Snurken

Snurken is een brommend geluid bij het ademhalen tijdens het slapen. Het klinkt vaak zo hard dat anderen er behoorlijk last van hebben. Denk een de buren op de camping, je vrouw of vriendin etcetera. Bijna de helft van de mensen snurkt wel eens, de meesten van ons gelukkig niet zo hard. Snurken komt voor op alle leeftijden. Echter, meestal treedt snurken voor het eerst op tussen het dertigste en veertigste levensjaar. Bij sommigen begint het snurken al rond het twintigste jaar; dit ligt dan waarschijnlijk aan een erfelijk bepaalde nauwe keelholte.

Ervaringen en klinieken

Lees reviews van anderen en vergelijk alle klinieken voor snurken om de juiste keuze te maken.

Alle snurken reviews Alle snurken klinieken

De oorzaak van snurken/slaapapneu:

Door een vernauwing van de luchtweg kan de luchtstroom bij het ademhalen gaan trillen. Dat kan leiden tot snurken. Hoe ontstaat snurken of slaapapneu nu eigenlijk? Als je inademt, gaat de lucht via de neusholte, de keelholte en de luchtpijp naar de longen. Bij het begin van de luchtpijp zitten de stembanden. Als de luchtweg in het traject te nauw is tussen de neusgaten en de stembanden, ga je snurken.

Er ontstaat onderdruk in de luchtpijp en het zachte gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte worden naar elkaar toe gezogen. Dit veroorzaakt dan de inadem-snurk. Bij het uitademen worden deze delen door de overdruk in de luchtpijp juist uit elkaar geduwd. Dan ontstaat de uitadem-snurk (alsof er een ballon leegloopt). Oudere mensen snurken vaker en harder dan jongere. Dit komt omdat het slijmvlies van de keelholte bij het ouder worden dikker wordt ten gevolge van ophoping van vetweefsel. De doorsnee van de luchtweg wordt hierdoor dus kleiner. Bovendien worden slijmvliezen, net als de huid, op oudere leeftijd slapper, zodat zij makkelijker kunnen gaan trillen.

Er is bij aannbieders soms een mogelijkheid tot " een soort van abonnement" waarbij je voor een vast bedrag per maand een snurkoplossing met volledige service en garantie hebt. 

Neem via deze site contact op met een aanbieder en laat u verder informeren over eventuele financieringsmogelijkheden.

Een aantal behandelvormen opeen rij:

SnörEx:

De SnörEx anti snurk apparaat is een enkelvoudig mondstuk dat bestaat uit een kunstof verhemelteplaatje met centraal daarin geïntegreerd een beweegbare beugel met pelotte (tongplaatje). De verhemelteplaat ondersteunt het weke verhemelte en voorkomt hiermee dat het tijdens uw slaap met uw ademhaling kan meetrillen. De beweegbare beugel met pelotte ondersteunt de tong waardaar deze niet achterwaarts de mond in kan zakken, en de luchtweg kan verkleinen. Doordat de luchtweg vrij blijft, kunt u ongehinderd ademhalen, en blijft hinderlijk snurkgeluid achterwege omdat door de ondersteuning verslapt spierweefsel in de mond niet meer kan meetrillen met uw in en uitgaande luchtstroom/ ademhaling. De SnörEx heeft slechts de afmeting van uw eigen verhemelte en is dus niet groter dan het gebied achter uw voortanden en tussen uw kiezen. 

De ASA

De ASA is een ééndelige antisnurkbeugel (monoblock MRA) van kunsthars. Iedere ASA wordt speciaal op maat gemaakt. Bij 96% van de ASA gebruikers neemt het snurken geheel of grotendeels af. De ASA is niet nieuw, in Nederland wordt de antisnurkbeugel al sinds 1991 met succes toegepast en in de Verenigde Staten meer dan 20 jaar. Medisch specialisten van steeds meer ziekenhuizen verwijzen patiënten naar ons centrum voor een ASA. De ASA wordt aangemeten zonder operatieve ingreep of veranderingen aan uw lichaam. De ASA is niet breukgevoelig en zeer comfortabel in gebruik. Hoe werkt de ASA? De ASA houdt uw luchtweg vrij waardoor het snurken geheel of grotendeels verdwijnt. Dit komt omdat de ASA de onderkaak iets naar voren brengt, waardoor de luchtwegen gewoon geopend blijven. De afstand tussen uw onder- en bovenkaak wordt slechts enkele millimeters vergroot zodat u het dragen nauwelijks voelt en niet ziet. U mag op uw rug slapen als u wilt. U kunt met de mond open of dicht slapen en dus ook gewoon door de mond ademen. De ASA gaat ook tandenknarsen tegen.

Laatste snurken ervaringen

85
06 december 2020 Snurken
“ Snurkbeugel ” Rick

Op de aangeven vragen scoren ze goed alleen als je pech hebt moet je heel veel terug met beperkte openingstijden en behandeltijden. Alleen kantoor…

10
02 oktober 2018 Snurken
“ Prima ” Karel

Goede zorg, attent en goede tips om vooral de snurkbeugel continu te gebruiken. Arts en assistente houden van een grap en zijn belangstellend. Je…

84
02 oktober 2016 Snurken
“ Beoordeling Kliniek voor Snurken en Apneu Weert (Behandeling: Snurken) ” J.

Al jaren klaagde mijn vrouw over mijn gesnurk waardoor ze slecht kon slapen. Dit had ook zijn weerslag op onze relatie. We zijn dan ook erg blij dat…