Borstverkleining bij mannen

Ook mannen kunnen borstvorming hebben. Borstvorming bij mannen kan veel verschillende oorzaken hebben, maar in alle gevallen is er één overeenkomst: de meeste mannen voelen zich er erg ongemakkelijk of onzeker over. In dat geval kan een borstverkleining een uitkomst bieden.

Wat is een borstverkleining voor mannen?

Wanneer er sprake is van borstvorming bij mannen (gynaecomastie), kan dat verschillende oorzaken hebben: overmatig klierweefsel, vetweefsel of huid. In de meeste gevallen is een combinatie van deze factoren de oorzaak van de borstvorming. Het teveel aan weefsel en huid kan operatief worden verwijderd.

Ervaringen en klinieken

Lees reviews van anderen en vergelijk alle klinieken voor borstverkleining bij mannen om de juiste keuze te maken.

Alle borstverkleining bij mannen reviews Alle borstverkleining bij mannen klinieken

Voor wie is een borstverkleining voor mannen geschikt?

Mannen die borstvorming hebben en hier hinder van ondervinden, kunnen overwegen dit te laten corrigeren door middel van een operatie.

Voor wie is een borstverkleining voor mannen niet geschikt?

Borstvorming kan voorkomen bij mannen in de puberteit. Omdat het lichaam in deze periode nog verandert, is het mogelijk dat de borstvorming in de loop van de puberteit ook weer verdwijnt. In dat geval is het verstandig om nog even wachten met een ingreep, omdat deze wellicht niet nodig zal blijken.

Wanneer de borstvorming wordt veroorzaakt door overgewicht, zal in de meeste gevallen eerst worden geprobeerd om hier op andere manieren iets aan te doen. Het aanpassen van de leefstijl en hierdoor verliezen van gewicht kan in die situatie een oplossing zijn.

Consult voor een borstverkleining voor mannen

Tijdens het consult is het met name belangrijk om te bepalen wat de oorzaak van de borstvorming is. Overgewicht kan de oorzaak zijn, maar ongewenste borstvorming kan ook worden veroorzaakt door een hormonale afwijking of ziekte. Daarnaast is borstvorming een bijwerking van sommige medicijnen.

Tijdens een consult kan eventueel ook worden besloten om aanvullende onderzoeken te doen, bijvoorbeeld om uit te sluiten dat er geen kwaadaardige cellen in de borst(en) aanwezig zijn.

Als besloten wordt een operatie uit te voeren, worden er mogelijk ook foto’s gemaakt voor het medisch dossier. Deze foto’s kunnen later gebruikt worden om te vergelijken met het eindresultaat. Waarschijnlijk heb je de nodige vragen over de ingreep. Tijdens een consult is er alle ruimte voor het stellen van deze vragen.

De operatie

Afhankelijk van de oorzaak van de borstvorming zijn er verschillende technieken om dit te corrigeren. Als het overtollige weefsel alleen uit vet bestaat, kan dit door middel van liposuctie worden verwijderd. De incisie hiervoor kan in dit geval op een onopvallende plek worden gemaakt en het litteken dat achterblijft is zeer klein.

Wanneer er voornamelijk klierweefsel moet worden verwijderd, gebeurt dit via een incisie aan de rand van het tepelhof. Via deze incisie wordt het klierweefsel verwijderd. Wanneer er naast vet- en klierweefsel ook relatief veel huid verwijderd moet worden, zijn de incisies die gemaakt moeten worden groter.

Afhankelijk van de gekozen techniek en van hoe ingrijpend de operatie is, wordt bepaald of de ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving (al dan niet in combinatie met een roesje) of onder volledige narcose.

Nazorg bij een borstverkleining voor mannen

Een borstverkleining bij mannen is geen al te ingrijpende operatie. Hierdoor is het na een paar dagen al mogelijk om dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Het duurt nog wel enige tijd voordat de zwellingen zijn weggetrokken. Het uiteindelijke resultaat is pas na enkele maanden zichtbaar.

Risico’s en complicaties bij een borstverkleining voor mannen

Zoals bij iedere operatie zijn er ook bij deze ingreep risico’s. Er kan bijvoorbeeld een nabloeding, infectie of ontsteking ontstaan. Ook is het mogelijk dat het gevoel rond de tepels na de operatie meer of juist minder is.

In het geval van liposuctie blijven er zeer kleine littekens achter. Wanneer er meer weefsel moet worden verwijderd en er daarom meer incisies gemaakt moeten worden, worden de littekens groter. Deze littekens zullen in de loop van de tijd vervagen, maar zullen vrijwel altijd enigszins zichtbaar blijven.

Aandachtspunten bij het vinden van een goede plastisch chirurg voor een borstverkleining voor mannen

Je zoektocht naar het vinden van een goede plastisch chirurg start waarschijnlijk op internet. Je kunt websites van verschillende klinieken bekijken. Hierop zijn vaak ook voor- en nafoto’s te zien. Op deze website vind je welke klinieken bij jou in de buurt een borstverkleining bij mannen uitvoeren. Het is verstandig om te achterhalen hoeveel soortgelijke ingrepen een plastisch chirurg al heeft uitgevoerd. Ook kun proberen na te gaan bij welke beroepsgroepen of keurmerken een plastisch chirurg is aangesloten. Daarnaast is het nuttig om ervaringen te lezen van mensen die eerder een soortgelijke ingreep ondergingen. Op deze website lees je hoe zij hun behandeling, kliniek en arts beoordelen.

Kosten voor een borstverkleining voor mannen

De kosten voor een borstverkleining voor mannen liggen ruim genomen tussen de tweeduizend en vierduizend euro. De prijs voor de ingreep verschilt per kliniek en per plastisch chirurg en is afhankelijk van verschillende factoren.

Het is aan te raden om vooraf de prijzen van verschillende klinieken te vergelijken. Het is echter onverstandig om de kosten voor de operatie uiteindelijk doorslaggevend te laten zijn in de keuze voor een plastisch chirurg of kliniek. Wanneer je je afvraagt hoe de kosten van een behandeling zijn opgebouwd, kun je hiernaar altijd informeren, bijvoorbeeld tijdens een consult.

Vergoeding van een borstverkleining voor mannen

Wanneer er een medische noodzaak is voor deze ingreep, wordt deze in een aantal gevallen vergoed vanuit de (aanvullende) zorgverzekering. Hiervoor moet vooraf dan wel toestemming worden verleend door de zorgverzekeraar. Ook is er in de meeste gevallen een verwijzing van een huisarts of specialist nodig. Als je denkt aanspraak te kunnen maken op een vergoeding, is het belangrijk om vooraf uit te zoeken of dit inderdaad het geval is en zo ja, onder welke voorwaarden.

Laatste borstverkleining bij mannen ervaringen

10
18 mei 2024 Borstverkleining bij mannen
“ Super tevreden ” Geert

Vanaf binnenkomst voor het eerste oriënterende gesprek tot en met de behandeling, meer dan 100% lof over hoe je wordt "behandeld" als patiënt.…

10
01 mei 2024 Borstverkleining bij mannen
“ Beoordeling Velthuis kliniek (Behandeling: Borstverkleining bij mannen) ” Fabian

Zijn zorgzaam en een vlotte behandeling mogelijk, waar dat in het ziekenhuis niet mogelijk was. Erg bedankt!

90
24 april 2024 Borstverkleining bij mannen
“ Beoordeling Velthuis kliniek (Behandeling: Borstverkleining bij mannen) ” Bas

Je hebt ten alle tijden het gevoel dat je in goede handen bent. Vriendelijk en deskundig personeel. Ze denken goed mee om tot het mooist eindresultaat…