X
img

Borstverkleining

89

Gebaseerd op 72 ervaringen

Veel vrouwen hebben een fysiek of mentaal probleem met hun te zware of hangende borsten. Door het gewicht van de borsten kunnen rug-, schouder- of nekklachten ontstaan of ze schamen zich voor de grootte of vorm van de borsten. Een borstverkleining kan de borsten liften en weer kleiner en aantrekkelijker maken.

Een borstverkleining is een zwaardere ingreep dan een borstvergroting. De operatie vindt altijd plaats onder algehele narcose. Tijdens de operatie wordt een deel van het vet- en borstklierweefsel verwijderd samen met huid. Afhankelijke van de mate van verzakking moet meestal ook de tepel worden verplaatst en/of kleiner gemaakt. Dit zorgt ervoor dat rond de tepelhoven een cirkelvormig litteken ontstaat. Verder komt er meestal een litteken in de huidplooi onder de borst en een litteken in verticale richting tussen de tepel en de plooi onder de borst. De vorm van de totale snee lijkt op een anker. Dit litteken zal altijd in meerdere of mindere mate zichtbaar blijven en mag het eerste jaar niet aan zon blootgesteld worden.

 

Vooraf is niet altijd goed te voorspellen hoe de borsten na de borstverkleining eruit gaan zien. Uw chirurg streeft ernaar om de borsten de cupmaat te geven die vooraf besproken is maar soms valt de correctie toch anders uit. Door pilgebruik, zwangerschap of als u na de operatie aankomt in gewicht kunnen de borsten weer groter worden.

Specifieke risico’s van een borstverkleining zijn bloeduitstortingen, pijnklachten door onderhuidse verdikkingen die operatief verwijderd moeten worden, een gestoorde wondgenezing en in een zeldzaam geval ook tepelversterf. Ook de gevoeligheid in de tepels kan na een behandeling veranderd zijn.

Laatste reviews

Bekijk alle (72)

Boerhaave Medisch Centrum Borstverkleining Review door Chris
17 mei 2015

31

Op 3 oktober ben ik geholpen aan gyneacomastie. Hiervoor ben ik bij de Boerhaave geweest voor een consult, tijdens dit consult heb... ...

Singelberg Clinic Borstverkleining Review door C
9 mei 2015

80

ik ben een man van 22 jaar en had alleen aan één kant gyneacomastie. operatie netjes gedaan. ik ben tevreden.

Bergman Clinics Den Haag Borstverkleining Review door W
8 maart 2015

97

Behandeld door dr M Koopmann die niet bij de selectie staat. Mijn ervaring is, de behandeling die ik onderging borstverkleining is... ...

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 72 Borstverkleining ervaringen

Borstverkleining klinieken in de buurt