Ervaring bij Singelberg Kliniek

Beoordeling Neuscorrectie

48

“Niet tevreden met neusoperatie”

Drie maanden geleden ben ik een gesloten neuscorrectie ondergaan door Dr Frans Noorman van der Dussen en ik deel graag mijn ervaring tot dusver hierover:

De reden van mijn operatie:
Ik had een vrij zware neus, die ik te dominant vond voor mijn gezicht.
- Zijaanzicht: mijn neus was mooi recht en dit wilde ik ook zo behouden
- Vooraanzicht: de neusbrug mocht hier ietsje smaller
- Drie-kwart aanzicht: hier zat voor mij voornamelijk het probleem. Daar zag je duidelijk dat de neus een beetje uitstak in het midden waardoor het oogde alsof ik een bobbel op mijn neus had (die er niet zat langs zijaanzicht).

Consult 1 (16/06/2019):
Na het eerste consult had ik er een goed gevoel over. Dr Frans Noorman vd Dussen is zeer vriendelijk en sympathiek. Hij legde direct hetgeen uit wat ik wenste dat er zou gebeuren en in makkelijke termen hoe dit zou moeten gebeuren om dat resultaat te bereiken. Hij kijkt ook zeer goed naar de verhoudingen van het gezicht om te zien hoe de neus het beste tot zijn recht kan komen. Ik was ook blij dat hij zei dat wat ik wenste gesloten kon gebeuren waardoor ik geen zichtbare littekens zou overhouden aan de operatie. Na mijn consult heb ik ook nog een paar bewerkte foto’s gestuurd om duidelijk te laten zien wat mijn wens was. Volgens hem was mijn wens reëel.

Consult 2 (15/09/2019):
De dag voor de operatie werd alles nog even doorgesproken: wat de wens is en hoe dit zal verlopen. Hij had hier wat foto’s voor uitgeprint die gemaakt waren tijdens het eerste consult. Hij tekende hier op hoe de neus er na de neusoperatie uit zal zien. Dit gaf enorm veel verduidelijking en vertrouwen in de arts om het ook visueel te zien, inplaats van enkel het probleem mondeling te bespreken. Ik vind het heel fijn dat de dag voor operatie nog even goed besproken werd wat de wens is zodat jij en de arts zeker op een lijn zitten.

Operatie (16/09/2019):
Ik onderging de operatie in het AZ Rivierenland ziekenhuis. Het personeel was vriendelijk en stelde je op je gemak. Ik koos voor volledige narcose. Direct toen ik wakker werd ervaarde ik geen pijn en vertelde de arts mij dat de operatie goed was gegaan. Ik mocht niet veel later naar huis.

Herstel:
Mijn herstel verliep op zich goed. Ik was er al op voorbereid dat ik heftige zwelling en blauwe plekken rond de ogen kon verwachten. Dit zag er best heftig uit maar verder had ik totaal geen pijn. Na een week was er nog amper wat te zien van de blauwe ogen en mocht de neuskap er af. De zwelling trok elke week beetje bij beetje weg. Het enige vervelende vond ik het ademen de eerste week. Dan zitten de neustampons er nog in en moet je dus door je mond ademen.

Consult 3 (17/11/2019):
Dr Frans Noorman vd Dussen vertelde mij tijdens het post-operatieve consult (2 maanden na operatie) dat alles er goed uit ziet en hij tevreden is met het resultaat. Hij zei dat er wel nog wat zwelling in de neustip zit en dit nog zal verdwijnen.

Het resultaat na ongeveer 6 maanden:
Mijn neus is lichtelijk verbeterd. Mijn brede neusbrug is ietwat versmald. Tot dusver ben ik nog niet helemaal tevreden met het resultaat want ik zie nog bij drie-kwart aanzicht (voornamelijk aan de rechterkant van de neus) dat de neusbrug nog steeds uitsteekt maar nu iets lager dan voorheen. Ik heb hierover gemaild en er is mij verteld dat dit nog mogelijk wat zwelling kan zijn dat nog moet wegtrekken. Dus ik wacht het rustig af en mocht dit niet wegtrekken mag ik nog eens op consult komen (na 6 maanden). Mijn zijaanzicht is vooralsnog onveranderd en gewoon recht zoals ik het wilde.

Consult 4 (20/04/2020):
Ik had een extra consult ingeboekt omdat ik nog niet tevreden ben met het resultaat. Toen ik binnenkwam zag Dr Frans Noorman vd Dussen direct het probleem zonder dat ik iets zei. Hij wist niet waardoor het kwam en ik vroeg of er nog iets aan gedaan kan worden. Hierop antwoordde hij betwijfelend en gaf hij niet de indruk dat een heroperatie verstandig zou zijn. Ik ging dus naar huis zonder een oplossing met de hoop dat het mogelijk vanzelf zal verdwijnen mocht het uiteindelijk alsnog zwelling zijn.

Communicatie en nazorg:
De communicatie kan stukken beter. Zo is mij pas 2 dagen op voorhand vermeld dat ik nog een Corona test moest doen, anders werd er niet geopereerd. Met geluk was dit bij ons in de buurt nog mogelijk. Ook was er miscommunicatie over wanneer ik na de operatie naar huis kon. De nazorg was ook nihil.

Update na 1.5-2 jaar:
Ik ben niet tevreden met het uiteindelijke resultaat. Hetgeen wat mij voor de operatie stoorde is verplaatst naar beneden. Nu heb ik nog steeds een bobbel op mijn neus langs drie-kwart aanzicht. Ook is mijn zijaanzicht aanzienlijk veranderd. Nu de zwelling volledig weg is is mijn tip van mijn neus gaan zakken (tip drop), waardoor mijn neus die altijd recht liep langs de zijkant nu een lichtelijke bobbel heeft, zeker als ik lach. Helaas zal ik hierdoor een heroperatie moeten ondergaan bij een andere arts om wel tot het gewenste resultaat te komen.

Update na 3.5 jaar:
Inmiddels heb ik een heroperatie gehad waar ik nu van aan het herstellen ben, en tot heden heel tevreden mee ben. Ik wil daarom nog wat verschillen delen met hoe het er aan toe ging bij de operatie met Dr. Frans Noorman vd Dussen en de heroperatie bij de andere arts. Allereerst, werden bij mijn heroperatie goede resolutie foto’s gemaakt van de neus vanuit alle hoeken voor ik werd geopereerd. Die werden direct bewerkt in Photoshop zodat ik mijn wensen gelijk in beeld zag. Dit was niet zo bij Dr. Frans Noorman vd Dussen. Hij gebruikte een verouderde iPhone waar hij niet goed mee wist om te gaan en de foto’s werden niet bewerkt. Ook kreeg ik bij mijn heroperatie direct post-operatieve foto’s van het resultaat, zo had ik al een idee van hoe het er straks na herstel uit zal zien. Dit was niet zo bij mijn eerste operatie. Bij mijn heroperatie had ik ook geen neustampons waardoor ik gewoon kon ademen direct na de operatie, dit was ook een stuk aangenamer. Telefonisch bereikbaarheid bij mijn eerste operatie was ook niet top. Bij mijn heroperatie waren ze 24/7 bereikbaar via Whatsapp, en kon ik ze altijd bellen of mailen. De verzorging voor en na de operatie bij Dr. Frans Noorman vd Dussen was nihil. Ik kreeg daar enkel een pdf met wat instructies. Bij mijn heroperatie kreeg ik hele duidelijke instructies voor voor en na de behandeling. Ik moest bijvoorbeeld op voorhand Arnica en vitamine C slikken zodat zwelling en blauwe plekken minder heftig zouden zijn. Ik werd ook gebeld door de assistent om te bespreken of ik alle benodigdheden in huis had gehaald en ze vertelde ook hoe de dag van operatie zal verlopen zodat ik daar een idee van had. Ook werd ik nog door de anesthesist gebeld of ik nog vragen had. Na de behandeling kreeg ik een goody bag mee met handige spulletjes en een flowchart dat duidelijk weergaf wat ik elke dag moest doen. Een week later moest ik op controle om de splint er af te halen. Bij mijn eerste operatie deed ik dit zelf, thuis. Uiteindelijk ben ik blij dat ik een heroperatie bij een andere arts ben ondergaan maar ik had het liefste natuurlijk gewild dat mijn eerste operatie gelijk goed was, dat had mij ook veel kosten bespaard.

A
Anonieme gebruiker

2 review updates

“Update toegevoegd op 05 juli 2022”

Update na 1.5-2 jaar:
Ik ben niet tevreden met het uiteindelijke resultaat. Hetgeen wat mij voor de operatie stoorde is verplaatst naar beneden. Nu heb ik nog steeds een bobbel op mijn neus langs drie-kwart aanzicht. Ook is mijn zijaanzicht aanzienlijk veranderd. Nu de zwelling volledig weg is is mijn tip van mijn neus gaan zakken (tip drop), waardoor mijn neus die altijd recht liep langs de zijkant nu een lichtelijke bobbel heeft, zeker als ik lach. Ik vind het ook niet kunnen dat ik nooit meer gecontacteerd ben na het extra consult waarin ik aangaf dat ik nog niet tevreden was met het resultaat. Helaas zal ik een heroperatie moeten ondergaan bij een andere arts om wel tot het gewenste resultaat te komen.

“Update toegevoegd op 05 juli 2022”

Update na 3,5 jaar:
Inmiddels heb ik een heroperatie gehad waar ik nu van aan het herstellen ben, en tot heden heel tevreden mee ben. Ik wil daarom nog wat verschillen delen met hoe het er aan toe ging bij de operatie met Dr. Frans Noorman vd Dussen en de heroperatie bij de andere arts. Allereerst, werden bij mijn heroperatie goede resolutie foto’s gemaakt van de neus vanuit alle hoeken voor ik werd geopereerd. Die werden direct bewerkt in Photoshop zodat ik mijn wensen gelijk in beeld zag. Dit was niet zo bij Dr. Frans Noorman vd Dussen. Hij gebruikte een verouderde iPhone waar hij niet goed mee wist om te gaan en de foto’s werden niet bewerkt. Ook kreeg ik bij mijn heroperatie direct post-operatieve foto’s van het resultaat, zo had ik al een idee van hoe het er straks na herstel uit zal zien. Dit was niet zo bij mijn eerste operatie. Bij mijn heroperatie had ik ook geen neustampons waardoor ik gewoon kon ademen direct na de operatie, dit was ook een stuk aangenamer. Telefonisch bereikbaarheid bij mijn eerste operatie was ook niet top. Bij mijn heroperatie waren ze 24/7 bereikbaar via Whatsapp, en kon ik ze altijd bellen of mailen. De verzorging voor en na de operatie bij Dr. Frans Noorman vd Dussen was nihil. Ik kreeg daar enkel een pdf met wat instructies. Bij mijn heroperatie kreeg ik hele duidelijke instructies voor voor en na de behandeling. Ik moest bijvoorbeeld op voorhand Arnica en vitamine C slikken zodat zwelling en blauwe plekken minder heftig zouden zijn. Ik werd ook gebeld door de assistent om te bespreken of ik alle benodigdheden in huis had gehaald en ze vertelde ook hoe de dag van operatie zal verlopen zodat ik daar een idee van had. Ook werd ik nog door de anesthesist gebeld of ik nog vragen had. Na de behandeling kreeg ik een goody bag mee met handige spulletjes en een flowchart dat duidelijk weergaf wat ik elke dag moest doen. Een week later moest ik op controle om de splint er af te halen. Bij mijn eerste operatie deed ik dit zelf, thuis. Uiteindelijk ben ik blij dat ik een heroperatie bij een andere arts ben ondergaan maar ik had het liefste natuurlijk gewild dat mijn eerste operatie gelijk goed was, dat had mij ook veel kosten bespaard.

Kliniek: Singelberg Kliniek

Specialist: Frans Noorman van der Dussen (Arts)

Behandeling: Neuscorrectie

Beoordeling verschillende onderdelen

  • 4,0Telefonische bereikbaarheid
  • 7,0Klantvriendelijkheid
  • 7,0Het consultgesprek
  • 5,0Deskundigheid medische staf
  • 4,0De behandeling
  • 5,0Persoonlijke service
Anonieme gebruiker beveelt deze kliniek niet aan

28 december 2020

Vergelijkbare beoordelingen van Singelberg Kliniek

99
23 maart 2019 Neuscorrectie
“ Gewenste resultaat bij neuscorrectie ” Daphne

Na een grondige research online besloot ik om Dr. Oelbrandt te contacteren voor mijn rhinoplastie.

94
14 juni 2016 Neuscorrectie
“ Beoordeling Singelberg Kliniek (Behandeling: Neuscorrectie) ” Eline

Reeds jaren had ik complexen over de vorm van mijn neus.

98
14 december 2020 Neuscorrectie
“ Super tevreden ” Stefanie

2 jaar geleden een Neuscorrectie laten uitvoeren bij deze arts en het is de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt. Zeer aan te raden, duidelijke…