witte lach, wie kent de reclames niet? Op zich niet gek, dat een mond vol witte tanden vaak gebruikt wordt om een product aan te prijzen. Het wordt gezien als een teken van goede hygiëne en gezondheid, een mooie eerste indruk. Maar wat als je niet gezegend bent met witte tanden? Ga je je tanden bleken of zijn er meer opties? En waar let je op?

In deze blog nemen we je mee in de wereld van de stralende lach. Maar eerst: hoe komt het dat jouw tanden niet zo wit zijn als die in de reclame? Afgezien van het feit dat voor veel reclames die witte rij tanden gephotoshopt wordt? Er zijn veel redenen die voor gelige tanden kunnen zorgen. Koffie, thee en rode wijn bijvoorbeeld. Of simpelweg door ouderdom. 

Tanden bleken

Gelukkig is er een weg terug: tanden bleken. Er zijn verschillende manieren om je tanden te bleken. Je kunt zelf een setje kopen om thuis mee aan de slag te gaan bijvoorbeeld. Maar deze sets werken vanwege de lage hoeveelheid werkzame stof vaak niet goed of in ieder geval niet lang. Daarnaast zijn ze niet altijd even veilig. Wees hier dus voorzichtig mee.

Je kunt er ook voor kiezen om je tanden te bleken bij een kliniek. Daar wordt gebruik gemaakt van een speciale gel met een hoge hoeveelheid waterstofperoxide. Hierna plaatst de specialist een lamp op je tanden die de gel activeert. 

Waar let je op?

Als je besluit om je tanden te laten bleken, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Zo is het verstandig om een eerste consult in te plannen bij een specialist. Hij of zij kan dan beoordelen of jouw tanden geschikt zijn voor tanden bleken. Dat is ook het moment waarop je alle vragen kunt stellen die je hebt. 

Tanden bleken is niet permanent

Voor je begint met het bleken van je tanden is het goed om te weten dat het resultaat van de behandeling niet permanent is. Het effect kan na verloop van tijd weer verminderen, weer door het drinken van koffie, thee of rode wijn bijvoorbeeld. 

Een goede kliniek vinden

Het bleken van je tanden is een goede optie als je van gele vlekken of verkleuringen af wilt. Maar het is niet zonder risico’s. Als er een te hoge concentratie waterstofperoxide gebruikt wordt, kan je glazuur beschadigen. Daarom is het belangrijk om een goede kliniek te vinden met een ervaren specialist. 

Vergelijk onafhankelijke reviews, vind een kliniek voor tanden bleken bij jou in de buurt en plan direct een eerste consult in. Op naar een stralend witte glimlach!