Kincorrectie

97

Gebaseerd op 10 ervaringen

Het doel van een kincorrectie is het verbeteren van de gezichtscontour. De neus en de kin hebben een  nauwe relatie en zijn van even groot belang in het produceren van een harmonieuze uitstraling in het gezicht in termen van gezichts-hoogte en projectie. Het is niet ongewoon dat  patiënten met een kleine kin klagen dat hun neus te prominent is. Een kincorrectie is aangewezen bij ongeveer 15% van patiënten die een reductie (verkleinings)  neuscorrectie (rhinoplastie)  ondergaan en ongeveer 20% van de patiënten met een facelift. De meeste patiënten zijn zich hiervan niet bewust. Meestal wordt de procedure gebruikt voor een kinvergroting om een sterker profiel te verkrijgen, maar het kan ook worden ingezet om de kin te verkleinen zowel in profiel en  contour, in verticale (hoogte) als  in horizontale (breedte) richting  en om de asymmetrie te verbeteren.

 

Kunnen we je helpen?

Gebruik onderstaande buttons indien je direct opzoek bent naar een kliniek of direct kincorrectie ervaringen wilt lezen

Bekijk de reviews Bekijk de klinieken

Er zijn twee belangrijke technieken om een  augmentatie genioplastie (kinvergroting) uit te voeren :

- een prothese (silicone is het meest gebruikte, doch medpor is minstens evenwaardig of beter) .

- remodellatie van het bot , dmv het bot van de kin naar voor te brengen (osteotomie)  , en te fixeren met enkele kleine schroefjes (genioplastie).

Hoewel het gebruik van kunstmatige materialen de aantrekkingskracht heeft van de relatief eenvoudige methode , is het gedrag op lange termijn niet gewaarborgd en hebben de meeste de neiging mettertijd het normale bot eronder te eroderen. Het is mogelijk dat ze van positie veranderen als ze niet stevig zijn vastgezet. Kunstmatige materialen hebben altijd een veel hoger infectierisico dan het gebruik van eigen weefsel van de patiënt , dit is ongeveer 8% bij een kinimplant .

Daarentegen lijkt een osteotomie misschien een relatief drastische procedure, maar is het in feite niet.  De gehele operatie wordt uitgevoerd onder de tandwortels en laat daarom het tand dragende deel van de onderkaak ongemoeid. Enkele Röntgenfoto's zijn nodig  om precies te zien waar de tand wortels liggen. Er zijn geen zichtbare littekens, daar de procedure wordt uitgevoerd via de binnenkant van de mond. Het grote voordeel is :

- afwezigheid van infectie op lange termijn

- geen bot erosie

- eens het stuk bot goed staat, zal het altijd goed staan , het is immers het eigen weefsel, dus afstoting is onmogelijk

- beter esthetisch resultaat indien een belangrijke kinvergroting nodig is

 

Wanneer er een dysharmonie  van het profiel van het gezicht aanwezig is, dan zijn twee oorzaken mogelijk :

- de bovenkaak en onderkaak passen niet op elkaar : een orthognatische ingreep dringt zich op

- de kin zelf is te klein, maar de kaken zelf staan goed op elkaar : een genioplastie of kinimplantaat kan worden uitgevoerd

Wanneer de slechte projectie aan de boven/onderkaak te wijten is, dan betreft het een Angle Klasse II skelet misvorming. De Angle skelet classificatie is gebaseerd op de positie van de eerste molaar.

Zoals u ziet, is dit een complexe materie, en het is dus belangrijk dat uw chirurg u hierover goed informeert.

 

Tekst geschreven door :

Dr Bert Oelbrandt

Dr Frans Noorman van der Dussen

 

Laatste reviews

Bekijk alle (11)

Singelberg Kliniek Kincorrectie Review door V
17 april 2018

10

In oktober 2016 een sliding genioplastie laten uitvoeren door dokter Noorman van...

Kliniek Dokter Frodo Kincorrectie Review door Elize
31 juli 2017

10

Vriendelijk: er wordt goed naar je geluisterd. Er komen mensen die hun uiterlijk...

Essential Aesthetics Kincorrectie Review door Anonieme gebruiker
24 april 2017

98

Prettige sfeer in kliniek, duidelijke voorlichting. Geen lange wachttijd en...

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 11 Kincorrectie ervaringen