Dijbeenlift

De dijbeenlift is een oplossing voor overtollige slappe huid aan de binnenzijde van de bovenbenen. Naarmate je ouder wordt, neemt de elasticiteit van de huid af en kan deze gaan hangen. Dit kan een esthetisch probleem voor je zijn, maar ook kun je last hebben van irritaties in de huidplooien.

Inhoudsopgave

Ervaringen en klinieken

Lees reviews van anderen en vergelijk alle klinieken voor dijbeenlift om de juiste keuze te maken.

Alle dijbeenlift reviews Alle dijbeenlift klinieken

Een dijbeenlift corrigeert slappe en hangende bovenbenen. Bij deze behandeling verwijdert de plastisch chirurg het teveel aan huid. De overgebleven huid wordt vervolgens strakker opgespannen. Bij een matig huidoverschot is het voldoende om huid weg te nemen in de lies- en bilplooi. Wanneer er sprake is van een aanzienlijk huidoverschot neemt de plastisch chirurg huid en vet weg over het gehele bovenbeen.  Een dijbeenlift verbetert het contour van de bovenbenen, waardoor deze er mooier uitzien.

Een dijbeenlift is best een prijzige ingreep. Het is voor veel mensen niet eenvoudig om dat bedrag zo even op tafel te leggen. De kosten kunnen oplopen tot wel ongeveer € 3.000,- Heb je onvoldoende eigen geld maar wil je de behandeling toch graag ondergaan, dan kun je overwegen om daarvoor een lening af te sluiten.

Voor een financiering van een dijbeenlift bestaan de volgende mogelijkheden:

A) Een regeling bij of via de kliniek zelf.

B) Het afsluiten van een doorlopend krediet of persoonlijke lening.

C) Het verhogen van je hypotheek

Soms wordt door de kliniek de mogelijkheid geboden om gespreid te betalen in termijnen zonder rente te vergoeden. Meestal gaat het echter om regelingen waarbij gedurende een langere periode maandelijks een bedrag moet worden betaald waarin wel rente is inbegrepen. Deze rente kan behoorlijk hoog zijn. Vraag daarom altijd naar het (effectieve) rentetarief dat gehanteerd wordt.

Vanwege het rentetarief kan het lonend zijn om meerdere kredietinstellingen te vergelijken en daarbij ook naar de mogelijkheden voor boetevrij (vervroegd) aflossen te kijken.

Het verhogen van je hypotheek kan ook een goede optie zijn vanwege het feit dat de rente daarop veelal lager is dan bij leningen zonder hypothecaire zekerheid en omdat je de aflossing over een langere periode kunt spreiden of je wellicht zelfs aflossingvrij kunt lenen. Omdat een verhoging van de hypotheek echter meestal gepaard gaat met eenmalige kosten (zoals afsluitprovisie, taxatiekosten en eventueel notariskosten) heeft deze alleen zin als je de verhoging toch al van plan was bijvoorbeeld om een verbouwing aan je huis te financieren.

Bedenk wel dat de rente die je betaalt over een lening om een dijbeenlift te financieren niet aftrekbaar is ook al gaat het om een verhoging van de hypotheek.

De operatie wordt door een plastisch chirurg uitgevoerd en kan plaatsvinden onder lokale verdoving met een slaapmiddel of onder narcose. Gewoonlijk duurt de operatie 1 uur. Er wordt een snee gemaakt vanuit de liesplooi naar achteren, precies verlopend in de huidplooi. Dan wordt het teveel aan huid weggesneden. Soms wordt er een combinatie-operatie uitgevoerd, waarbij er eerst een liposculpture plaats vindt, direct gevolgd door een dijbeenlift. De wond wordt aan het einde van de operatie weer netjes gehecht met oplosbare hechtingen.

Laatste dijbeenlift ervaringen

81
07 februari 2024 Dijbeenlift
“ Beoordeling Velthuis kliniek (Behandeling: Dijbeenlift) ” Anonieme gebruiker

Duidelijk en realistisch consult. Snelle afspraak voor ingreep. Goede opvang en verzorging door verpleegkundige na narcose en snel naar huis.

86
22 oktober 2023 Dijbeenlift
“ Levensveranderend. ” Saskia

Al mijn scores zijn maar voor 1 vrouw: Carlijn Schipper. een lievere, meer betrokken en kundige chirurg is er niet en geloof me, Ik heb er al veel de…

92
30 mei 2023 Dijbeenlift
“ Beoordeling Velthuis kliniek (Behandeling: Dijbeenlift) ” E.

Ik werd zo persoonlijk en vriendelijk benaderd dat ik meteen besloot de operatie te doen. Het enthousiasme van de arts was daarnaast aansteklijk en…