King Hoen Tan

King Hoen Tan

Plastisch chirurg

Over King Hoen Tan

Dr.Tan is per 1 januari 2014 gestopt in het Medisch Centrum Jan van Goyen en heeft na 24 jaar daar afscheid genomen van collega's en medewerkers. Hij gaat van een welverdiende pensionering genieten. Wel kan hij nog adviezen geven en verwijzen naar zijn collega's die zijn werk hebben overgenomen.


Dr. King Hoen Tan is plastisch chirurg sinds 1989.
Zijn liefde voor het medische vak werd hem van jongs af aan bijgebracht door zijn vader, die naast een goed dokter ook een voortreffelijk gynaecoloog was en een gedecoreerde ex-KNIL officier. Het chirurgische handwerk begon bij dr. King Hoen Tan al vroeg, want hij was van jongs af aan een goede “berendokter”.


Helaas kon zijn vroeg gestorven vader niet meer meemaken dat zijn beide zonen aan de Leidse Universiteit in zijn voetsporen traden en het doktersvak kozen. Dr. King Hoen Tan werd tijdens zijn militaire dienst gestimuleerd om plastisch chirurg te worden, toen hij assistent werd van prof. dr. B.D. de Jong. In tegenstelling tot wat de media doen geloven is plastische chirurgie niet synoniem aan cosmetische en esthetische chirurgie. Plastische chirurgie bestaat uit twee pijlers: de reconstructieve en esthetische chirurgie. Plastische chirurgie heeft tot doel aangeboren afwijkingen (hazenlippen b.v.) of verworven misvormingen (brandwonden, defecten na tumorchirurgie, ongevallen) van het lichaam te verbeteren of te herstellen, met daarbij het doel om het functieverlies (herstel van zenuwen en pezen) en de gevolgen van veroudering te bestrijden. Plastische chirurgie stamt uit de oorlogschirurgie. De bakermat van de moderne plastische chirurgie was het Verenigd Koninkrijk (ernstige oologswonden en brandwonden).


Op advies van prof. dr. B.D. de Jong ging dr. King Hoen Tan naar het Verenigd Koninkrijk om daar ruim vier jaar in twee grote centra te werken n.l. het St. Lawrence Hospital (brandwonden en lipspleten) te Chepstow en Canniesburn Hospital ( hoofd/hals chirurgie, lipspleten, kankerchirurgie, handchirurgie en microchirurgie) te Glasgow. Vooral het Canniesburn Hospital heeft een internationale faam en vele buitenlandse plastisch chirurgen hebben hier kortere of langere tijd gewerkt. Omdat dr. King Hoen Tan toch de bedoeling had naar Nederland terug te keren, heeft hij bij het VUmc bij prof. dr. F.G. Bouman zijn opleiding tot plastisch chirurg voltooid.


Voordat hij daar zijn opleiding startte, maakte hij een drie maanden durende studiereis naar de Verenigde Staten, waar hij beroemde plastisch chirurgen bezocht in de Mayo Clinic (craniofaciale chirurgie), in Miami (gehemeltespleten, esthetische chirurgie), in Philadelphia (kinderchirurgie). In Noord Carolina (microchirurgie en esthetische chirurgie) en Kentucky (handchirurgie). Na zijn opleiding vestigde hij zich in 1990 in het Kennemer Gasthuis in Haarlem, het Medisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam. dr. King Hoen Tan is een allround plastisch chirurg met een zeer ruime ervaring in de borstchirurgie (vergrotingen en verkleiningen), ooglidchirurgie, liposculptuur en handchirurgie. De laatste jaren is het esthetisch deel van zijn praktijk een steeds groter deel van zijn werkterrein gaan bestrijken.


Mensen kiezen steeds meer voor operaties welke minder riskant zijn en waarbij zeer goede resultaten kunnen worden bereikt. Dr. King Hoen Tan is een groot voorstander van het onder plaatselijke verdoving uitvoeren van verrichtingen zoals de liposculptuur en ooglidcorrecties (Medisch Centrum Jan van Goyen). Daarnaast worden borstvergrotingen en borstverkleiningen altijd onder narcose verricht (Medisch Centrum Jan van Goyen, Kennemer Gasthuis). Ondanks zijn drukke werkzaamheden voltooide dr. King Hoen Tan in 2001 aan de Erasmus Universiteit ( prof. dr. S.E.R. Hovius) zijn proefschrift “Plastic Surgery in the European Union”, welke hij opdroeg aan zijn ouders, die zoveel voor hem betekend hebben.


Dr. King Hoen Tan is:
Lid van de Nederlandse vereniging van Plastische Chirurgie
Lid van de Nederlandse vereniging van Esthetische chirurgie
Lid van de Nederlandse vereniging van Hand Chirurgie
Lid van the International Society of Aesthetic Plastic Plastic Surgery
Lid van de K.N.M.G Lid van de Orde van Medisch Specialisten Buitengewoon
Lid van the British Association of Aesthetic Plastic Surgeons
Lid van de American Society of hair Restoration Surgery
BIG nummer: 79024204801

King Hoen Tan Hasselt heeft helaas nog geen reviews. Wil jij de eerste zijn die een review deelt?

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, reviews en informatie over jouw behandeling.

Deze nieuwsbrief is afkomstig van KliniekErvaringen.nl en niet gebonden aan een specifieke kliniek