Joep Teijink

Vaatchirurg , werkzaam bij 1 kliniek

Specialisme: Vaatchirurg
AGB code: 03033290
Big nummer: 9038142101
Dr. Joep Teijink (1965) volgde de opleiding geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde er in 1992 en behaalde zijn arts-examen in 1993. Aansluitend is hij in Haarlem en Amsterdam opgeleid tot algemeen chirurg.
In 1999 is hij gestart met de vervolgopleiding tot vaatchirurg in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Sinds 2001 is dr. Teijink geregistreerd vaatchirurg. Na zeven jaar als vaatchirurg te hebben gewerkt in het Atrium MC in Heerlen, maakte hij in 2009 de overstap naar het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en Helder kliniek.
Dr. Teijink: “Samen met collegae dr. Philippe Cuypers en dr. Marc van Sambeek, die beide zowel in het Catharina Ziekenhuis als bij Helder kliniek werkzaam zijn, beoefen ik de vaatchirurgie in de volle breedte. In beide klinieken hou ik mij bezig met de behandeling van spataderen, en met laserbehandelingen in het bijzonder.

Daarnaast gaat mijn speciale aandacht uit naar de endovasculaire (minimaal invasieve) behandeling van het aneurysma (‘de verwijding’) van de borst- en buikslagader, halsslagader vernauwing en de problematiek van zogenaamde ‘etalagebenen’. Mensen met een vernauwing in de beenslagaders krijgen een krampende pijn in hun benen wanneer zij langer lopen. Het stilstaan (bijvoorbeeld voor een etalage) geeft het been rust waardoor de pijn verdwijnt. Door middel van onderzoek bekijken we of en hoe looptherapie bij deze patiënten kan helpen.”

Lees verder

Aanbevolen klinieken

In de buurt van Joep Teijink vind je eenvoudig aanbevolen klinieken.

Aanbevolen klinieken in de buurt

Over Joep Teijink

Behandelingen door Joep Teijink

Werkzaam bij klinieken

H
Helder Kliniek Eindhoven Eindhoven Bekijk kliniek

Beoordelingen van Joep Teijink

Helaas, Joep heeft nog geen reviews. Deel jij als eerste je ervaring met Joep?