Oorcorrectie

Ter correctie van de meest frequente afwijking -naar buiten staande oren - zijn er twee behandelmethoden:

In het geval dat het binnenste oorschelpdeel te groot is, wordt er door een later niet meer zichtbare inscisie met een scalpel achter de oren een kraakbeengedeelte verwijderd. Op deze manier is het mogelijk spanningen van het kraakbeen te verwijderen en het kraakbeen aan de gewenste vorm aan te passen.

Inhoudsopgave

In het geval dat de plooien van de oorschelp niet genoeg gevormd zijn, wordt het ter beschikking staande kraakbeen in het voorste oorreliëf voorzichtig verwijderd. Hierdoor wijzigt de stand van het oor in de zich gewenste positie.

De plooien in de oorschelp en de diepte van de kom bepalen welke ingreep het beste kan worden verricht om afstaande oren te corrigeren. De correctie van afstaande oren is dus maatwerk. Wij adviseren je daarom om via deze site een consult aan te vragen bij een van de klinieken die een oorcorrectie kunnen uitvoeren zodat u dan kunt vernemen wat voor u de beste behandelingsmogelijkheid kan zijn.

De stand van de oren ten opzichte van het hoofd is sterk bepalend voor hoe iemand door de omgeving gezien wordt. Wanneer de oren te ver van het hoofd afstaan trekt dit direct de aandacht. Afstaande oren kunnen leiden tot pesten. Een correctie is dan vaak zinvol. Met een relatief eenvoudige ingreep kunnen oren weer dichter tegen het hoofd worden gezet. Oren die binnen een bepaalde afstand van het hoofd staan worden niet meer opgemerkt en mensen kijken er niet meer naar. Na de ingreep hoeven de oren dus niet meer te worden verborgen.

Laatste oorcorrectie ervaringen

81
29 juni 2020 Oorcorrectie
“ Uitstekend ” Tess

Hele vriendelijke en zorgvuldige voorbespreking en behandeling. Goede ontvangst en informatie in een rustige omgeving.

93
31 mei 2020 Oorcorrectie
“ Oor- en neuscorrectie zeer natuurlijk ” Anonieme gebruiker

Ik ben een jonge vrouw en heb door dokter Oelbrandt een oorcorrectie en een neuscorrectie laten uitvoeren.

80
08 mei 2020 Oorcorrectie
“ Beoordeling Kliniek Heyendael (Behandeling: Oorcorrectie) ” Anonieme gebruiker

De behandeling ging soepel en erg snel. Het resultaat is beter dan gewenst. Nacontrole/nabehandeling ben ik over te spreken. Kunt altijd terecht.