Buccaal vetverwijdering

Buccaal vetverwijdering, alles wat je moet weten

Buccaal vetverwijdering uitleg afbeelding
Group 7 Created with Sketch.
Gebaseerd op 22 reviews
Group 9 Created with Sketch.
Gemiddelde prijs: € 1750,00
Group 10 Created with Sketch.
Herstelperiode: 1 week
Group 11 Created with Sketch.
Anesthesie: plaatselijke verdoving
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door: Thanya Tha-In
Getoetst op 20 juli 2020

Buccaal vet verwijderen, alles wat je wilt weten

Het je last van een volle maan gezicht of hamsterwangen? Ben je mooi slank, maar je gezicht oogt vol op de foto’s? Dan is buccaal vetverwijdering mogelijk een geschikte oplossing voor jou.

Inhoudsopgave


Wat is buccaal vetverwijdering of bichectomie? 

Buccaal vet verwijderen is een ingreep waarbij het buccale vet van je wangen wordt verwijderd. Het wordt ook wel bichectomie genoemd. Door de ingreep lijkt je gezicht slanker en krijgt je jukbeenderen meer definitie. Het buccale vet zit diep in de onderwang. Dus niet bij je jukbeenderen, maar meer aan de zijkant van je mond. Het vet geeft een “hamsterwang” effect. De grootte van je buccale vet varieert van persoon tot persoon, ongeacht je gewicht. Eigenlijk is het zo dat de grootte van de buccale vet vaak erfelijk wordt bepaald. Vaak wordt vergrote buccaal vet gezien bij mensen uit het midden-oosten, azie of zuid-amerika.

Het buccale vet is een vetkussentje diep in de wang omringd met zenuwen. Daarom worden ze niet verwijderd middels een liposuctie, omdat de kans op zenuwbeschadiging groot is. Liposuctie van je wangen wordt daarom niet aangeraden. Wel wordt een liposuctie van de onderkin vaak gecombineerd met het verwijderen van het buccale vet, om de onderkin en kaak slanker en gedefineerder te laten lijken. Ook kunnen fillers worden gebruikt om de jukbeenderen meer te accentueren.

Voordelen van buccaal vet verwijderen

  • Je hebt geen zichtbare littekens van de ingreep, omdat de snee aan de binnenkant van je wang wordt gezet
  • De resultaten zijn permanent, zelfs als je aankomt in gewicht.
  • Het is een snelle procedure: het verwijderen van het buccale vet duurt meestal ongeveer 60 minuten.
  • Hersteltijd is minimaal en de meeste patiënten gaan na drie dagen weer aan het werk.
  • Deze operatie geeft mensen met een “babyface” een meer volwassen look.

Nadelen van buccal vet verwijderen

  • Naarmate je ouder wordt of veel gewicht verlies, kan het zijn dat je gezicht meer ingevallen gaat uitzien na de ingreep. Houd er ook rekening mee dat als je ouder wordt, het buccale vet van nature ook gaat krimpen. 
  • Het verwijderen van het buccale vet kan complicaties hebben, zoals bloedingen, beschadiging van de gezichtszenuw en minder goed de mond open kunnen doen.
  • Je zult een paar weken zwelling hebben. Het lijkt een beetje alsof je je verstandskiezen hebt getrokken.
  • Lange termijn effect na buccaal vet verwijdering is niet bekend.


Wie is een goede kandidaat

Buccale vetverwijdering is een mooie procedure voor patiënten die het gevoel hebben dat hun gezicht overdreven rond of mollig is. Het creëert een slanker, gecontourde en meer gebeeldhouwde onderste derde van het gezicht. Optimale kandidaten hebben een BMI onder de 25.  


De ingreep

De operatie begint met lokale verdoving. De chirurg maakt vervolgens kleine incisies aan de binnenkant van je wangen. Het vet wordt via een kleine snee verwijderd en dichtgehecht. De ingreep is goed te verdragen en is vergelijkbaar met een tandarts behandeling. Je gaat naar huis met een druk verband voor de ondersteuning en we adviseren de mond 3x per dag te spoelen met Listerine.

Buccaal vetverwijdering is relatief nieuw in Nederland. Het is belangrijk om goed voor onderzoek te doen en naar de juiste specialist te gaan, die deze ingreep vaak uitvoert.


Na de ingreep

De dagen na de ingreep kan er zwelling ontstaan en kun je het gevoel hebben of er een uitgebreide tandartsbehandeling is uitgevoerd. Je kunt het gelaat met coldpacks koelen om druk en zwelling te verminderen. 

Ook kun je aan de binnenkant van de mond de hechtingen voelen. Probeer deze zoveel mogelijk met rust te laten. De hechtingen lossen vanzelf op.

Zorg dat je mondspoelwater in huis heeft. Je dient namelijk na elke maaltijd u mond te spoelen ter voorkoming van infecties.

Het advies is in ieder geval 3 dagen na de ingreep het rustig aan te doen, maar in principe zou je de dag na de ingreep weer kunnen werken. 


De kosten voor het verwijderen van het buccale vet

De kosten van het verwijderen van het buccale vet kan heel erg varieren per kliniek. Omdat het relatief nieuw is, zijn er weinig klinieken gespecialiseerd in deze ingreep. Let op: kies niet per definitie voor de meest goedkope kliniek, maar besteed tijd aan het vergelijken van klinieken. Omdat het verwijderen van vet uit je gezicht wordt beschouwd als een cosmetische procedure, wordt het niet gedekt door een verzekering. 


Nonchirurgische alternatieven voor het verwijderen van buccale vetten

Het verwijderen van je hamsterwangen kan ook zonder operatie. Overweeg dan een botuline toxine behandeling of een filler behandeling.

Om je onderkaak smaller te laten lijken kan botuline toxine in de kaakspier worden gespoten. De spier wordt door de behandeling smaller en daardoor lijkt de kaak minder vierkant.

Door je jukbeenderen met fillers meer te accenturen, lijkt je gezicht meer gedefineerd. Het gaat uiteindelijk allemaal om balans. Daarom is het belangrijk dat je wordt geadviseerd door een gecertificeerde specialist die met een esthetisch oog naar je gezicht kijkt.

Laatste buccaal vetverwijdering ervaringen

85
29 juni 2023 Buccaal vetverwijdering
“ Buccale vetverwijdering ” Nina

Op 28 juni 2023 een buccale vetverwijdering laten doen. De operatie verliep vlotjes, alleen de prikken zijn niet fijn. Voor de rest geen pijn ervaren…

93
26 april 2023 Buccaal vetverwijdering
“ Uitstekend ” Anonieme gebruiker

Erg vriendelijk personeel. Stelde me op mijn gemak. Alles werd goed uitgelegd voor, tijdens en na de operatie.

81
04 januari 2023 Buccaal vetverwijdering
“ Goede service, informatie en begeleiding ” Anonieme gebruiker

Prettige samenwerking, informatie over het proces en de behandeling duidelijk. Op maat gemaakt advies. Direct voor, tijdens en na de behandeling werd…