Michiel van Trommel

Orthopedisch chirurg , werkzaam bij 1 kliniek

Dokter Michiel van Trommel is orthopedisch chirurg gespecialiseerd in de knie- en knieprothese chirurgie. Hij is sinds vele jaren verbonden aan de KneeClinic en het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam.Tijdens zijn studie geneeskunde aan de Universiteit Leiden, werkte dokter Michiel van Trommel al als student-onderzoeker aan de faculteit geneeskunde op de afdeling Orthopedie. Na het cum laude behalen van het artsexamen specialiseerde dokter Michiel van Trommel zich vanaf 1990 verder in de orthopedie.

Tijdens zijn specialisatie tot orthopedisch chirurg, werkte dokter Michiel van Trommel in het Leyenburg Ziekenhuis in den Haag en het Sofia kinderziekenhuis in Rotterdam. Hierna volgde hij een fellowship Spinal Trauma in het Royal National Orthopedic Hospital in Londen. Daarna werkte hij als fellow in het Hospital for Special Surgery in New York op het Sports Medicine department. Daar verrichtte hij grote delen van het onderzoek naar het herstel van de meniscus waarop hij later zou promoveren. Hier legde hij kontakten met bekende Amerikaanse orthopedisch chirurgen op het gebied van de knie zoals professor Thomas Wickiewicz en dokter Peter Simonian.
Terug in Nederland werkt dokter Michiel van Trommel als Chef de Clinique in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. In 1999 promoveerde hij op het herstel van de meniscus aan de Rijksuniversiteit Leiden.
Vanaf 1999 is hij werkzaam als orthopedisch chirurg in het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam in maatschapsverband met dokter Lucas Lisowski en dokter Christiaan Fortanier. Vanaf 2009 is hij als oprichter begonnen in de KneeClinic. De KneeClinic is een zelfstandig behandelcentrum volledig gesuperspecialiseerd op de knie. Michiel van Trommel is zeer ervaren in het oplossen van eenvoudige tot zeer complexe knieproblemen.

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Michiel van Trommel regelmatig lezingen, presentaties en voordachten en woont hij congressen en cursussen in binnen- en buitenland bij.
Hij is lid van de Nederlandse Orthopedische vereniging (NOV), international affiliate member van de American Academy of Orthopedic Surgeons (AAOS), de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie (NVA), de Orde van Medisch Specialisten (OMS) en de Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie (NVOT).

Lees verder

Aanbevolen klinieken

In de buurt van Michiel van Trommel vind je eenvoudig aanbevolen klinieken.

Over Michiel van Trommel

Behandelingen door Michiel van Trommel

Werkzaam bij klinieken

KneeClinic Amsterdam Amsterdam Bekijk kliniek

Beoordelingen van Michiel van Trommel

  • 7,7Telefonische bereikbaarheid
  • 7,8Klantvriendelijkheid
  • 7,7Het consultgesprek
  • 7,8Deskundigheid medische staf
  • 7,5De behandeling
  • 7,7Persoonlijke service
Helaas zijn de cijfers momenteel niet beschikbaar
82
02 augustus 2014 Kniebehandeling
“ Beoordeling KneeClinic Amsterdam (Behandeling: Kniebehandeling) ” Josette Berg

Het kan dus toch anders. Zelfde protocollen. Zelfde tijdsplanning intake. Zelfde operatietechniek.

10
18 mei 2014 Kniebehandeling
“ Beoordeling KneeClinic Amsterdam (Behandeling: Kniebehandeling) ” M.c.van egmond siebeling.

Dr.Michiel van Trommel is een geweldige Arts,is een rustige aardige man.

99
25 maart 2014 Kniebehandeling
“ Beoordeling DC Klinieken Lairesse (Behandeling: Kniebehandeling) ” Waslandera.j.

Niets da lof voor alles en daar is niets aan toe te voegen.Bedankt iedereen! Ik heb al meerderen de kliniek aanbevolen. Ik ben 78 jaar en kan weer…