De schaamlipcorrectie van Stefanie

24 april 2023 | Schaamlipcorrectie

Bij de meeste vrouwen zijn de buitenste schaamlippen na de pubertijd groter dan de binnenste. Het komt echter ook voor dat de binnenste groter zijn. En dat kan pijnlijke ongemakken opleveren. Zo ondervond ook Stefanie. Daarom koos ze na lang twijfelen voor een schaamlipcorrectie. Ze vertelt over haar ervaring.

“Het doet pijn”, begint Stefanie haar verhaal. Bijna verontschuldigend. “Een beetje alsof ik een excuus zoek he?”, lacht ze. “Maar dat is niet zo hoor. Ik vond het voorheen ook wel een beetje gênant, maar inmiddels vind ik echt dat een schaamlipcorrectie uit de taboesfeer moet komen. Het kan zoveel problemen oplossen.”

Pijn in het dagelijks leven

Goed, even naar het begin. Wanneer dacht ze voor het eerst na over een schaamlipcorrectie? “Dat begon eigenlijk toen ik begin twintig was al. Ik had veel pijn bij het fietsen, maar bijvoorbeeld ook al als ik lang op een stoel zat. En dat is niet handig als je een kantoorbaan hebt zoals ik.”

“Natuurlijk heb ik wel eens daar beneden gekeken met een spiegeltje. En ik wist dat het er bij mij niet helemaal zo uit zag zoals je misschien verwacht.” Hoewel het volledig normaal is als je binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste, kan het wel vervelende klachten opleveren. Zoals bij Stefanie dus. 

Klaar voor de schaamlipcorrectie

Stefanie heeft zoveel last van haar schaamlippen dat ze al snel begint te zoeken naar een oplossing. “Google weet veel”, lacht ze. “Binnen no time had ik een afspraak gemaakt bij een kliniek voor een eerste consult.” De specialist ziet gelijk dat Stefanie in aanmerking komt voor de operatie en zij twijfelt geen moment. “Plan die operatie maar in, zei ik!”

“Op de dag van de operatie was ik niet zo stoer hoor”, lacht ze daarna. “Ik vond het best spannend, je wilt toch dat het er normaal uit komt te zien daaronder.” Stefanie krijgt een verdoving en moet even wachten tot deze inwerkt. En dat is niet goed voor de zenuwen. “Gelukkig waren ze heel lief in de kliniek en wisten ze me gerust te stellen.”

Een schaamlipcorrectie gebeurt onder plaatselijke verdoving dus je bent tijdens de behandeling gewoon wakker. Dat klinkt misschien vervelend, maar de specialisten doen er altijd alles aan om je op je gemak te laten voelen. “Ik mocht kiezen welke muziek opstond in de behandelkamer en lag zelfs op een fijn kussentje.”

Na de operatie

De operatie duurt een klein uur. Daarna mag Stefanie weer naar huis. “Mijn moeder was met me mee en reed me dus naar huis. Dat was wel fijn, zelf rijden is niet heel handig als je een beetje ongemakkelijk zit.” Die ongemakkelijkheid blijft nog een paar dagen, daarna trekt het weer weg en kun je eigenlijk alles weer. 

“Het herstel is me eigenlijk wel meegevallen. Het was de eerste week wat gezwollen, maar ik heb rustig aan gedaan en toen voelde het al snel beter. En even geen strakke broeken aan natuurlijk.”

En dan de belangrijkste vraag: wat vindt ze van het resultaat? “Helemaal blij mee! Het ziet eruit zoals ik altijd heb gewild. En, nog veel belangrijker, ik heb geen pijn meer. Ik kan fietsen naar de stad, strakke broeken aan en zitten zonder ongemak. Heerlijk!”

Vergelijk onafhankelijke reviews en vind een kliniek voor een schaamlipcorrectie bij jou in de buurt.