3 juni 2024

Afvallen met medicatie: de ervaring van Lida

Wat als je bijna alle diëten geprobeerd hebt, maar niets werkt? Geef je dan gewoon op? Lida bijna wel. Tot ze hoort over afvallen met medicatie in combinatie met een coachingstraject. Nog één poging dan. En met succes! Ze valt vijftien kilo af. 

“Shakes, citroensapkuren; ik heb alles wel geprobeerd”, begint Lida te vertellen. Helaas zonder succes. “Ik ben 300 kilo afgevallen en 330 weer aangekomen”, lacht ze. Maar leuk is het natuurlijk niet. “Steeds weer dacht ik: nu ga ik het goed doen. En dan lukt het toch weer niet. Ik was keer op keer teleurgesteld in mezelf.”

Nooit meer op dieet

In november 2023 komt Lida via social media in aanraking met NOK Clinics. Ze bieden een programma aan waarbij je kunt afvallen door medicatie en een coachingstraject te combineren. “Op dat moment had ik eigenlijk net de handdoek in de ring gegooid en geaccepteerd dat ik nooit zou afvallen. Maar dit leek me een goede laatste poging.”

Door haar vele eerdere dieetpogingen had ze in eerste instantie niet hele hoge verwachtingen. Tot haar coach van NOK Clinics haar vertelt dat ze nooit meer op dieet hoeft. “Nou, dat beviel me wel! Dan hoefde ik tenminste niet meer die Tupperware-bakjes met wortels mee te sjouwen.”

Medicatie en coaching

Het programma dat Lida volgt is een combinatie van medicatie in de vorm van kleine prikjes en coachingsgesprekken met een persoonlijke begeleider. En juist die combinatie blijkt voor haar perfect. “Die begeleiding is heel fijn, ik kon altijd bellen of mailen. Hulp vragen is niets om je voor te schamen.” 

Het lukt Lida om een compleet nieuwe routine aan te leren, in plaats van terug te vallen op tijdelijke diëten. De medicatie ondersteunt daarbij. “Ik merkte direct effect, al na de eerste prik. Het leek wel alsof ik langer gevuld was na een maaltijd.”

Rust in je hoofd

Vooral het mentale aspect van het traject heeft Lida geholpen naar het eindresultaat dat ze heeft bereikt. “Ik had rust in mijn hoofd, dat was voor mij het allerbelangrijkst. Ik viel af, maar kon tegelijkertijd nog wel genieten van de dingen die ik at."  

Het resultaat

Het traject bij NOK Clinics is dan ook geen quick fix. Het afvallen gaat langzaam, maar wel consequent. “Toen het eindelijk tijd was om nieuwe broeken te kopen, keek ik mezelf aan in de spiegel. Ben ik dat?” 

Met vijftien kilo minder zit Lida beter in haar vel en heeft ze meer zelfvertrouwen. “Al heb ik daar altijd al wel een gezonde dosis van gehad”, lacht ze. “Maar dit is echt leuk en fijn. Ik moet vier trappen op in huis dus het scheelt enorm dat ik die kilo’s niet meer mee hoef te slepen.” 

Een cadeau voor jezelf

Lida noemt het afvallen met medicatie en coaching een cadeau voor zichzelf en dat snappen we. Gun jij jezelf ook dit cadeau? Maak een afspraak voor een vrijblijvend eerste consult bij NOK Clinics.

19 Afvallen met injecties klinieken
Deel het artikel:
NOK Clinics
Dit artikel is geschreven in samenwerking met NOK Clinics.