Tanden bleken

Een stralend wit gebit is tegenwoordig voor iedereen bereikbaar. Vaak is één behandeling van 60 minuten voldoende om uw tanden gemiddeld negen tinten witter te maken. Daarna geniet u en uw omgeving jarenlang van stralend witte tanden. Er zijn op de markt verschillende manieren te vinden om je tanden te laten bleken.

Inhoudsopgave

Het resultaat verschilt van persoon tot persoon, daar uw tanden net zo individueel en uniek zijn als jij zelf. Over het algemeen blijven de witmakende resultaten van 'parelwitte tanden' een aantal jaren gehandhaafd. Je dient je tanden natuurlijk normaal te poetsen en geen overmatige hoeveelheid van verkleurende voedingsmiddelen te nuttigen.

Ervaringen en klinieken

Lees reviews van anderen en vergelijk alle klinieken voor tanden bleken om de juiste keuze te maken.

Alle tanden bleken reviews Alle tanden bleken klinieken

De bleekgel

De bleekgel tast het tandglazuur niet aan en beschadigt bestaande vullingen niet. Het hoofdbestanddeel van de bleekgel is waterstofperoxide, dat al ruim 100 jaar (mits toegepast door deskundig personeel) veilig bij het bleken van tanden wordt toegepast en in de tandheelkunde als effectief ingrediënt wordt beschouwd.

Uit onderzoeken blijkt dat 15% waterstofperoxide een veilig percentage is voor het behoud van gezonde, sterke tanden. Wanneer er gebleekt wordt met percentages van 30-45% kan er een verhoogd risico ontstaan voor uw tanden. Deze hogere concentraties waterstofperoxide hebben namelijk een etsende werking op het glazuur van uw tanden. Een etsende werking betekent o.a. dat het oppervlakte van uw tanden ruw gemaakt wordt. Verkleuringen en tandplak hechten zich vervolgens sneller aan ruwe oppervlakten.

Kies het liefst voor veilig tanden bleken en deskundigheid en ga het liefst naar gediplomeerde mondhygiënistes.

Informeer via onze site verder bij een kliniek bij u in de buurt.

Methodes

Er zijn nogal wat verschillende methodes om uw tanden te bleken.

Thuis bleken:

Hoewel er verschillende manieren zijn voor het bleken van tanden, zijn er maar een paar echt betrouwbaar. Bij de drogist kun je producten kopen waarmee je thuis zelf de tanden kunt bleken. Hoewel deze pakketten redelijk betaalbaar zijn, is het niet de beste manier om je tanden witter te krijgen. Doordat deze producten vaak lagere concentraties gebruiken van het middel dat de tanden witter moet maken, is de werkzaamheid minder. Sowieso is het beter om onder toezicht van de tandarts te bleken. De tandarts houdt de tanden en het tandvlees onder controle.

Bij de tandarts:

Bleken bij de tandarts gebeurd vaak bij lokale verkleuringen. Door de hogere concentraties peroxide die de tandarts gebruikt vergeleken met de thuisbleekmiddelen, is er sneller resultaat te zien. Om het bleekproces te versnellen wordt een bleeklamp of laser gebruikt. Omdat er hogere concentraties peroxide gebruikt worden, is de kans op gevoeligheid bij tanden en tandvlees wel groter.

Met de bleeklepel (tandenmal):

Als de verkleuringen niet te ernstig zijn, kan dit van buitenaf gedaan worden met een zogenaamde "bleeklepel". De tandarts of mondhygiëniste maakt een afdruk van het gebit. Aan de hand van deze afdruk wordt een bleeklepel gemaakt. Dit is een zacht stukje kunststof in de vorm van het gebit. Deze krijgt men mee naar huis, samen met de bleekgel. De tandarts geeft aan hoe lang de lepel met de blekende gel in de mond moet blijven. Na enkele dagen tot weken is het resultaat te zien. Deze methode wordt vaak gebruikt om gebleekte tanden op kleur te houden.

Bleken van "binnenuit":

Als tanden verkleurd zijn door een wortelkanaalbehandeling, kan de tandarts de betreffende plek ook van binnenuit bleken. In de tand wordt een papje met bleekmiddel aangebracht, waarna de tand wordt afgesloten met een tijdelijke vulling. In de dagen erna zal de tand geleidelijk lichter worden en na een eventuele nabehandeling wordt de tand afgesloten met een definitieve vulling.            

Bleken dmv laser (whitening):

Een van de nieuwste technieken voor het veilig wit maken van tanden, is het bleken d.m.v. een laser. Hiermee wordt in slechts één behandeling van een uur, de verkleuringen van het glazuur teniet gedaan en het tandbeen lichter gemaakt. Met de laserlamp wordt de peroxidegel geactiveerd. Bij de afbraak van deze stof komt zuurstof vrij dat in het tandglazuur en tandbeen dringt. De moleculen zorgen ervoor dat de verkleuringen worden afgebroken zonder de structuur van de tanden aan te tasten. De combinatie van laserlamp en gel versterken het effect, waardoor de tanden acht tot negen tinten lichter kunnen worden. Vóór de behandeling wordt eerst het tandsteen verwijderd, waarna de tanden worden gepolijst. Na de behandeling volgt nog een fluoridebehandeling om de gevoeligheid van de tanden te verminderen.

Informeer verder bij een kliniek genoemd hier op de website

Laatste tanden bleken ervaringen

10
20 november 2021 Tanden bleken
“ Te slecht voor woorden ” Issa

Deze praktijk zou naar mijn mening gesloten moeten worden. Contact met medewerkers of eigenaar is bijna niet mogelijk. Al stuur je aangetekende…

10
06 oktober 2021 Tanden bleken
“ Oplichting! Geld wordt online geïnd, maar een behandeling is niet meer mogelijk. ” Anonieme gebruiker

Ik had het geld overgemaakt en een online afspraak gemaakt, deze werd en dag van te voren afgezegd. Vervolgens kregen we geen contact meer via…

10
03 augustus 2021 Tanden bleken
“ WIT Amsterdam c.q. Nederlandse Zorg Beheer B.V. heeft mijn tandvlees chemisch verbrand en verminkt ” Anonieme gebruiker

WIT Amsterdam heeft mijn tandvlees op 29 juni 2021 chemisch verbrand en (blijvend) verminkt tijdens hun tanden bleekbehandeling, dit was direct…