Maagverkleining

Bent je op zoek naar een veilige maar effectieve manier om jouw overgewicht tegen te gaan en jouw lichaam opnieuw in balans te brengen? Dan is de gastric bypass operatie misschien wel een oplossing.

In tegenstelling tot de maagballon operatie, is de gastric bypass een chirurgische ingreep met blijvend resultaat, maar omkeerbaar indien nodig.

De ingreep

Er zijn twee mogelijkheden om een maagverkleining uit te voeren.

Ervaringen en klinieken

Lees reviews van anderen en vergelijk alle klinieken voor maagverkleining om de juiste keuze te maken.

Alle maagverkleining reviews Alle maagverkleining klinieken

De klassieke kijkoperatie of laparoscopie
Bij deze techniek wordt er gewerkt met een automatisch nietjespistool om de hechtingen te dichten. Aangezien deze hechtingen te breed zijn, bestaat de kans dat de hechtingen loskomen en dat er een infectie optreedt.

De Fobi methode (=Fobi maagomleiding)
Bij de Fobi methode is het litteken iets groter dan bij de klassieke methode, maar wordt er gewerkt met driedubbele manuele hechtingen. Deze zijn veel nauwkeuriger, geven een beter resultaat en er is veel minder kans op risico's.

Bij een Gastric bypass zal de chirurg de maaginhoud verkleinen. Het volume van deze voormaag wordt precies afgemeten, want dit volume zal ook het uiteindelijke gewichtsverlies bepalen. Rond deze nieuwe voormaag, wordt een band (= Fobi ring) geplaatst om te vermijden dat de maag nadien opnieuw zal gaan uitzetten.

Tijdens het tweede deel van de ingreep, zal de chirurg de nieuwe voormaag verbinden met de dunne darm. En de dunne darm op zijn beurt met de twaalfvingerige darm. Deze verbindingen zorgen voor een goede, gezonde vertering.

Voordelen:

  • blijvend resultaat;
  • spijsvertering blijft normaal functioneren;
  • minder hongergevoel en minder drang naar eten;
  • volledig omkeerbare ingreep;
  • snel resultaat;
  • algemene betere gezondheid: lager cholesterolgehalte, meer energie.

Resultaat

Dankzij deze ingreep krijgt je lichaam een gezonde vertering, maar neemt het minder voeding op, waardoor je snel gewicht zal verliezen.

Het eerste jaar na de ingreep verlies je al 60 tot 70% van jouw overgewicht. Tijdens de eerste maanden is het gewichtsverlies het grootst. Klachten zoals diabetes, rugklachten, slaap-apneu verdwijnen.

Kom ik in aanmerking?

Deze ingreep is geschikt voor mensen die ondanks vele diëten, niet van hun overgewicht afraken. Om deze ingreep te ondergaan is niet alleen het BMI belangrijk, maar spelen er meerdere factoren een belangrijke rol.

Daarom is het steeds aangewezen om bij een chirurg op consultatie te gaan en al je vragen te bespreken. Tijdens dit gesprek zullen ook de verdere details van de ingreep worden toegelicht.

Laatste maagverkleining ervaringen

88
31 januari 2024 Maagverkleining
“ Uitstekend ” Perer

Goeie kontrolle uitleg te begrijpen kwa uitleg uk ben door operatie 55 kilo kwijt geraakt voel me stukken beter en heb ik tussentijd om die…

10
30 augustus 2023 Maagverkleining
“ Perfect ” Mohammad

Uitstekende ervaring ! Flyhealth raad ik aan ieder aan die aan een lichamelijk ingrijp zit te denken. Super service zowel vanuit Nederland en vanuit…

93
03 september 2021 Maagverkleining
“ Aanbevolen ook voor mensen die geen extreem overgewicht hebben ” Annette

Eindelijk rust in mijn lijf , ieder jaar weer een aantal lijn periodes ,totdat je weer in je oude patroon terugvalt en weer van voren af aan kan…