Terug naar menu
of
Terug naar menu
Terug naar menu
Terug naar menu

Registreren

  • Je gegevens behandelen we uiteraard vertrouwelijk
  • Aanmelden is zo gepiept
  • Gesteld op privacy?
    bepaal zelf de instellingen
Aanmelden met Facebook

We posten nooit op je timeline zonder toestemming.

of

Registreer met je e-mailadres

Registreer met je email

Heb je al een account? inloggen

Terug naar menu

Geboortedatum

Naar vorige tab

X
img

Snurken/Slaapapneu

80

Gebaseerd op 5 ervaringen

Snurken is een brommend geluid bij het ademhalen tijdens het slapen. Het klinkt vaak zo hard dat anderen er behoorlijk last van hebben. Denk een de buren op de camping, je vrouw of vriendin etcetera. Bijna de helft van de mensen snurkt wel eens, de meesten van ons gelukkig niet zo hard. Snurken komt voor op alle leeftijden. Echter, meestal treedt snurken voor het eerst op tussen het dertigste en veertigste levensjaar. Bij sommigen begint het snurken al rond het twintigste jaar; dit ligt dan waarschijnlijk aan een erfelijk bepaalde nauwe keelholte.

De oorzaak van snurken/slaapapneu:

Door een vernauwing van de luchtweg kan de luchtstroom bij het ademhalen gaan trillen. Dat kan leiden tot snurken. Hoe ontstaat snurken of slaapapneu nu eigenlijk? Als je inademt, gaat de lucht via de neusholte, de keelholte en de luchtpijp naar de longen. Bij het begin van de luchtpijp zitten de stembanden. Als de luchtweg in het traject te nauw is tussen de neusgaten en de stembanden, ga je snurken.

 

Er ontstaat onderdruk in de luchtpijp en het zachte gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte worden naar elkaar toe gezogen. Dit veroorzaakt dan de inadem-snurk. Bij het uitademen worden deze delen door de overdruk in de luchtpijp juist uit elkaar geduwd. Dan ontstaat de uitadem-snurk (alsof er een ballon leegloopt). Oudere mensen snurken vaker en harder dan jongere. Dit komt omdat het slijmvlies van de keelholte bij het ouder worden dikker wordt ten gevolge van ophoping van vetweefsel. De doorsnee van de luchtweg wordt hierdoor dus kleiner. Bovendien worden slijmvliezen, net als de huid, op oudere leeftijd slapper, zodat zij makkelijker kunnen gaan trillen.

Laatste reviews

Bekijk alle (5)

MRA Kliniek Amsterdam Snurken Review door Lilianne
24 mei 2012

30

Ik heb hier bij dhr. Merkens een MRA beugel laten aanmeten op aangeven van een vriend. Ik ben er echt niet blij mee! De dame aan... ...

Kliniek voor Snurken en Apneu Weert Snurken Review door Sander
13 juni 2013

94

Ik heb sinds juni een snorex snurkbeugel! Ik ben er werkelijk super blij mee! Ik had eerlijk gezegd in het begin niet veel... ...

MRA Kliniek Amsterdam Snurken Review door anonieme gebruiker
20 september 2012

10

ik ben snel van apneu en snurken af geholpen en voel me nu veel fitter

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 5 Snurken ervaringen

Snurken klinieken in de buurt