Berend van der Lei

Hoogleraar Esthetische Plastische Chirurgie

84
Geweldig 17 reviews

Over Berend van der Lei

erend van der Lei (1958) is in 1986 afgestudeerd als arts en cum laude gepromoveerd. In 1987 is hij begonnen met zijn opleiding tot plastisch chirurg in het Academisch Ziekenhuis te Groningen: eerst heeft hij 5 jaar training gehad in de Algemene Chirurgie (opleider: Prof. dr. R. van Schilfgaarde) gevolgd door 3 jaar training in de Plastische Chirurgie (opleider: Prof. dr. P.H. Robinson).

Zijn scholing in de esthetische plastische chirurgie, ook vaak cosmetische chirurgie genoemd, heeft hij verkregen door stage te lopen bij de plastisch chirurgen J.H. Kraayenhage en P. Leistikov. Verder heeft hij vele werkbezoeken, congressen, symposia en nascholingen bezocht op het gebied van de esthetische chirurgie. Ook heeft hij meerdere wetenschappelijk publicaties staan op het esthetisch chirurgisch gebied.

Berend van der Lei rondde zijn opleiding tot plastisch chirurg af in 1995, waarna hij zich heeft gevoegd bij de Vakgroep Plastische Chirurgie Friesland in het Medisch Centrum Leeuwarden. Hier heeft Berend van der Lei initiatief genomen tot de oprichting van het Centrum voor Esthetische Chirurgie Friesland, een intramurale privé-kliniek binnen het Medische Centrum Leeuwarden. Daarna is Berend van der Lei mede-initiatiefnemer geweest van deoprichting van Privé-kliniek Heerenveen (inmiddels Bergman Clinics), en is daar werkzaam vanaf november 2003. Vanaf mei 2003 heeft de vakgroep Vakgroep Plastische Chirurgie Friesland in het Medisch Centrum Leeuwarden de volledige opleidingsbevoegdheid gekregen voor het opleiden van plastisch chirurgen: binnen deze opleidingsbevoegdheid was Berend van der Lei tot voor kort 2de opleider. Per 1 september 2006 heeft dokter van der Lei ook een aanstelling aan het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar hij speciaal is aangetrokken voor de esthetische plastische chirurgie. Per 1 januari 2007 is hij benoemd tot hoogleraar Plastische Chirurgie, in het bijzonder de Esthetische Chirurgie.

Daarnaast is Berend van der Lei voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie en voorzitter van de Kwaliteitsbewaking Commissie van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Aandachtsgebieden op het gebied van de esthetische chirurgie van Berend van der Lei zijn: de esthetische chirurgie van het gelaat (facelift, mini-facelift en ooglidcorrecties), mammachirurgie (zowel borstvergrotingen als -verkleiningen en borstlifts), liposculpture (liposuctie) en rimpelbehandeling middels inspuitingen en laserbehandelingen.

Lees verder

Behandelingen door Berend van der Lei

Keurmerken

nvepc
nvpc

Beoordelingen van Berend van der Lei

  • 7,9Telefonische bereikbaarheid
  • 8,4Klantvriendelijkheid
  • 8,4Het consultgesprek
  • 8,4Deskundigheid medische staf
  • 8,4De behandeling
  • 8,4Persoonlijke service
90
17 november 2018 Ooglidcorrectie
“ Vriendelijk ontvangst ” Erna

Een vriendelijk ontvangst, er werd tijd voor me genomen, een goede afhandeling en een goed resultaat.

99
17 november 2018 Ooglidcorrectie
“ Een echte aanrader ! ” Margo

De ooglidcorrectie is zeer vakkundig uitgevoerd en de behandeling was nagenoeg pijnloos. Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Een echte aanrader !

10
02 november 2018 Ooglidcorrectie
“ Zeer persoonlijke en duidelijke behandeling ” Maria

Zeer persoonlijke en duidelijke behandeling. Wordt goed omgegaan met je gevoelens. Ook over vragen na afloop.