Simone’s ervaring met microneedling

19 juni 2023 | Microneedling

Een gezonde en stralende huid, dat willen we allemaal wel. Maar hoe ouder we worden, hoe moeilijker het wordt om je huid in topconditie te houden. Zo ondervond ook de 45 jaar oude Simone. Ze besloot haar huid met microneedling een extra zetje te geven. Hier vertelt ze over haar ervaring.

Al jaren was Simone bezig met het vinden van de juiste behandeling voor haar steeds ouder wordende huid. Maar het gouden ei vond ze maar niet. “Niet dat ik een helemaal gladde huid wil hoor”, vertelt ze ons. “Ik wil gewoon dat het er gezond uitzag, zonder al die lijntjes en verkleuringen. En dat kreeg ik niet goed voor elkaar.” Niet met de vele crèmes die ze probeerde ten minste, hoe duur die potjes steeds ook waren. Van hydraterende crèmes tot dure serums en speciale toners. Niets leek te werken, niet langdurig in ieder geval. 

Sceptisch over microneedling

Toen Simone voor het eerst over microneedling hoorde, was ze sceptisch. “Naaldjes in m’n gezicht? Ik vond het vooral een eng idee. Dat doet toch pijn?”, reageert ze. “Maar omdat ik er inmiddels wel klaar mee was om mijn halve maandsalaris naar de drogist te brengen, ben ik me erin gaan verdiepen.”

Gaandeweg komt ze erachter hoe microneedling precies werkt en wat het effect kan zijn op haar huid. Dat maakt het toch wel interessant. “Dat was een half uurtje pijn per behandeling dan misschien toch wel waard. Ik zag fantastische voor- en nafoto’s.”

Kleine naaldjes in je gezicht

Tijdens een behandeling met microneedling worden met kleine naaldjes gaatjes in je huid gemaakt. Zo wordt het natuurlijke genezingsproces van je huid gestimuleerd. Je huid maakt meer elastine en collageen aan en ziet er daardoor jonger, steviger en - inderdaad - stralender uit. 

Naar de kliniek

Simone koos voor haar behandeling een dermatoloog bij haar in de buurt. Daar krijgt ze eerst een eerste consult. “Dat was een hele fijn afspraak, zeker omdat ik me best zorgen maakte over de pijn en het effect van de behandeling. De specialist wist die zorgen niet helemaal weg te halen. Het kan best een pijnlijke behandeling zijn, vertelde ze. Maar ze liet me ook meer foto’s zien van mensen die het hadden laten doen. Tja, toen was ik toch wel overtuigd.” 

De daadwerkelijke behandeling vindt een paar weken later plaats en begint met verdovende crème. “Daar had ik specifiek om gevraagd, alles om die pijn zoveel mogelijk te minimaliseren. En uiteindelijk viel het inderdaad best mee. Na ongeveer een half uur stond ik weer buiten. Het was vooral ongemakkelijk, die kleine prikjes. Gelukkig kreeg ik na de behandeling nog wat kalmerende crème opgesmeerd. Volgens mij hielp dat ook wel.”

Het resultaat

Na een half uur staat Simone weer buiten, met een rood en geïrriteerd gezicht. “Maar dat hoort er allemaal bij, werd mij verteld. En dat klopte ook, want na een dag of twee was het al helemaal weggetrokken.”  

Al snel merkt Simone dat haar huid egale en stralender is. Fijne lijntjes zijn minder zichtbaar en de rode vlekjes zo goed als verdwenen. “Ik ben er zelfverzekerder door. En ik zal je wat vertellen: ik durf weer zonder make-up de deur uit! Microneedling heeft me dus heel wat tijd bespaard.” 

Ben je ook geïnteresseerd in een miconeedling-behandeling? Zorg er dan voor dat je deze laat uitvoeren door een ervaren specialist bij een goede kliniek. Vind een kliniek voor microneedling bij jou in de buurt, vergelijk onafhankelijke reviews en maak een afspraak voor een eerste consult.