Snurken/Slaapapneu

82

Gebaseerd op 6 ervaringen

Snurken is een brommend geluid bij het ademhalen tijdens het slapen. Het klinkt vaak zo hard dat anderen er behoorlijk last van hebben. Denk een de buren op de camping, je vrouw of vriendin etcetera. Bijna de helft van de mensen snurkt wel eens, de meesten van ons gelukkig niet zo hard. Snurken komt voor op alle leeftijden. Echter, meestal treedt snurken voor het eerst op tussen het dertigste en veertigste levensjaar. Bij sommigen begint het snurken al rond het twintigste jaar; dit ligt dan waarschijnlijk aan een erfelijk bepaalde nauwe keelholte.

Kunnen we je helpen?

Gebruik onderstaande buttons indien je direct opzoek bent naar een kliniek of direct snurken ervaringen wilt lezen

Bekijk de reviews Bekijk de klinieken

De oorzaak van snurken/slaapapneu:

Door een vernauwing van de luchtweg kan de luchtstroom bij het ademhalen gaan trillen. Dat kan leiden tot snurken. Hoe ontstaat snurken of slaapapneu nu eigenlijk? Als je inademt, gaat de lucht via de neusholte, de keelholte en de luchtpijp naar de longen. Bij het begin van de luchtpijp zitten de stembanden. Als de luchtweg in het traject te nauw is tussen de neusgaten en de stembanden, ga je snurken.

 

Er ontstaat onderdruk in de luchtpijp en het zachte gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte worden naar elkaar toe gezogen. Dit veroorzaakt dan de inadem-snurk. Bij het uitademen worden deze delen door de overdruk in de luchtpijp juist uit elkaar geduwd. Dan ontstaat de uitadem-snurk (alsof er een ballon leegloopt). Oudere mensen snurken vaker en harder dan jongere. Dit komt omdat het slijmvlies van de keelholte bij het ouder worden dikker wordt ten gevolge van ophoping van vetweefsel. De doorsnee van de luchtweg wordt hierdoor dus kleiner. Bovendien worden slijmvliezen, net als de huid, op oudere leeftijd slapper, zodat zij makkelijker kunnen gaan trillen.

Laatste reviews

Bekijk alle (6)

Kliniek voor Snurken en Apneu Weert Snurken Review door J.
2 oktober 2016

84

Al jaren klaagde mijn vrouw over mijn gesnurk waardoor ze slecht kon slapen. Dit...

MRA Kliniek Amsterdam Snurken Review door Lilianne
20 augustus 2013

30

Ik heb hier bij dhr. Merkens een MRA beugel laten aanmeten op aangeven van een...

Kliniek voor Snurken en Apneu Weert Snurken Review door Sander
20 augustus 2013

94

Ik heb sinds juni een snorex snurkbeugel! Ik ben er werkelijk super blij mee! Ik...

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 6 Snurken ervaringen