Borstvergroting in de winter, waarom?

12 januari 2021 | Borstvergroting

Grotere borsten, een correctie van onregelmatigheden in de borstvorm of verloren borstvolume herstellen? Een borstvergroting kan je leven veranderen. Het is voor veel vrouwen dan ook een droom die uitkomt. Een droom die natuurlijk het hele jaar door verwezenlijkt kan worden, bijvoorbeeld bij het Boerhaave Medisch Centrum. Toch is de winter het perfecte moment voor zo’n ingreep. Waarom? We leggen het uit.

Het zijn koude, donkere maanden in de winter. En dat brengt voordelen met zich mee. Bijvoorbeeld als je een borstvergroting wil laten uitvoeren. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een borstvergroting in de winter, in plaats van in de zomer.

Operatie in de winter, resultaat in de zomer

In de zomer kun je optimaal genieten van het resultaat van je borstvergroting. Afhankelijk van de behandeling, kan het enkele maanden duren voordat je borsten volledig genezen zijn. Ga je onder het mes in de winter? Dan is het resultaat op z’n best zodra de temperaturen weer oplopen en badpak- of bikiniseizoen aanbreekt. Dé periode om te pronken met je nieuwe borsten. 

Meer mogelijkheden in de winter

Naarmate we dichterbij de zomer komen, overwegen meer mensen plastische chirurgie. Het wordt dus drukker in de kliniek. In de winter is het eenvoudiger om een moment te kiezen dat het beste bij je agenda past. 

Daarnaast zul je misschien merken dat mensen willen uitrusten en ontspannen na de drukte van de feestdagen. Je hebt de eerste maanden van het nieuwe jaar daarom minder verplichtingen en krijgt ruim de tijd om te herstellen van de operatie. 

Makkelijker rust pakken

Na een borstvergroting is het verstandig om voldoende rust te nemen en je te concentreren op het herstel. Dat doe je door te ontspannen. In de zomer zijn mensen veel buiten, in de winter geldt het tegenovergestelde. Het is makkelijker om te herstellen als je minder te doen hebt.

Beter bedekt na de operatie

Wil je discreet herstellen? Dat is makkelijker in de winter. De extra lagen kleding die we dragen, bieden een goede camouflage na een behandeling. Na een borstvergroting draag je zo’n zes weken een sportbh. Daarnaast kun je last krijgen van zwellingen en blauwe plekken. Onder een dikke trui zie je daar niks van.

Uit de zon blijven

Door de kou en de donkere maanden ga je minder snel naar buiten en kom je dus minder in aanraking met zonnestralen. De UV-stralen van de zon kunnen littekens verergeren en complicaties veroorzaken tijdens het genezingsproces. Dit is natuurlijk makkelijker te voorkomen als je minder buiten bent en bedekkende kleding draagt die je voor deze stralen beschermt.

Borstvergroting in de winter of niet?

Het juiste moment is voor iedereen anders. Wacht vooral niet met een borstvergroting, of een andere ingreep, als je dat niet wilt. Het lekkerder in je vel zitten of het hebben van een mooier lichaam is iets om naar uit te kijken. Ben je klaar om je figuur te verbeteren? Ga er dan voor! Hoe eerder je het doet, hoe eerder je kunt genieten van het resultaat. Je wilt jaren later niet denken: had ik het maar eerder gedaan.

Vrijblijvend persoonlijk advies

Bij het Boerhaave Medisch Centrum zijn we al jarenlang gespecialiseerd in borstvergrotingen en andere plastisch chirurgische ingrepen. De borstvergroting is bij ons een van de meest uitgevoerde ingrepen. Zowel onze plastische chirurgen als medisch personeel hebben hierdoor veel kennis en ervaring op dit gebied. Graag nodigen wij je uit voor een vrijblijvende afspraak bij een van onze plastisch chirurgen. Boerhaave Medisch Centrum is hiervoor 365 dagen per jaar geopend van 07:00 tot 22:00 uur en in de meeste gevallen kunt u binnen een week terecht voor een gratis consult.

De borstvergroting is een van de meest uitgevoerde ingrepen bij het Boerhaave Medisch Centrum. Zowel hun plastisch chirurgen als het medisch personeel hebben dan ook veel kennis en ervaring op dat gebied. Ze geven je graag een vrijblijvend persoonlijk advies, 365 dagen per jaar. In de zomer óf winter dus. Meer weten? Lees hier alles over Boerhaave Medisch Centrum.Dit artikel is in samenwerking met kliniek Boerhaave Medisch Centrum geschreven.

Bekijk deze kliniek