X
img

Ooglaseren

87

Gebaseerd op 456 ervaringen

Je wilt weer scherp zien zonder bril of lenzen door een ooglaserbehandeling? Wij snappen dat je veel vragen hebt over de verschillende technieken en risico's. Al deze informatie hebben wij gebundeld op KliniekErvaringen.nl zodat je alles komt te weten over ooglaseren en weet hoe je een goede kliniek moet kiezen.

Een ooglaserbehandeling is een vorm van refractiechirurgie. Onder refractiechirurgie vallen alle operaties die je afhankelijkheid van bril of lenzen verkleinen. Of in de meest optimale situatie je bril of lenzen zelfs helemaal overbodig maken! 

Bij ooglaseren wordt het hoornvlies dunner gemaakt met een computergestuurde laserstraal. Hierbij wordt de kromming van het hoornvlies verandert. Het beeld wordt dan weer scherp op het netvlies geprojecteerd, waardoor je geen bril of lenzen meer nodig hebt.

Geen nadelige effecten op lange termijn

Een ooglaserbehandeling wordt internationaal al zo'n 30 jaar uitgevoerd. Reeds miljoenen mensen hebben een ooglaserbehandeling hebben ondergaan. Op grond van deze langdurige ervaring kan gesteld worden dat er geen negatieve effecten op de lange termijn optreden en kunnen we spreken van een bewezen techniek waarvan bovendien de kwaliteit door innovatie alleen maar toeneemt. Ooglaseren is het experimentele stadium dus al lang gepasseerd.

De kans op ernstige complicaties

Zeer ernstige complicaties na een ooglaserbehandeling die leiden tot een vermindering van het gezichtsvermogen zijn zeer zeldzaam(minder dan 0,1%). De kans hierop is dus gering! Blindheid als gevolg van een ooglaserbehandeling kan bovendien vrijwel worden uitgesloten! Vergeet niet dat deze hele kleine kans op ernstige complicaties bij het dragen van een bril of lenzen net zo goed aanwezig is, sterker nog: dit risico loop je ook voortdurend als je een bril of lenzen draagt terwijl dat bij een ooglaserbehandeling éénmalig is! En toch worden brillen of lenzen in vergelijking met een ooglaserbehandeling als veilig ervaren!

Kun je blind worden van een ooglaser? Nee, dit kan niet lees meer over ooglaseren en blind worden.

Tijdelijke complicaties

Waar komen de verhalen over de gevaren van een ooglaserbehandeling vandaan? Dat heeft voornamelijk te maken met de kleine kans dat er na een ooglaserbehandeling tijdelijke complicaties optreden zoals een verminderd zicht of overgevoeligheid voor licht of andere complicaties. Hier gaat het echter om complicaties die óf vanzelf verdwijnen(als onderdeel van het normale herstelproces)óf met een extra ooglaserbehandeling kunnen worden verholpen. Helaas worden deze tijdelijke complicaties na een ooglaserbehandeling nogal eens verward met ernstige complicaties die tot permanente beperking van het gezichtsveld leiden. De kans op ernstige complicaties na een ooglaserbehandeling is zoals al eerder gezegd niet groter dan bij het dragen van een bril of lenzen!

 

Lees meer over complicaties

Technieken

Er zijn veel verschillende soorten technieken die gebruikt worden om ogen te laseren. Er worden steeds nieuwe technieken ontwikkeld die nauwkeuriger werken om de kans op complicaties te verminderen en het resultaat te verbeteren.

 

Smile is de nieuwste behandel techniek. Er wordt geen gebruik gemaakt van een excimer laser. Alle ingrepen in het oog worden uitgevoerd door een Carl Zeiss Visumax laser. Bij Smile wordt geen flapje meer gemaakt in het hoornvlies dit in tegenstelling tot de technieken die de laatste jaren zijn geintroduceerd.

Er zijn vijf operatieve technieken Lasek, lasik, prk, epi-lasik, femtosecond en flex waarmee het hoornvlies wordt voorbereid op een excimer laser behandeling.

 

Lees meer over de verschillende ooglaseren technieken

Laatste reviews

Bekijk alle (457)

Correct Vision Ooglaseren Review door Marije
22 juli 2015

93

Ik ben op 16-07-2015 teruggegaan voor een herbehandeling naar Correct Vision. In oktober 2011 ben ik gelaserd aan beide ogen, ik... ...

International Vision Centers Nijmegen Ooglaseren Review door Tan
20 juli 2015

92

Net zoals vele andere ben ik op het internet naar informatie gaan zoeken over ooglaseren. Na een tijdje zoeken heb ik uiteindelijk... ...

Correct Vision Ooglaseren Review door Angelique
17 juli 2015

98

Op 5 maart 2015 heb ik mijn rechteroog laten laseren. Zowel het vooronderzoek als de behandeling voor en na, heb ik zeer positief... ...

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 457 Ooglaseren ervaringen

Ooglaseren klinieken in de buurt